blackoutzuzi blackoutzuzi komentáře u knih

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Knihu hodnotím spíše průměrně, první příběh mě oslovil nejvíc, zbylé dva už tolik ne. Vzhledem k tématu jsem očekávala, že je to kniha přímo pro mě, nicméně ve mně nevyvolala takové pocity, jaké jsem čekala.. Za mě celkem zklamání.

14.05.2020 2 z 5

Paříž pro milovníky módy Paříž pro milovníky módy Megan Hess

Naprosto nádherná knižní záležitost, i když pro nás, obyčejné smrtelníky, z praktického hlediska zcela nepoužitelná :D Všechny tipy jsou vyloženě pro ty, kteří neví co s penězi a potrpí si na luxus. Ať už co se týče jídla, oblečení i ubytování. Ovšem i tak vřele doporučuji, ty kresby jsou naprosto ohromující, až dechberoucí :) Takže po grafické stránce - velký skvělý!

Faktura Faktura Jonas Karlsson

Hlavní hrdina příběhu žije obyčejný život. Pracuje ve videopůjčovně, ve svém životě má pár přátel a radost mu udělá dobrá pizza. Jeho každodenní rutinu naruší moment, kdy ve své schránce najde nečekaně fakturu na 5,7 milionů švédských korun. Tolik mu naúčtovali za jeho dosavadní zážitky a životní štěstí..
Za mě nesmírně originální námět, i když zpracování by mohlo být malinko lepší. První dvě třetiny byly pecka - ta poslední byla zbytečně uspěchaná a závěr na můj vkus příliš strohý a useknutý. Rozhodně však tato útlá kniha stojí za přečtení. Donutí vás přemýšlet nad vlastním životem - docela by mě zajímalo, jak vysokou částku by vyúčtovali mně :D

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Silný příběh o mateřství, se kterým jsem měla problém se vyrovnat. Velmi deprimující čtení, dokonalá psychologie postav, těžký osud hlavní hrdinky (podobně jako tomu bylo také u Houbařky) - pokud jste přecitlivělé povahy a navíc matky, nevím, zda tento příběh dokážete vstřebat bez následků.
Hlavní hrdinka řeší, jak se vyrovnat se skutečností, že její matka zabila jejího mladšího brášku a následně i sama sebe. Za mě velmi silný zážitek.

14.05.2020 5 z 5

Já už chci domů Já už chci domů J. H. Krchovský (p)

Opět geniální básnická sbírka! Krchovský píše osobitě, má svůj specifický druh humoru a jeho básně jsou osvobozující. V této sbírce ještě více pociťujeme smutek a samotu. Pro mě srdeční záležitost.

Dlouhá cesta dolů Dlouhá cesta dolů Nick Hornby

Senza začátek, ale bohužel dynamika postupně upadala. Příběh mi nepředal přesně to, co jsem od něj očekávala. Nicméně pokud si chcete přečíst čtivou knihu pojednávající o sebevraždě, která je zároveň podaná s nadhledem a humorem, pak je Dlouhá cesta dolů právě pro vás.

Na odstřel Na odstřel Lucie Lomová

Komiksová detektivka, která mě mile překvapila. Skvělý nápad s atmosférou a fajn zápletkou :)

Bezceler Bezceler Fagi

Útlá knížečka s celkem vtipnými a trefnými hláškami. Podle mě je to však spíše vhodné pro starší jedince. Ideální na oddech, ovšem nic závratného. Prostě FAGI.

Deset mrtvých komiků Deset mrtvých komiků Fred Van Lente

Jste-li nakloněni krimi žánru, ale obejdete se bez drastických scén a nervy drásajících situací, pak věřím, že tahle knížka by vás mohla oslovit. Nejedná se o nic náročného na čtení. Deset mrtvých komiků je kniha plná černého humoru, ironie a vy nemáte tušení, jak celý příběh dopadne.

