Bettybook

Fakt, že je kniha vyprávěna pozpátku, je ten důvod, na co jsme všichni tady slyšeli. Určitě je to neobvyklé, nebo aspoň u mě to byla první kniha s takovýmto stylem vyprávění. Díky tomu jsem měla zpočátku problém se zorientovat v časových liniích, respektive ve vzpomínkách v časových rovinách. Ale to se naštěstí v polovině zlomilo a začalo do sebe všechno krásně zapadat.
Líbilo se mi, jak se autorka vyžívala v detailech, např. Forrest nosil na ruce náramek, který byl vzápětí zmíněn ve scéně, jak k němu přišel. Takže za to palec nahoru.
Za co palec dolů je konec, který se mi vůbec nelíbil. Ono by to zas tak tolik nevadilo, kdyby autorka nastřelila perfektní začátek, takže jsem čekala na dokonalý konec. A bohužel jsem nedostala ani jedno z toho. Škoda. Kromě toho zápletka jasná jak okno bez záclony. Což mi zas tak nevadilo, protože se tam stalo pár věcí, které jsem nečekala. Ale přesto všechno budu na knížku vzpomínat v dobrém, protože já divnoknihy miluju a tohle je prostě definice všech divnoknížek. Za mě slabé 4 hvězdičky.

Tohle mě velmi překvapilo, ale v tom dobrém slova smyslu. Knížku jsem si v knihovně půjčila naslepo a vůbec nelituji.

Líbilo se mi klasické americké klišé zakomponované do českého prostředí.
Ehhh, to měla být ironie.
Do druhého dílu nepůjdu. Dvě a půl hvězdičky je myslím optimální hodnocení.

"Největším úspěchem ďábla je to, když vás přesvědčí, že ho vidíte. Ale teprve když ho opravdu vidíte, máte z něj skutečný strach. A pak už je příliš pozdě.... Neboť v hlubinách možná jsou ďáblové, ale horší jsou ti, které si vytváříme sami."
Tohle mi v hlavě bude znít ještě hodně dlouho.

Každým dílem lepší a lepší. Ačkoliv nemám ke skautingu žádný vztah, tak se mi série těchto grafických románů moc líbí.

No konečně! Aspoň tady se hlavní postava vyvedla. Tristan je miláček, s tím nedokážu nesouhlasit. Ale Mike... Doufám, že se v posledním díle trochu vylepší.

Vážně jsem si tady přečetla, že hlavní postavy si nelze nezamilovat? Já říkám jedno. Lze.
Hlavní postavy byly NA ZABITÍ. Jeden nemluvná stíhačka a druhej toxická osina v zadku. Jinak hromada gramatických chyb (mám pocit, že korektor knížku neviděl ani z rychlíku). A příběh je za tři hvězdičky.

Tohle dílo by se snad mělo přejmenovat po mně. Protože už dlouho jsem neměla v ruce knihu, se kterou bych se tolik ztotožňovala. Za tu výstižnost si rozhodně zaslouží pět hvězdiček.

Jedna z největších předností jsou za mě nádherné kresby. Možná nejhezčí, na které jsem snad kdy narazila. Příběh je fajn, člověk se více zamyslí nad problémy dospělých. Ovšem nebyl tak strhující jako u Sochaře.

Rozjezd trošku pomalejší, ale pak to bylo nabušené akcí. U konce jsem koukala s otevřenou pusou. Předpokládám, že v posledním díle si pro nás Kendare Blake připraví opravdu něco epického.

Od Elle mám přečtené všechno, kromě série Briar U. Takže jsem se těšila, že od autorky započnu její poslední sérii, která u nás zatím vyšla. Ale zatím jsem malinko zklamaná. Ano, byl tu ten typický autorčin styl psaní, přesto mi tady něco chybělo. Jak už tady někdo zmiňoval, takové nemastné, neslané. Snižuju hodnocení o jednu hvězdičku, protože jsem zvyklá u Elle na knihy pět z pěti. Jinak opět pohodovka, u které si odpočinete a zasmějete se.

