betule3 betule3 komentáře u knih

Winter Winter Marissa Meyer

Čtvrtý díl byl opět skvělý. Vzhledem k tomu, že kniha je dlouhá, bála jsem se, že se děj povleče a bude tam mnoho výplňkových pasáží. To se ale naštěstí nestalo. Napětí bylo opravdu na každé stránce a já prostě stále musela číst dál a dál. Přiznávám, že už teď mi série hrozně chybí.

28.05.2018 5 z 5

Moje srdce a jiné černé díry Moje srdce a jiné černé díry Jasmine Warga

Tohle je přesně kniha, kterou si představím pod pojmem "příjemná víkendová oddechovka". Příběh je čtivě napsaný a postavy mi byly sympatické. Nenajdete tu žádné velké zvraty, ale čert to vem, mě to takhle bavilo.

21.05.2018 5 z 5

Cress Cress Marissa Meyer

Tak tahle série se oficiálně stala jednou z mých nejoblíbenějších. Třetí díl jsem i přes vyšší počet stránek přelouskala za den. Kniha je plná akce, napětí a nečekaných zvratů - prostě pecka. Rozhodně doporučuji všem, nebudete litovat. ;)

13.05.2018 5 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Musím se přiznat, že mi chvíli trvalo pořádně se začíst. Ale když jsem se konečně začetla, už jsem nemohla knihu odložit. Příběh je plný akce a napětí. Líbí se mi, že je příběh psaný i z pohledu Cinder a Kaie (ne jen z pohledu Scarlet, jak jsem si myslela). Tato série mě neskutečně chytla, takže se hned vrhám na další díl. :)

12.05.2018 5 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Tak a je konec. Konec téhle úžasné série, po které se mi bude hodně stýskat. Třetí díl mě naprosto odrovnal, líbil se mi asi nejvíc z celé série. Dokonce jsem si oblíbila i Kadena, který mi v předchozích dílech často lezl na nervy. :D Samozřejmě jsem postrádala více romantiky, ale když se na to dívám zpětně, tak se mi zdá, že přesně takhle to mělo být. Nemám co vytknout, takže určitě dávám 5* a doporučuji. :)

09.05.2018 5 z 5

GOGO - Kluk z internetu GOGO - Kluk z internetu Daniel Štrauch

Goga sleduji už hodně dlouho, ale knihu jsem si pořídila teprve nyní. Dost jsem se bála, co mě bude čekat a jestli nebudu zklamaná. Začnu pozitivy. Jako první musím určitě pochválit nádherné grafické zpracování. Nejvíce mě zaujaly obrázky na začátcích kapitol. Líbí se mi nahlédnutí do Gogova soukromí a informace, které jsem nevěděla. Naopak se mi nelíbily občasné zdlouhavé pasáže a také mě štvaly vložené texty, díky kterým jsem zapomínala, o čem jsem předtím četla. Jako celek knihu hodnotím pozitivně, ovšem pouze pro Gogovy fanoušky. Pokud ho tolik neznáte a zajímají vás spíše informace o Youtubu, tato kniha asi nebude ideální. Pro věrné fanoušky je to ale nutnost. ;)

09.04.2018 4 z 5

Cinder Cinder Marissa Meyer

Scifi knihy vůbec nečtu, a tak jsem se trochu bála, zda se mi Cinder bude líbit. Ale po přečtení prvních pár stránek jsem věděla, že strach byl zbytečný. Kniha mě okamžitě vtáhla do děje a já se nemohla odtrhnout. Oceňuji, že se stále něco děje a nejsou tam zbytečně dlouhé popisovací pasáže, kterých jsem se bála. Za mě je to velký objev a už se moc těším na další díly série.

08.04.2018 5 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Kniha naplnila má očekávání. Čte se sama, je vtipná i smutná zároveň. Ale musím se přiznat,že místy mě nudila. Více se mi líbila část z pohledu Jacka, protože Libby mi byla kdovíproč hrozně nesympatická. Přečtení ale rozhodně nelituji a můžu klidně doporučit.

02.04.2018 4 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Jedním slovem WOW. Tohle jsem fakt nečekala. Od knihy jsem měla velká očekávání, ale i přes to je překonala. Příběh je plný akce a nečekaných zvratů (mnohdy opravdu hodně nečekaných :D). Neskutečně jsem si Feyre a Tamlina zamilovala a prožívala s nimi všechny dobré i zlé momenty. Jestli bude další díl, jak říkají recenze, ještě lepší, mám se rozhodně na co těšit.

04.03.2018 5 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

První polovina knihy mě vůbec nebavila. Nic se nedělo a když tam byla nějaká zajímavá scéna byla maximálně na jednu stránku. Ale druhá polovina mě totálně odrovnala. Hltala jsem každé slovo a nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Hrozně jsem si oblíbila Šprýma, jeho charakter se mi prostě neskutečně líbil.

