blackoutzuzi komentáře u knih
Knihu hodnotím spíše průměrně, první příběh mě oslovil nejvíc, zbylé dva už tolik ne. Vzhledem k tématu jsem očekávala, že je to kniha přímo pro mě, nicméně ve mně nevyvolala takové pocity, jaké jsem čekala.. Za mě celkem zklamání.
Naprosto nádherná knižní záležitost, i když pro nás, obyčejné smrtelníky, z praktického hlediska zcela nepoužitelná :D Všechny tipy jsou vyloženě pro ty, kteří neví co s penězi a potrpí si na luxus. Ať už co se týče jídla, oblečení i ubytování. Ovšem i tak vřele doporučuji, ty kresby jsou naprosto ohromující, až dechberoucí :) Takže po grafické stránce - velký skvělý!
Hlavní hrdina příběhu žije obyčejný život. Pracuje ve videopůjčovně, ve svém životě má pár přátel a radost mu udělá dobrá pizza. Jeho každodenní rutinu naruší moment, kdy ve své schránce najde nečekaně fakturu na 5,7 milionů švédských korun. Tolik mu naúčtovali za jeho dosavadní zážitky a životní štěstí..
Za mě nesmírně originální námět, i když zpracování by mohlo být malinko lepší. První dvě třetiny byly pecka - ta poslední byla zbytečně uspěchaná a závěr na můj vkus příliš strohý a useknutý. Rozhodně však tato útlá kniha stojí za přečtení. Donutí vás přemýšlet nad vlastním životem - docela by mě zajímalo, jak vysokou částku by vyúčtovali mně :D
Silný příběh o mateřství, se kterým jsem měla problém se vyrovnat. Velmi deprimující čtení, dokonalá psychologie postav, těžký osud hlavní hrdinky (podobně jako tomu bylo také u Houbařky) - pokud jste přecitlivělé povahy a navíc matky, nevím, zda tento příběh dokážete vstřebat bez následků.
Hlavní hrdinka řeší, jak se vyrovnat se skutečností, že její matka zabila jejího mladšího brášku a následně i sama sebe. Za mě velmi silný zážitek.
Opět geniální básnická sbírka! Krchovský píše osobitě, má svůj specifický druh humoru a jeho básně jsou osvobozující. V této sbírce ještě více pociťujeme smutek a samotu. Pro mě srdeční záležitost.
Senza začátek, ale bohužel dynamika postupně upadala. Příběh mi nepředal přesně to, co jsem od něj očekávala. Nicméně pokud si chcete přečíst čtivou knihu pojednávající o sebevraždě, která je zároveň podaná s nadhledem a humorem, pak je Dlouhá cesta dolů právě pro vás.
Komiksová detektivka, která mě mile překvapila. Skvělý nápad s atmosférou a fajn zápletkou :)
Útlá knížečka s celkem vtipnými a trefnými hláškami. Podle mě je to však spíše vhodné pro starší jedince. Ideální na oddech, ovšem nic závratného. Prostě FAGI.
Jste-li nakloněni krimi žánru, ale obejdete se bez drastických scén a nervy drásajících situací, pak věřím, že tahle knížka by vás mohla oslovit. Nejedná se o nic náročného na čtení. Deset mrtvých komiků je kniha plná černého humoru, ironie a vy nemáte tušení, jak celý příběh dopadne.
Poslední díl prozatím pasuji na ten nejlepší! Kde jen začít.. Třeba hned tou obálkou - ta je jednoduše boží, rozhodně nejhezčí ze všech :) Příběh se zřetelně vyvíjí a s ním také naše hlavní postavy, které ve třetím prokazují ještě více morálních hodnot a představují charaktery, které mohou být pro malé čtenáře tím správným vzorem. Dle mého názoru jsou právě naše knižní postavy tím, co dělá tuto sérii tak oblíbenou. Jsou originální, roztomilí - hlavně Miskit, Cogsley a Leon - ty bych si přála mít ve svém životě :) Atmosférická kresba je tomu všemu už jen třešničkou na dortu.
Celá kniha na mě působila neuvěřitelně klidně, nepřekypovala životními moudry a okatým záměrem zapůsobit za každou cenu na čtenářovy city. Zároveň z ní ale vyzařovala laskavost, naděje a také smutek.
Pokud si toužíte přečíst krásný příběh o síle přátelství, osudové lásce a čelení svému osudu, je tahle kniha pro vás to pravé :)
Tiché roky jsou příběhem o rodinném tajemství, o mlčení, které mnohdy zraňuje více než dobře míněná slova. Demonstruje, jak důležitá je v rodině komunikace a když chybí, nastává pohroma, protože do hlavy si navzájem nevidíme..
Alena Mornštajnová opět dokázala, že citlivý jazyk, propracovaná psychologie postav a lidskost jsou její silnou stránkou a velkou předností. Díky tomu její knihy všichni milujeme - všechny ty životní osudy knižních hrdinů, které vytvořila, jí prostě věříme ♥
Do příběhu jsem se pouštěla s přesvědčením, že mě bude stoprocentně bavit, ale bohužel.. Krásné ilustrace zastínily příběh, u kterého jsem místy úplně nechápala některé kroky hlavních postav, spoustu věcí nebylo dovysvětlených a děj nebyl zcela zajímavý a vlastně jsem se během čtení občas docela nudila. A tak by to u knih, zejména u těch pro děti, být nemělo. Za mě zklamání.
Velmi originální počin, který nás seznamuje se stěžejními autory a díly moderního umění. Navíc je to podané zábavnou formou, tudíž by to mohlo být vcelku atraktivní pro široké spektrum čtenářů, především pak pro ty mladší ročníky :) Po vizuální stránce - pecka a obsahově mě taky bavila. Klidně by mohla sloužit jako pomůcka při vyučování :) Věřím, že by žáky zaujala leckdy mnohem víc, než obyč učebnice!
Od příběhu jsem čekala něco zcela jiného! Styl psaní mi absolutně nesedl, příběh se vlekl, děj byl absolutně bez vývoje a jakékoli gradace. Celé to zachraňoval konec. Za mě ale i tak nedoporučuji..
Velmi poutavé, krásné a laskavé příběhy, které v sobě ukrývají poselství a ponaučení.
Velmi napínavý thriller o únosu malých dětí, který vyděsí nejednoho rodiče!
Komická kocouří dobrodružství zachycená na téměř 100 stranách je to pravé pro všechny milovníky koček! :)
Můj druhý knižní horor od Kinga a já jsem spoko! :) Kdysi jsem viděla i film a během čtení se mi z něho pár scén vybavilo.. Musím říct, že i když se jedná o autorovu prvotinu, tak se mu tento krvavý masakr moc povedl!