Beatnice komentáře u knih
Docteno jen silou vule. Hlavni hrdina naprosto nesnesitelny a bezohledny clovek (antihrdina jak vysity). Vsechno vi nejlepe, pan studovany. Titul ale evidentne jeste neznamena inteligenci. Povysuje se na kazdeho a pritom je sam takovym lidskym "odpadem". Samotny pribeh? Nuda, nic desiveho, zdlouhave radoby filozofovani, u ktereho jsem jen rikala bla, bla, bla, nekolikere opakovani jiz receneho. Okata reklama na jeho dalsi knihu. Vse prokladane vulgarismy a autoruv nekompromisni komentar na zaver? Dobre, ze jste si to precetli, ale se mnou o me knizce nemluvte. Nikdy! Btw. Zvlastne pouzite slovo TENTOKRAT v zaverecnem komentari autora. Rozhodne nic dalsiho od nej cist nebudu. Nikdy!
Presne to co jsem momentalne potrebovala. Ctive napsany pribeh se zajimavostmi o jednotlivych statech :-)
Pozor, může obsahovat spoiler.
Příběh samotný nebyl špatný, ale několik věcí mi tam vadilo.
Za krátkou dobu druhá lesbická vyšetřovatelka a jedna horší než druhá. Margot byla nesympatická, bezcitná těhule, pro kterou byl případ důležitější než zdraví dítěte. Celou dobu sotva funěla, ale v závěru byla tak dobrá, že si dokonce sama určila, kdy porodí své dítě (lepší místo než pustinu u jedy zamořené továrny si vybrat nemohla).
Nelly superhrdinka, kterou nikdo nemůže zabít a má navíc takovou sílu, že si poradí klidně s celým policejním sborem a vyvázne skoro bez jediného šrámu.
Jediný skutečný policajt, který tam odváděl dobrou práci a nakonec zachránil 3 lidi před jistou (a ne zrovna příjemnou) smrtí, je nakonec odsouzený na tvrdo na 4 roky. Tak tomu říkám tečka za příběhem!
Zajimave a poutave popsane, s humorem. Jen mi vadilo, ze autori casto psali, ze v Cechach muzeme videt to same a jeste lepsi. Srovnavat islandske reky a vodopady s lodickama na Mezni louce. Jako kdyby se jim tam vubec nelibilo.
Nejdriv se mi zdal Finch prapodivny, ale prichazim mu na chut porad vic a vic. Je vazne okouzlujici. Neuveritelne, jak se dve nemocne duse dokazou navzajem uzdravit. Spoiler: Zaver mi trochu pripominal P. S. Miluji te.
Neuveritelne. Neverila bych, ze clovek muze jen z popisu slyset a prozivat hudbu. Husi kuzi jsem mela, jako kdybych tam sedela a vystoupeni sledovala. Uzasne.
Od zacatku jasne, jak to dopadne, ale I tak pekna oddychovka.
Ctive, naprosta klasika s varovanim pred schuzkami s neznamymi.
Naprosto odporna knizka. Nejsem zadna puritanka, ale hlavni hrdinka je nechutna a perverzni a podava podrobny navod, jak zneuzit nezletileho s minimalnim rizikem.
Vazne vtipna prirovnani, bavila jsem se naramne. Knizecku jsem precetla jednim dechem a nad cynickymi poznamkami se nasmala. Ken je trosku jednotvarna a nenapadita.
Cetlo se jednim dechem a musim rict, ze zaver byl celkem prekvapeni. Nedokazal bych asi odpustit, takze Maddy docela chapu. Doporucuju jako oddechovou, romanticky ladenou knizku.
Dalsi ctivy dil. Na zacatku bych Hardina teda zabila, ale tak od pulky to bylo prijemne cteni. Konec byl predvidatelny. Posledni dil si ale stejne prectu a uz se na nej tesim ;-)
Tessa je bud splachovací nebo masochista. Nechápu, co všechno si nechá líbit. Na druhou stranu když už se rozhodne mu odpustit a být s ním, tak mu má věřit a ne pořád připomínat staré chyby, natož ty, ke kterým došlo před jejich setkáním. A konec? Sakra! Pokračování až v dubnu? To neee!
Četla jsem v kuse celý večer, noc, ráno a den a nemohla se odtrhnout. Konec byl trochu rozvleklý a působil na mě jako zbytečně uměle protahovaný. Ale celkový dojem z knihy byl úžasný, závěr opravdu překvapivý, až tak velkou svinárnu jsem nečekala a jsem zvědavá, co Tessu po takovém ponížení přesvědčí Hardinovi odpustit.
Aljaška byla vážně vtipná a ostatní postavy sympatické. Knihau napsal skutečně zábavným způsobem. Hned od začátku mě chytla a nepustila, dokud jsem nepřečetla i poslední stránku. Je to moje 3. kniha od Greena a zatím ta nejlepší.
Strasne chytlava kniha, do konce jsem netusila, kdo za vsechno muze. Napinave a prekvapive az do konce a jsem moc rada, ze nechybel ani nahled do jejich zivota po navratu.
Koukám, že nejsem jediná, která od knihy čekala víc. Děj hodně rozvleklý, napětí minimální a výklady o Šeru natolik "vědecké", že jsem se v nich někdy i ztrácela. Druhý díl rozhodně vyhledávat nebudu.
Velmi ctiva,text je prokladany ukazkami jeji poezie,ktera naprosto realisticky seznamuje s nastrahami zivota v lagru. Doporucuji si precist.
Čtivé, celkem se ale liší od jeho předchozích knih. Styl psaní je trochu odlišný a ještě jsem se úplně nerozhodla, jestli je to dobře nebo ne. Každopádně některé pasáže určitě osloví velkou řadu žen ve středních letech. Bohužel jsou prokládané rozvleklým uvažováním o ničem.