Betty11 Betty11 komentáře u knih

Čeho před smrtí nejvíce litujeme Čeho před smrtí nejvíce litujeme Bronnie Ware

Příliš mnoho pracujeme a zapomínáme na to, že práce není vše.
Nemáme dost odvahy projevit svým blízkým své city. Někdy žijeme podle představ někoho jiného a nemáme odvahu žít podle svého. V této uspěchané době je podceňováno přátelství a láska.
A to, že máme být šťastní - to sami sobě neumíme dopřávat, a nebo jen velmi zřídka. To všechno a ještě něco navíc se dozvíme v knize. Autorka čerpala z životní moudrosti a zkušeností klientů, o které se starala v posledních dnech jejich života. Myšlenky umírajících lidí jsou o tom jak žili, co dělali a jestli byli nějakým pozitivním přínosem pro ostatní - rodinu, přátele atd.
Přečíst si tuhle knížku je fakt dobrý nápad ;o) - pusťte se do toho, objevíte něco co už jistě někde v koutku sebe víte, jen si to potřebujete potvrdit.

20.04.2016 5 z 5

Zasvěcení Zasvěcení Elisabeth Haich

Všichni máme za sebou již mnoho prožitých životů, a v každém tom životě se snažíme být o kousek lepší a platíme za své předchozí životy. Rodíme se v zapomnění, ale přesto navazujeme přesně tam kde je třeba. Naše prožitky a životní zkušenosti jsou naše bohatství. Ta kniha je veliký poklad a ne každý je dozrálý k jejímu přečtení a přijetí obsahu. Pokud vám však záležitosti karmy nejsou cizí, pak si knihu v každém případě přečtěte.

14.04.2015 5 z 5

Potopa Potopa Kristina Ohlsson

Autorka rozjela hned několik dějových linek od počátku, pro někoho matoucí, já si to však užívala. Vypravěčský styl autorky mi vyhovuje, je opravdu čtivá. Vše promyšlené a postupně do sebe zapadající. Ale, že nebyl viník potrestán s tím si tak trochu nevím rady, ale co už ne vše musí být podle mých představ :)

15.08.2020 5 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Konečně jsem se ke knize dostala, stále mi ji někde někdo nějakým způsobem připomínal a jednoho dne, ležela v knihovně na polici tak sama - čekala na mně. Je psaná způsobem velmi čtivým, s hrdinkami soucítíte a držíte palce, já s Dorou i dýchala. Neuvěřitelné osudy, nelehké úděly... Myslím, že stojí za to knihu si přečíst, ode mně pět hvězdiček a velké díky autorce.

21.09.2017 5 z 5

Konečně přes čtyřicet: Zralé ženě patří svět Konečně přes čtyřicet: Zralé ženě patří svět Susanna Kubelka

V průběhu čtení nás autorka ujistí, že po čtyřicítce nejsme staré - ale jen nádherně dozrálé, a že je třeba užívat života plnými doušky a přijímat s láskou a optimismem vše co přichází. Ke knize se ráda vracím a na mé doporučení ji přečetly všechny vrstevnice co okolo sebe mám a nesetkala jsem se s negativní odezvou. Přeji všem ženám, které se rozhodnou tuto knihu číst, aby si ji užily tak jako já.

31.10.2013 5 z 5

Kouzelná skříňka pro Gwendy Kouzelná skříňka pro Gwendy Stephen King

Neurazí, ale ani nenadchne. Jednodušší styl psaní - jako by pro náctileté, avšak námět k zamyšlení - jak bych naložila se skříňkou já??? No těžko říct - ještě, že jí dostala Gwendy :)

10.06.2019 4 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Harry je třída, vždycky na to příjde :) . A ten chlápek Nesbo je fakt kebule, a to mně baví. Prostě pecka, dávám plný počet.

22.07.2018 5 z 5

Boží hora Boží hora Erri De Luca

Za mě pět hvězdiček. Poválečné období v neapolské čtvrti očima třináctilého chlapce. Ne vše běží vždy tak jak bychom si představovali, ale osud je daný a tak je třeba táhnout svou káru životem a na té cestě objevovat i ty nejnepatrnější krásy a vzácné okamžiky i v těžkém období. Knihu doporučuji.

22.03.2016 5 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Kamarádka mi radila, že toho autora prostě MUSÍM zkusit a tak jsem zkusila. V knihovně naprosto rozebraný a žádaný a tak jsem neměla možnost vypůjčit si první knihu z řady, popadla jsem tedy momentálně dostupného Levharta. A musím říct - výborná záležitost, autorovi se dařilo udržet mě v napětí po celou dobu, za moji osobu doporučuji a jestli se mi poštěstí "urvat" v knihovně další jeho kousek, tak to rozhodně udělám.

11.12.2014 5 z 5

Strach v hrsti prachu Strach v hrsti prachu John Ives

Přežít to je oč tu běží. Úžasná kniha, čteno jedním dechem. Doporučuji.