SPOILER: I když jsem věděla, jak příběh dopadne, stále jsem doufala, že se nějakým zázrakem objeví happyend. A když se tak nestalo, byla jsem z toho dost na nervy.

Knihu rozhodně doporučuji. Dala bych 5 *, ale za tu první půlku tu jednu prostě musím strhnout.

25.02.2018 4 z 5

Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Kniha mě velice zaujala svojí obálkou a anotací. Měla jsem od ní velká očekávání, která se bohužel úplně nenaplnila.
Příběh byl zajímavý a byl napsaný velmi čtivě, ale přišlo mi, že se točil stále kolem toho samého. Hlavní hrdinka je zhroucená ze smrti své sestry, stále se lituje a něco si vyčítá a když má konečně možnost se někomu svěřit, začne brečet a není schopná se vymáčknout. A takto je to v celé knize stále dokola.
A i když mě Lauren neskutečně štvala, líbila se mi myšlenka, kterou kniha přinesla. Takže přečtení rozhodně nelituji, ale pro příště bych rozhodně zapracovala na celkovém provedení.

21.01.2018 3 z 5

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Omlouvám se všem příznivcům této knihy, ale mě moc nenadchla... Příběh je určitě velmi dobře vymyšlený, ale na mě byl moc zamotaný a chaotický. Dost mi také vadilo přeskakování v čase a chování hlavních postav jsem často nechápala. Ke konci se mi kniha začala číst lépe a začala mi dávat větší smysl, takže hodnotím třemi *.

13.01.2018 3 z 5

Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Knížka byla příjemné nenáročné čtivo na dlouhé večery. Příběh je sice nereálný, ale má v sobě své kouzlo. Postavy mi byly sympatické a oceňuji plynulý děj. Možná bych jen odebrala nějaké ty klišoidní scény.

04.01.2018 4 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Na tuto knihu jsem se po prvním dílu neskutečně těšila a čekání se rozhodně vyplatilo. Příběh je plný akce a nečekaných zvratů, takže se rozhodně nebudete nudit. Za mě jedna z nejlepších knižních sérií. :) Už se moc těším na únor, kdy má vyjít pokračování.

26.12.2017 5 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Robert Bryndza opět nezklamal. Kniha byla neskutečně čtivá a napínavá od začátku do konce (i když začátek se trošku vlekl). Musím se pochlubit, že jsem poprvé vraha odhalila. :D Velice mě zaujal konec, který mě dost překvapil.

21.12.2017 5 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Nádherně napsaná a procítěná kniha. Kovyho mám moc ráda a neskutečně mi jeho styl psaní sedl. Za mě nejlepší "youtuberské dílo". :)

24.11.2017 5 z 5

Palác lží Palác lží Erin Watt

Na knížku jsem se neskutečně těšila a musím říct, že mě neskutečně bavila. Snad nejlepší díl z celé série. Kniha je velmi čtivá - přečtena za jedno odpoledne. S hlavními hrdiny jsem prožívala všechny emoce a oceňuji konec, který jsem tak úplně nečekala. Celá série si určitě zaslouží 5*

29.09.2017 5 z 5

Hrej tajně Hrej tajně Emma Hart

Stejně jako první díl byla i tato kniha skvělou oddechovkou. Žádné velké akce ani překvapivý děj, ale stálo to za to. I když první díl se mi líbil o něco více, protože mi Aston nebyl moc sympatický. Určitě si přečtu i další díly.

23.09.2017 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Po přečtení Dívky v ledu, která mě neskutečně bavila, jsem se moc těšila na pokračování. V Nočním lovu nám autor ukazuje, že umí psát velice poutavě a napínavě. Na rozdíl od první knihy se identitu vraha dozvíme už zhruba v polovině knihy, což se mi nečekaně líbilo a vyhovovalo mi to (hlavně se mi líbily pasáže psané z vrahova pohledu). Jediné, co se mi nelíbilo a za co strhávám 1 hvězdičku je konec, který jsem opravdu nepochopila a docela mě i naštval.

22.09.2017 4 z 5

Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Na knize mě zaujal příběh, jelikož jsem čekala typickou slaďárnu. Autorka umí moc hezky psát a vtrhnout čtenáře do děje. Mě osobně ale úplně nesedl fakt, že kniha je napsaná ve 3. osobě. Kvůli tomu jsem se moc nemohla vžít do rolí hlavních hrdinů - hlavně Eleanor mi chvílemi připadala neskutečně protivná. Jinak se mi ale kniha líbila a překvapil mě konec.

18.09.2017 4 z 5