Biba_with_Book komentáře u knih
Zajimave..a svym zpusobem desive. Chapu poselstvi knihy, ale priznam se, ze by me zajimalo videt verze sama sebe; kam by se muj zivot ubiral v ruznych zivotnich etapach a po ruznych rozhodnutich.
Precteno za jediny vecer.
Ocenuju, ze autor hned na zacatku nasadil svizne tempo a nenudil ctenare omackou okolo a sahodlouhymi popisy jak to vypadalo v chate, pred chatou, za chatou, v okoli chaty atd. atd. Taky musim ocenit ten nadhled i presto, ze se nejedna zrovna o vesele tema.
Za me si to 5 hvezdicek urcite zaslouzi.
Popravde mi pri cteni prislo jakoby to bylo napsano narychlo, hlavne, aby knizka mohla byt co nejdriv vydana.
Cekala jsem, ze autor pujde vic do hloubky, ze vic popise pohnutky a osudy svych spolupacientu. Ve vysledku se to ale cetlo dobre.
No, nechtela bych byt v jeho kuzi, stacilo mi si tu hruzu jenom predstavit.
Skoda, ze se neukazalo, kdo byl ten tajemny vrah.
Jak uz tady bylo napsano - konec mi taky prisel takovy zvlastni. Proto 4 hvezdicky.
(SPOILER) Precteno jednim dechem za jediny vecer. Sel z toho mraz po zadech - nejvic ve chvilich kdy zacal psychopat svoje utoky stupnovat. Nejhorsi na tom je, ze takto nemocni muzi se ve spolecnosti skutecne pohybuji a stale dost zen pada do jejich siti aniz by poznaly, ze je neco spatne (ostatne nebyt toho deniku, Alena by asi dal nemela tuseni o tom, ze za jeji uraz muze psychopaticky manzel - i kdyz by me zajimalo jestli Alena upadla kvuli mnozstvi leku nebo jestli na ni nastrazil nejakou past).
Rozhodne zajimave tema. Jenom skoda, ze prostredi sekty nebylo vic rozvinute.
Libilo se mi jak byl pribeh promysleny bez nekolika dalsich zapletek a milionem postav kdy uz nevite, kdo je kdo. Zaroven si nemuzu pomoct, ale Shaw mi dost pripominal Jacka Reachera. Davam 5 hvezd a urcite si od autora prectu dalsi knizky.
Tak tohle mi sedlo, napinave od zacatku do konce. Obcas, kdyz ctu psychologicke romany (stava se to tedy hlavne zahranicnim autorum), tak mi ty postavy a pribehy prijdou vyumelkovane az lehce nerealne. Ale u tehle knizky mate pocit, ze se to klidne muze stat, ze to klidne muze byt pribeh o vasich sousedech odnaproti. Tohle si zaslouzi 5 hvezd a jsem zvedava na autorciny dalsi knihy.
Moje druha knizka od tohoto autora. Jako prvni jsem cetla Vzkaz v lahvi a to bylo fakt neco. Tenhle pribeh mi prisel na muj vkus moc vlekly a zpocatku jsem mela problem se v tom vyznat. Ale rozhodne se chystam na dalsi knizky.
Hodne ctive, hodne psychologicke..tak strasne moc jsem si prala, aby se Luke probral. Ta zaverecna pasaz, kdy ho vlci vytim hledali, mi rvala srdce.
Autorka se s otazkou zivota a smrti popasovala opravdu dobre. Citlive tak akorat, aby ctvrtina knizky nebyla jenom o knuceni a narikani.
Faktem je, ze se to cetlo samo. Druhym faktem je, ze ani jedna postava mi nebyla sympaticka. Ale prijemna oddychovka to byla, to zase jo.
Ta pani byla na drogach kdyz to psala?
Jinak si nedokazu vysvetlit tu neskutecnou zmatenost.
Druhou moznosti je, ze autorka zrovna prochazela depresi, cemuz by ten pribeh zoufalstvi celkem odpovidal.