Asi se budu lišit od stáda, ale to jsem jediná, která by tuto knihu nedoporučila mladším holkám? Je mi patnáct, a i tohle bylo na mě moc (myšlenka, že bych to četla ve třinácti), a to jsem obrněná z Dvorů od Maasový a od Elle Kennedy XD
Nejsem naivní abych si myslela, že dnešní děti (a ano započítávám se do toho i já) nevěděli nic o sexu. Ale kdybych měla tohle řešit ve třinácti? Dostala bych od mámy a druhou od futer, a jsem ráda, že se mě to netýká ani teď :D Na poučení dětí o sexu existují mnohem lepší knihy, change my mind.
Jinak kromě toho musím pochválit autorčin humor. Zasmála jsem se i nahlas. Za mě rozhodně 15+.

Moje první kniha od Kasie. Oddechovka, dobrá přesně pro tuhle dobu. Chtělo by to ale lepší konec. Přes to u mě nejede vlak.

Červená, bílá a královsky modrá byla pro mě nejočekávanější kniha roku 2020. Proto jsem ji pasovala na favorita tohohle roku. Jo, až takové jsem měla nároky. A nezklamala mě. Vskutku je to velice výjimečná kniha s velmi ojedinělou romantickou linkou.
Pro LGBT fanoušky, nutnost. Pro čtenáře YA literatury... Zkuste sami a uvidíte. Ale zaručeně bych za ní strčila ruku do ohně.

Velmi zajímavé čtení s nádhernými ilustracemi, které ve mně zanechalo zvláštní pocity.

Autorky opět zazářily, tentokrát s dalším hráčem torontského týmu, Mattem Ericssonem.
Líbilo se mi, že se linka hlavního hrdiny usídlila na pomyslné dospělejší úrovni, protože jak Matt sám řekl, už se necítí na vztahy na jednu noc.
Samozřejmě vedlejší postavy opět excelovaly, hlavně Blake s Jess a Wesmie :)
Budou mi všichni chybět.

Začnu hlavními postavami, protože podle všech to má být prioritou knihy.
Lou: Hlavní hrdinka, která mi sedla a přála bych si, aby bylo víc takových. Ale rozhodně se nedalo říct, že by byla nějak zvlášť výjimečná. Zažila jsem lepší, třeba Animant Crumbovou z Kronik prachu.
Reid: Tak tohle byla jedna velká osina v zadku. Stupidnější mužská postava snad není XD
Jinak příběh mě bavil, četl se dobře, akorát mám s tím jeden problém. Námětem mi připomínal film Jeníček a Mařenka; Lovci čarodějnic. Sice ne vším, ale většinou ano.
Zkrátka tahle kniha byla za mě průměr a osobně nechápu ten hype, který se kolem ní semlel. Don't hate me pls :D

(SPOILER) Nebudu lhát, měla jsem vůči tomuhle dílu maličko předsudky, protože Allie, ani Dean, mi nebyli v předchozích dílech moc sympatičtí. Ale pravdou je opak, kdy jsem měla rozbouřené emoce tak, že jsem se chvilku smála a druhou zase brečela. A navíc se překvapivě Allie a Dean k sobě hodili.
Ale s čím mám největší problém je to, že se z Garretta stal obrovský podpantoflák. Už i v Omylu to bylo znát, ale tady? Tady to bylo nejhorší.
Garrett fungoval něco na ten způsob: ,,Deane, kamaráde, jestli jenom sáhneš na nejlepší kamarádku mojí holky, tak tě vykastruju, jestli si to bude Hanna přát. Nezajímá mě, že jsi můj dlouholetý kamarád, protože Hanna je moje přítelkyně a já udělám všechno, co bude chtít. Ale protože je taky Wellska silná osobnost, tak to ona tě vykastruje, že jo, já budu jenom asistovat."
Takhle prostě nějak Garrett fungoval a tímhle tím ztratil nadobro svoje kouzlo. No hrůza.
Musím také okomentovat to, co se stalo Beauovi, protože to byla rozhodně smutná záležitost, ale já jsem si to nějakým způsobem předem vyspoilerovala, takže mě to nechytlo tak za srdce. Ale pořád jsem brečela :(
Ale co mě nejvíc vystřelilo z trenek, je konec. Jakože cože? No rozhodně Plán, poslední díl, bude nabitej XD

Elle mi opět dokázala, že to umí. Ať už se Sarinou, nebo bez. Každopádně miluju její nezaměnitelný vtipný styl psaní, kdy se to čte lehce a stránky vám jenom lítají pod rukama.

Napsat dvě stě stránkovou knihu o transsexualitě? Tomu říkám umění. Autorovi tleskám.