Výprava v oblacích Výprava v oblacích Kazu Kibuishi

Poslední díl prozatím pasuji na ten nejlepší! Kde jen začít.. Třeba hned tou obálkou - ta je jednoduše boží, rozhodně nejhezčí ze všech :) Příběh se zřetelně vyvíjí a s ním také naše hlavní postavy, které ve třetím prokazují ještě více morálních hodnot a představují charaktery, které mohou být pro malé čtenáře tím správným vzorem. Dle mého názoru jsou právě naše knižní postavy tím, co dělá tuto sérii tak oblíbenou. Jsou originální, roztomilí - hlavně Miskit, Cogsley a Leon - ty bych si přála mít ve svém životě :) Atmosférická kresba je tomu všemu už jen třešničkou na dortu.

14.05.2020 5 z 5

Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye Neuvěřitelná hrdinství Sama Hollowaye Rhys Thomas

Celá kniha na mě působila neuvěřitelně klidně, nepřekypovala životními moudry a okatým záměrem zapůsobit za každou cenu na čtenářovy city. Zároveň z ní ale vyzařovala laskavost, naděje a také smutek.
Pokud si toužíte přečíst krásný příběh o síle přátelství, osudové lásce a čelení svému osudu, je tahle kniha pro vás to pravé :)

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Tiché roky jsou příběhem o rodinném tajemství, o mlčení, které mnohdy zraňuje více než dobře míněná slova. Demonstruje, jak důležitá je v rodině komunikace a když chybí, nastává pohroma, protože do hlavy si navzájem nevidíme..
Alena Mornštajnová opět dokázala, že citlivý jazyk, propracovaná psychologie postav a lidskost jsou její silnou stránkou a velkou předností. Díky tomu její knihy všichni milujeme - všechny ty životní osudy knižních hrdinů, které vytvořila, jí prostě věříme ♥

Ema a kouzelná kniha Ema a kouzelná kniha Petra Braunová

Do příběhu jsem se pouštěla s přesvědčením, že mě bude stoprocentně bavit, ale bohužel.. Krásné ilustrace zastínily příběh, u kterého jsem místy úplně nechápala některé kroky hlavních postav, spoustu věcí nebylo dovysvětlených a děj nebyl zcela zajímavý a vlastně jsem se během čtení občas docela nudila. A tak by to u knih, zejména u těch pro děti, být nemělo. Za mě zklamání.

14.05.2020 2 z 5

To bych zvládl taky : umění moderny v komiksech To bych zvládl taky : umění moderny v komiksech Petr Kovář

Velmi originální počin, který nás seznamuje se stěžejními autory a díly moderního umění. Navíc je to podané zábavnou formou, tudíž by to mohlo být vcelku atraktivní pro široké spektrum čtenářů, především pak pro ty mladší ročníky :) Po vizuální stránce - pecka a obsahově mě taky bavila. Klidně by mohla sloužit jako pomůcka při vyučování :) Věřím, že by žáky zaujala leckdy mnohem víc, než obyč učebnice!

Lži se mnou Lži se mnou Sabine Durrant

Od příběhu jsem čekala něco zcela jiného! Styl psaní mi absolutně nesedl, příběh se vlekl, děj byl absolutně bez vývoje a jakékoli gradace. Celé to zachraňoval konec. Za mě ale i tak nedoporučuji..

14.05.2020 1 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Velmi poutavé, krásné a laskavé příběhy, které v sobě ukrývají poselství a ponaučení.

Ani muk Ani muk David Jackson

Velmi napínavý thriller o únosu malých dětí, který vyděsí nejednoho rodiče!

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Doposud nejlepší díl celé série!

Simonův kocour a nástrahy světa Simonův kocour a nástrahy světa Simon Tofield

Komická kocouří dobrodružství zachycená na téměř 100 stranách je to pravé pro všechny milovníky koček! :)

Carrie Carrie Stephen King

Můj druhý knižní horor od Kinga a já jsem spoko! :) Kdysi jsem viděla i film a během čtení se mi z něho pár scén vybavilo.. Musím říct, že i když se jedná o autorovu prvotinu, tak se mu tento krvavý masakr moc povedl!