betule3 komentáře u knih
Illuminae jsem měla doma už dlouho, ale stále jsem se k četbě nemohla dokopat (ano, bylo to kvůli té tloušťce :D). Nakonec se ale kniha četla strašně rychle a mě moc bavila. Co se týče vizuální stránky, tak ta je naprosto dokonalá, to snad nemusím ani zmiňovat. Celkově mě kniha neskutečně bavila a to i přes to, že sci-fi knihy skoro vůbec nečtu.
Tak, konečně jsem se dostala k další detektivce od Roberta Brynzy. Tahle byla opět skvělá, i když mým favoritem není. Na začátku mě Erika neskutečně štvala svým přístupem (jak se zase motala, kam nemá), ale to už prostě patří k její osobnosti. Vraha známe (stejně jako v Nočním lovu) už od začátku a to bylo opět stejně zajímavé, i když bych tuto informaci ocenila spíše o trochu později. Mimochodem vrah byl fakt šílený slizoun, až se mi to někdy zdálo moc. :D
Kniha byla ale stejně jako předcházející díly plná nečekaných zvratů a akcí a o její čtivosti už ani nemluvím. Další díl si rozhodně pořídím.
Mám pocit, že poslední dobou narážím na samé skvělé fantasy série a Ódinovo dítě je rozhodně jednou z nich. Moc mě zaujal svět, který byl propracovaný do toho nejmenšího detailu. Sedla mi i hlavní hrdinka, čehož jsem se ze začátku trochu bála. Za mě skvělé počtení a rozhodně doporučuju!
Tak tohle bylo...boží, skvělý, peckový... Vůbec nevím, jaké slovo by Renegáty dokázalo nejlépe vystihnout. Marissu Meyerovou mám moc ráda, a proto mě velmi těší, že opět nezklamala.
Postavy jsem si zamilovala snad úplně všechny, ale nejvíce samozřejmě Novu a Adriana (toho obzvlášť :D). Líbí se mi, jak jsou postavy krásně popsané a vyladěné do posledního detailu. Děj je velmi akční a nestalo se, že bych se někdy nudila. Takže rozhodně doporučuji a těším se na další díl.
Tato knížka se mi moc líbila, i když to rozhodně není jedna z nejlepších fantasy knih, jaké jsem kdy četla.
Alina mi byla celkem sympatická, ale někdy se mi zdálo, že je dost naivní. Mal mi moc nesedl, ale věřím, že v příštích dílech to bude lepší. Asi jsem divná, ale naprosto jsem si zamilovala Temnyje. :D
Celkově jsem s knihou spokojená a další díly si rozhodně přečtu.
Polibek pro Annu je skvělá odpočinková knížka. Oceňuji hlavně krásný popis Paříže, hned bych se tam podívala. :)
Druhý díl se mi líbil víc, než první. Alessandru i Austina jsem si naprosto zamilovala. A moc se mi líbilo, zakončení, které jsem upřímně nečekala.
Měsíční kroniky je jedna z mých nejoblíbenějších sérií, ale povídek jsem se kvůli recenzím celkem bála. Ale nakonec mě tato kniha moc bavila. Jen u některých povídek mi přišlo, že se nedozvídáme žádné nové informace, protože vše už bylo zmíněno v nějaké z knih. Nejvíc mě samozřejmě zaujala poslední povídka (koho taky ne), tu bych mohla číst pořád dokola. :)
Čtvrtý díl byl stále povedený, ale za mě nejslabší. Absolutně jsem si zamilovala Tuckera, to bez debat. ;) Ale Sabrina mě neskutečně vytáčela svou nerozhodností a celkově svou povahou. Přečtení ale rozhodně nelituji a konec knihy krásně uzavřel celou sérii, po které se mi bude určitě stýskat.
Třetí díl mě rozhodně nezklamal (i když si stále stojím za názorem, že první díl je nejlepší). Opět se setkáváme s příjemnými postavami (jen Dean mě teda občas štval) a se zajímavě promyšleným příběhem. A ten konec? Rozhodně se těším na další díl.
