Benny215 komentáře u knih
Bylo to skvělé jako vždy, jen mi připadalo, že to autor na začátku rozjel dost ze široka a pak jako by se toho lekl.
Doslova a do písmene "posraný díl" kdo četl ví, jinak opět pohodové čtení ale ten konec je odfláknutý.
Velice zajímavá kniha, která vnáší další světlo do tehdejších událostí, je zajímavé sledovat autorovo postupně chladnoucí vztah k prezidentu Benešovi. Dále je zde krásně vidět tehdejší zájem Sovětského svazu o poválečné ovládnutí Evropy. Zaráží mě ale jiné datum vysadku Gabčíka a Kubiše než to které se celou dobu uvádí, proč ale nevěřit člověku který byl u toho? Chtělo by to nějaké rozumné vysvětlení.
poslechnuto jako audio kniha,neuvěřitelný žrout času v dobrém :)
Tahle kniha je určitě důležitá k doplnění historických znalostí, bohužel když se člověk blíží ke konci knihy zjišťuje, že je to vše vlastně podobné a opakující se, jakoby chtěl čtenář najít trošku statečnosti na straně Britů a Američanů, kteří se postaví rudé svini,alespon v případě děti a žen. Že to tak není za to, ale nemůže autor ten odvedl skvělou práci.
Tohle prostě nedám asi to není můj žánr ale už je to druhá kniha od autora co jsem nedočetl pro mě velká nuda a zklamání.
Kdo hledá nějaké hluboké čtení tak ať na to rovnou zapomene, žádný Šakespeár to není ale kdo si chce odpočinout tak je na správné adrese, Dán prostě nezklame!
Chtěl bych napsat že je to skvělá kniha ale bohužel není, je to vyprávění německého vojáka, který není schopen vůbec žádné kritiky toho co německý národ způsobil.
Podle mě dobrá kniha, která se i kupodivu velice dobře čte. Co oceňuji nejvíc je střízlivý pohled autora, který ač sám je Rus. Ono to ve světle současných událostí dává tak trochu smysl. Určitě budou následovat další knihy od autora.
Ačkoliv je to poměrně tenká kniha tak se to nečetlo moc rychle a dobře , rozhodně za to ale nemůže autor.
Kniha by si zasloužila lepší zpracování co se děje týká ale jinak zajímavé čtení
Po letech jsem se k ní vrátil, nemyslím, že by se tam od té doby hodně změnilo, na druhou stranu je tady Amerika líčena jako ráj na zemi
Četl jsem to poprvé když vyšla, teď už se tomu tolik nesmějí.
Zajímavé čtení ,které poskytuje další informace k současným událostem.
Budu muset tenhle typ knih omezit začínám mít psychické probleny, bohužel mě ještě čeká "Hladomor" od Anne Applebaum Gulag už mám za sebou, to není země to je peklo!
Popravdě není to lehké přečíst také člověku potom není moc dobře po těle. Ta neúcta k životu a vlastním lidem je hrozná a bojím se, že do dnešního dne se zas tak moc nezměnilo!
No byl to nářez, honění Grónského bubáka navíc na místě kde jsou snad všichni příbuzní, nic horšího jsem v poslední době nečetl!