12.01.2014 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Dočetla jsem, a byla jsem spokojená, pro mne napínavé, až na kapitolu kde Erik vzpomíná na události před deseti lety - jo jistě to objasnilo v ději dost souvislostí, jen si myslím, že přes sto stran je příliš. Potom už zase příběh běžel jak na drátkách. Za mně 4 *

20.02.2020 4 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Výborně, za mně plný počet. Nenudila jsem se ani chvilku. Opravdu skvěle promyšlené, pomalu se rozkrývající, do toho osudy vyšetřovatelů. Čtivě napsané. Doporučuji

30.08.2019 5 z 5

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Právě jsem dočetla, tentokrát mi to trvalo trochu déle - nedostatek času :( - ale ....ale mohla jsem v příběhu pobýt trošku déle. Že je kniha skvělá ?? - No jasně - JE ! I když je to jen fikce, něco mi potrvdila. Vše se děje tak jak má, vše má nějaký důvod. I když se nám to občas nemusí líbit, je to tak, nejsou nám známy všechny skutečnosti. A je dobře, že nemáme možnost do toho zasahovat.
S Georgem/Jakem jsem se skutečně nenudila a na konci jsem se sháněla po kapesníku jak mě dojal :) Děkuji za příběh pane Kingu

16.06.2015 5 z 5

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Přes prvních cca 200stránek jsem se nemohla dostat .......áááále pak to přišlo a jelo to - frčelo. Seskládáno několik časových pásem, nezmírající napojení na milovaného člověka, fantazie Bájodolí. Kam ten chlap na ty nápady chodí to nechápu - za mně čtyři hvězdičky a to jen pro ten zdlouhavý rozjezd.

08.09.2014 4 z 5

Osvícení Osvícení Stephen King

Kubrick je dobrej a do filmu z knihy toho dostal fakt dost, ale kniha je kniha. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, vyhýbala jsem se jí, protože jsem viděla film, který mně jako by okradl o mou představivost. Ta už byla dopředu dána filmem - ale nakonec mi to nevadilo. Co ke knize říct - je to klasika od Kinga - prostě vřele doporučuji.

15.12.2013 5 z 5

Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost) Jak zabít manžela (a další šikovné tipy pro domácnost) Kathy Lette

Pro letní období si vždy vybírám, něco lehčího humorného . Knihu jsem četla na koupališti na dece a byla jsem středem pozornosti svými výbuchy smíchu. Pro mně je skvělá a proto ji doporučuji všem ženám.

30.10.2013 5 z 5

Kniha ztrát a nálezů Kniha ztrát a nálezů Lucy Foley

Neurazí, nenadchne, nic nedá. Dostala jsem knihu k narozeninám, opravdu střelba mimo cíl -ztráta času. Žádné překvapení v příběhu, ten je velmi předvidatelný a konec knihy je záchrana. Autorce se opravdu vyhnu obloukem. Nedoporučuji

16.05.2019

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Jsem věrná čtenářka pana Kinga, když on vypráví jsem jako dítě naslouchající poutavému příběhu, které má vykulené oči a pusu dokořán a snad ani nedýchá. A baštím mu to všechno i s navijákem. .... Tentokrát však se takové nadšení nekonalo, Aby se pro mně něco začalo dít ,musela jsem přečíst 350 stran, vcelku nuda. Vydržela jsem, říkala si - to není možný to přijde. Přišlo, v posledních 150 stranách, pak to celkem fičelo. Omlouvám se všem zde přítomným za mě jen 3 hvězdičky - neměla jsem pusu dokořán a chvílemi i přemýšlela o tom, že tenhle kousek prostě nedočtu.

13.10.2016 3 z 5

Už hořela, když jsem si do ní lehal Už hořela, když jsem si do ní lehal Robert Fulghum

Jak i v těch nejobyčejnějších situacích lze najít lásku, kouzlo, moudro, pochopení a souznění?
To vám poví prostě Fulghum, v tom je prostě mistr.
Navíc jsem si ho pustila, audioknihu namluvil pan Petr Oliva - no kráása nesmírná, pohlazení na duši.

20.04.2016 5 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Knihu jsem si dala k poslechu a přečetla mi ji Ivana Jirešová - FAKT moc pěkné. Myslím, že nemusíme být budhisti a ani milovníci koček, abychom si z knihy odnesli poselství, které nám má předat. A to, že skutečná příčina štěstí spočívá v upřímném přání rozdávat štěstí druhým a pomáhat jim, aby se osvobodili ze všech podob nespokojenosti. A jak je důležité žít přítomným okamžikem, chceme-li si užívat naplno svůj každodenní život v celé jeho kráse. Na to a ještě další věci zapomínáme. Knihu doporučuju a věřím, že ve společnosti himalájské kočičky vám bude tak hezky jako bylo mně.

26.01.2016 5 z 5