Betty11 komentáře u knih
Příliš mnoho pracujeme a zapomínáme na to, že práce není vše.
Nemáme dost odvahy projevit svým blízkým své city. Někdy žijeme podle představ někoho jiného a nemáme odvahu žít podle svého. V této uspěchané době je podceňováno přátelství a láska.
A to, že máme být šťastní - to sami sobě neumíme dopřávat, a nebo jen velmi zřídka. To všechno a ještě něco navíc se dozvíme v knize. Autorka čerpala z životní moudrosti a zkušeností klientů, o které se starala v posledních dnech jejich života. Myšlenky umírajících lidí jsou o tom jak žili, co dělali a jestli byli nějakým pozitivním přínosem pro ostatní - rodinu, přátele atd.
Přečíst si tuhle knížku je fakt dobrý nápad ;o) - pusťte se do toho, objevíte něco co už jistě někde v koutku sebe víte, jen si to potřebujete potvrdit.
Všichni máme za sebou již mnoho prožitých životů, a v každém tom životě se snažíme být o kousek lepší a platíme za své předchozí životy. Rodíme se v zapomnění, ale přesto navazujeme přesně tam kde je třeba. Naše prožitky a životní zkušenosti jsou naše bohatství. Ta kniha je veliký poklad a ne každý je dozrálý k jejímu přečtení a přijetí obsahu. Pokud vám však záležitosti karmy nejsou cizí, pak si knihu v každém případě přečtěte.
Autorka rozjela hned několik dějových linek od počátku, pro někoho matoucí, já si to však užívala. Vypravěčský styl autorky mi vyhovuje, je opravdu čtivá. Vše promyšlené a postupně do sebe zapadající. Ale, že nebyl viník potrestán s tím si tak trochu nevím rady, ale co už ne vše musí být podle mých představ :)
Konečně jsem se ke knize dostala, stále mi ji někde někdo nějakým způsobem připomínal a jednoho dne, ležela v knihovně na polici tak sama - čekala na mně. Je psaná způsobem velmi čtivým, s hrdinkami soucítíte a držíte palce, já s Dorou i dýchala. Neuvěřitelné osudy, nelehké úděly... Myslím, že stojí za to knihu si přečíst, ode mně pět hvězdiček a velké díky autorce.
V průběhu čtení nás autorka ujistí, že po čtyřicítce nejsme staré - ale jen nádherně dozrálé, a že je třeba užívat života plnými doušky a přijímat s láskou a optimismem vše co přichází. Ke knize se ráda vracím a na mé doporučení ji přečetly všechny vrstevnice co okolo sebe mám a nesetkala jsem se s negativní odezvou. Přeji všem ženám, které se rozhodnou tuto knihu číst, aby si ji užily tak jako já.
Neurazí, ale ani nenadchne. Jednodušší styl psaní - jako by pro náctileté, avšak námět k zamyšlení - jak bych naložila se skříňkou já??? No těžko říct - ještě, že jí dostala Gwendy :)
Harry je třída, vždycky na to příjde :) . A ten chlápek Nesbo je fakt kebule, a to mně baví. Prostě pecka, dávám plný počet.
Za mě pět hvězdiček. Poválečné období v neapolské čtvrti očima třináctilého chlapce. Ne vše běží vždy tak jak bychom si představovali, ale osud je daný a tak je třeba táhnout svou káru životem a na té cestě objevovat i ty nejnepatrnější krásy a vzácné okamžiky i v těžkém období. Knihu doporučuji.
Kamarádka mi radila, že toho autora prostě MUSÍM zkusit a tak jsem zkusila. V knihovně naprosto rozebraný a žádaný a tak jsem neměla možnost vypůjčit si první knihu z řady, popadla jsem tedy momentálně dostupného Levharta. A musím říct - výborná záležitost, autorovi se dařilo udržet mě v napětí po celou dobu, za moji osobu doporučuji a jestli se mi poštěstí "urvat" v knihovně další jeho kousek, tak to rozhodně udělám.
Přežít to je oč tu běží. Úžasná kniha, čteno jedním dechem. Doporučuji.