Moje prvni prectena knizka na tema upiru a vubec me nezklamala. I presto, ze ma kniha pomerne dost stran a odehrava se na jednom miste, dej byl pekne svizny.
Sice nemuzu rict, ze bych se po docteni bala jit strachy na WC, ale napinave to bylo dost.
Nemuzu si pomoct, ale z tehle knizky nemam moc dobry pocit; dost depresivni a smutne, ten pocit zmaru z hlavni postavy, ktera mi byla silne nesympaticka.
Pribeh o holce, ktera sice nemela na ruzich ustlano, prakticky nikdo ji nevychovaval a nepredal zaklady do zivota a kvuli tomu nevedela co si se sebou pocit, citove oplostela a prochazejici zivotem bez kapky radosti. Nerikam, ze musim cist same "hahaha" knizky nebo romance se stastnym koncem, ale tohle na me bylo nejak moc uz.
Ja jsem spokojena. Sice to nebylo nic z ceho by si clovek sednul na zadek, ale chytlave a ctive to bylo.
A mne se to libilo :) celkem jsem se nemohla odtrhnout.
Tentokrat mi kupodivu ani tak neslo o to dozvedet se kdo z nich je vrahem; jednoduse me bavila ta psychoanalyza jednotlivych postav. Nutno podotknout, ze ani jedna mi nebyla zvlast sympaticka.
V kostce je to takovy pribeh o tom, ze ani o nejlepsich pratelich nemuzeme rict, ze je dokonale zname. A ze pod pod vrstvou povrchnosti a umele udrzovane dokonalosti muzou bublat pekne pokrivene charaktery.
Tahle knizka me hodne bavila.
Jak vime, technologie se neustale vyviji a jde dopredu milovymi kroky. Co kdyz se ale v budoucnu jednoho krasneho dne obrati proti nam?
Neskutecne skvele vyuzite tema s pridavkem psychologie, tento zanr bych mohla cist od rana do vecera.
Trosku jsem tam videla obraz dnesni doby - a to chovani lidi na socialnich sitich.
Tesim se na autorovy dalsi knihy, predpokladam, ze to budou stejne pecky.
Ne, ani tenhle pocin Trhlinu neprekonal.
Namet dobry, se zpracovanim bych problem taky nemela. Zaver povedeny, ten jsem fakt necekala.
Karika mozna mohl lip zpracovat dusevni pochody hlavni postavy. Chapu, ze pro tenhle typ pribehu je to stezejni, ale nejake pasaze (hlavne o jeho tatovi) se opakovaly mozna az zbytecne casto. Celkove se to necetlo spatne, melo to atmosferu, ale presto to povazuju za slabsi odvar Trhliny.
Jak uz tady bylo nekolikrat napsano - ctive, napinave, nemohla jsem se odtrhnout. Skvele vyprofilovane postavy a prostredi bankovniho sektoru, ale ten konec byl opravdu dost pritazeny za vlasy. Taky jsem cekala, ze je bude v tom vytahu vic psychicky nicit (i kdyz na druhou stranu, ostatni 4 postavy se dokazaly k sebedestrukci lehce privest samy stacilo je jenom trochu popostrcit). Skoda toho konce, jinak by to bylo 5 hvezdicek.
Napad skvely, zpracovani hrozny. Musela jsem se fakt nutit, abych to docetla. Hlavni postavy nesympaticke az hruza... to utaboreni, misto snahy dostat se co nejdal po setkani s tim typkem, mi prislo dost nelogicky.
Nejvic me ale rozcilovala Imogen a jeji radoby psychologicke rozbory sebe sama. Celkove to na me pusobilo dost odflakle, verim, ze by se z toho dalo vyzdimat vic. Skoda.
Prislo mi to prilis pritazene za vlasy a od pulky me to absolutne nebavilo. Kdyby autor ubral trochu z tech akcnich vybuchu a pridal vic konverzaci mezi Jordan a Berniem, vubec bych se nezlobila. Neprislo mi to jako psychothriller, ale jako americky beckovy horor :(.