První polovina knihy se mi zdála dost průměrná a nechápala jsem, co na Nocte všichni vidí. Potom jsem se začítala víc a příběh mi už tolik nevadil. No.... závěrečné rozuzlení jsem fakt nečekala. Po přečtení jsem jen seděla, koukala do zdi a v hlavě se mi honily myšlenky jako "Jsem totálně zmatená," "Tohle vůbec nechápu," nebo "Co jsem to sakra právě přečetla". A myslím to v pozitivním slova smyslu. Všechno, co se mi předtím zdálo přitažené za vlasy, najednou mělo svoje opodstatnění a dávalo to smysl.
Kniha se mi tedy nakonec opravdu líbila, ale nemůžu dát všech 5*, protože jsem se v první půlce musela do čtení dost nutit.
Na první díl to nemá, ale stejně to bylo skvělý! Nebyla tam snad jediná část, která by mě nudila. Prostě nemám co vytknout...
Tohle byla PECKA! Ne, že bych to teda nečekala, ale prostě... wow. Autorka umí psát neskutečně čtivě, takže jsem knihu dočítala v půl čtvrté ráno. :D A i když je předem jasné, jak to dopadne, neodradí vás to v tom, číst dál.
Postavy mi byly sympatické, jen jsem se občas ztrácela v nějakých jménech. Ale s tím já mám problém často (jména prostě nedávám :D).
Kniha mě moc bavila, takže pokud nemáte celý večer co dělat, je tohle jasná volba. ;)
Knížku jsem si přečetla po dlouhé době a stále mě baví. I když je příběh trošku ujetý, moc mě bavil a po celé době čtení jsem měla úsměv na tváři. :)
Tak třetí díl opět naprostá pecka. A i když jsem měla celkem jistou představu o tom, jak vše dopadne, příběh se odehrával úplně jinak. Kerstin Gier prostě ví, čím čtenáře zaujmout. Celou sérii rozhodně doporučuji a všem dílům dávám 5*.
Tak tohle bylo fakt skvělý, asi ještě lepší než první díl! Jedná se o typ knihy, do které se začtete a odložíte ji, až když je dočtená. Okamžitě se vrhám na třetí díl a doufám, že bude minimálně stejně dobrý. :)
Tuhle knížku jsem kdysi dávno již četla a jediné, co jsem si pamatovala bylo, že se mi neskutečně líbila. :D A to se nezměnilo ani po opakovaném přečtení. Děj je velmi chytlavý a taky šíleně zamotaný (jsem opravdu zvědavá, jak se bude dál vyvíjet). Musím ocenit také popis prostředí, který mi zde moc sedl.
Kniha naplnila má očekávání. Příběh byl napínavý a čtivý. Hlavního hrdinu jsem si okamžitě zamilovala. Jen mě občas štvala Hannah, protože mi přišlo, že ze sebe občas dělala až moc velkou "chudinku". Jinak ale nemám co vytknout a rozhodně doporučuji.
Tak,druhý díl je za mnou. Dlouho jsem přemýšlela, jaký bych na něj měla mít názor.
Začnu asi tím, co se mi na knize nelíbilo. I když jsem si myslela, že po roce se už bude Eden chovat vyspěle, místy mi hrozně lezla na nervy. Chvílemi mi připadalo, že se děj točí stále dokola kolem toho samého i nijak se neposouvá. A také jsem úplně nepobrala ten konec - podle mě by šlo sérii ukončit a zbytečně ji nenatahovat.
Teď už bych se ale vrhla k těm pozitivům, protože jsem přeci jen ohodnotila knihu 4* a rozhodně podle toho moje recenze zatím nevypadá. :D Jak už je u tohoto žánru zvykem, kniha byla neskutečně čtivá a nešlo ji odložit. Oproti chování Eden se mi moc líbilo vystupování Tylera, protože ten viditelně zestárnul a nějakým způsobem i zmoudřel. Samozřejmě nesmím zapomenout na skvělý popis New Yorku, který se podle mě opravdu vydařil. Hned bych ho jela navštívit. ;)
Abych to nějak shrnula... Ačkoliv kniha rozhodně není to nejlepší, co jsem za poslední dobu četla, vytvořila jsem si k ní milý vztah a celý děj jsem dost prožívala. A i přes to, že si myslím, že příběh mohl být ukončen už tady, na další díl se těším. :)
Kniha mě mile překvapila. Četla se sama a dokonce mě některé pasáže překvapily, což se u tohoto žánru moc často nestává. :D Samozřejmě to není úplná literární pecka, ale to jsem ani nečekala. Hned se vrhám na další díl a doufám, že bude alespoň stejně tak dobrý.