Dočetla jsem, a byla jsem spokojená, pro mne napínavé, až na kapitolu kde Erik vzpomíná na události před deseti lety - jo jistě to objasnilo v ději dost souvislostí, jen si myslím, že přes sto stran je příliš. Potom už zase příběh běžel jak na drátkách. Za mně 4 *
Výborně, za mně plný počet. Nenudila jsem se ani chvilku. Opravdu skvěle promyšlené, pomalu se rozkrývající, do toho osudy vyšetřovatelů. Čtivě napsané. Doporučuji
Právě jsem dočetla, tentokrát mi to trvalo trochu déle - nedostatek času :( - ale ....ale mohla jsem v příběhu pobýt trošku déle. Že je kniha skvělá ?? - No jasně - JE ! I když je to jen fikce, něco mi potrvdila. Vše se děje tak jak má, vše má nějaký důvod. I když se nám to občas nemusí líbit, je to tak, nejsou nám známy všechny skutečnosti. A je dobře, že nemáme možnost do toho zasahovat.
S Georgem/Jakem jsem se skutečně nenudila a na konci jsem se sháněla po kapesníku jak mě dojal :) Děkuji za příběh pane Kingu
Přes prvních cca 200stránek jsem se nemohla dostat .......áááále pak to přišlo a jelo to - frčelo. Seskládáno několik časových pásem, nezmírající napojení na milovaného člověka, fantazie Bájodolí. Kam ten chlap na ty nápady chodí to nechápu - za mně čtyři hvězdičky a to jen pro ten zdlouhavý rozjezd.
Kubrick je dobrej a do filmu z knihy toho dostal fakt dost, ale kniha je kniha. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, vyhýbala jsem se jí, protože jsem viděla film, který mně jako by okradl o mou představivost. Ta už byla dopředu dána filmem - ale nakonec mi to nevadilo. Co ke knize říct - je to klasika od Kinga - prostě vřele doporučuji.
Pro letní období si vždy vybírám, něco lehčího humorného . Knihu jsem četla na koupališti na dece a byla jsem středem pozornosti svými výbuchy smíchu. Pro mně je skvělá a proto ji doporučuji všem ženám.
Neurazí, nenadchne, nic nedá. Dostala jsem knihu k narozeninám, opravdu střelba mimo cíl -ztráta času. Žádné překvapení v příběhu, ten je velmi předvidatelný a konec knihy je záchrana. Autorce se opravdu vyhnu obloukem. Nedoporučuji
Jsem věrná čtenářka pana Kinga, když on vypráví jsem jako dítě naslouchající poutavému příběhu, které má vykulené oči a pusu dokořán a snad ani nedýchá. A baštím mu to všechno i s navijákem. .... Tentokrát však se takové nadšení nekonalo, Aby se pro mně něco začalo dít ,musela jsem přečíst 350 stran, vcelku nuda. Vydržela jsem, říkala si - to není možný to přijde. Přišlo, v posledních 150 stranách, pak to celkem fičelo. Omlouvám se všem zde přítomným za mě jen 3 hvězdičky - neměla jsem pusu dokořán a chvílemi i přemýšlela o tom, že tenhle kousek prostě nedočtu.
Jak i v těch nejobyčejnějších situacích lze najít lásku, kouzlo, moudro, pochopení a souznění?
To vám poví prostě Fulghum, v tom je prostě mistr.
Navíc jsem si ho pustila, audioknihu namluvil pan Petr Oliva - no kráása nesmírná, pohlazení na duši.
Knihu jsem si dala k poslechu a přečetla mi ji Ivana Jirešová - FAKT moc pěkné. Myslím, že nemusíme být budhisti a ani milovníci koček, abychom si z knihy odnesli poselství, které nám má předat. A to, že skutečná příčina štěstí spočívá v upřímném přání rozdávat štěstí druhým a pomáhat jim, aby se osvobodili ze všech podob nespokojenosti. A jak je důležité žít přítomným okamžikem, chceme-li si užívat naplno svůj každodenní život v celé jeho kráse. Na to a ještě další věci zapomínáme. Knihu doporučuju a věřím, že ve společnosti himalájské kočičky vám bude tak hezky jako bylo mně.