blackoutzuzi komentáře u knih
Další z velmi propagovaných a zároveň velmi přeceňovaných děl. Za mě se jedná o průměrnou YA knihu, která se zabývá LGBT tématikou, což je vzhledem cílovce knihy skvělá věc - nebát se o tomto tématu mluvit a možná tento příběh může i pomoci mladým lidem s coming outem :) Pro dospívající to může být fajn oddechovka, do jisté míry inspirativní. Bohužel ji ale neocením tolik, jako mladší ročníky.
Skvělý komiks od mé oblíbené autorky! Pohladí po duši, rozesměje a stejně jako autorčini Duchové, má přesah. Opět skvěle propracované, do detailů (viz. to, že situace z minulosti byly vyobrazeny na zažloutlých stránkách, apod.). Prostě pecka, velké doporučuji. Ale spíše dívkám :)
Bohužel za mě nejedná o příliš čtivou knihu. Být dítětem, tak zřejmě neudrží mou pozornost. I já měla nutkání knihu odložit a číst něco jiného.. Příliš zamotané a nesrozumitelné. Dala mi zabrat a četla jsem ji déle než jsem čekala. Další díly, pokud nějaké budou, nejspíš vynechám.
Další díl z pera skvělého R. L. Stina! Letos jsem se stala jeho velkou fanynkou a sérii dětských hororů Husí kůže můžu jedině doporučit. Krev příšery je dalším z originálních a nápaditých příběhů, při kterém i dospělák pocítí strach!
Napínavý příběh, u kterého však pokulhávala důvěryhodnost postav a také přemíra klišoidních situací. Nicméně věřím, že má potenciál svou cílovou skupinu dostatečně zaujmout a věřím, že jim dokáže i něco předat. Ukazuje totiž, co je v životě doopravdy důležité.
Houbařku řadím k těm lepším knihám, které jsem loni přečetla. Příběh se odehrává především v okolí lesa, ale ocitneme se i ve městě plném každodenních problémů. Autorka se zde věnuje problematice zneužívání, mezilidským vztahům a především poukazuje na naše vnitřní démony, které, ač se tváříme, že už zmizely, tak jsou stále s námi, jdou v našich patách, jsou naším stínem a čekají na naši slabou chvilku, aby nás zničily..
Na knížce mě nejvíc bavila ta pestrost jazyka. Kdo Markétu Lukáškovou sleduje na sociálních sítích, tak to pro něho nebude žádné překvapení. Markéta se prostě vyjadřovat a psát umí a v Lososu to jenom potvrdila. Co se děje týče - líbila se mi představa nebe a posmrtného života. Bylo by krásné věřit, že to přesně takhle je a bude.
Sérii Husí kůže jsem si hodně oblíbila, ale Doupě nestvůry je za mě hodně slabší kousek. Možná je zatím tím nejslabším :(
Tak už jsem konečně i já začala číst Chrise Cartera!
Velmi sympatický hlavní hrdina i jeho parťák, napínavý děj, krásně čtivé, místy surové, ale pořád do jisté míry snesitelné :)
Tak tuhle útlou knížečku doporučuji všem milovníkům dětských knížek! Brumla a Remcík je knižní jednohubka, kterou přečtete cobydup a u které už jen ten název napovídá, že tohle bude jedna velká roztomilost. Dobrosrdečný méďa a uremcaný králík - dvojice k popukání a zároveň k sežrání. Pobavíte se a bude vám krásně na duši :)
Jeden z těch lepších dílů Husí kůže :) I když se jedná o dětskou hororovou sérii, bude vás přece jen malilinkato mrazit. Za mě je tento díl super! :)
Jelikož jsem viděla nejdřív film a pak až četla knížku, líbil se mi více film. Nemůžu si pomoct, možná, kdybych příběh znala nejdřív v knižní podobě a až poté viděla film, měla bych to jinak :D
Originální nápad i provedení! Sci-fi pro mladší ročníky, možná spíše pro dívky. Přečteno jedním dechem :)
Znázornit život Vincenta van Gogha pomocí komiksu byl skvělý nápad. Strašně krásný, milý, chvílemi i dramatický. Miluju naučné komiksy, je to něco jiného. Nový způsob získávání informací. Po tomto skvostu razím heslo: Komiksy do škol!
Druhý díl o nadaném chlapci, který se dostává do ještě většího nebezpečí, než kdy byl. Místy to zacházelo až do extrémů, ale co. Je to kniha pro děti a v těch je možné vše :)
Kniha popisuje dobrodružný život malého Williama. Není to jen tak nějaký obyčejný kluk - je nadaný, luští šifry a jak se ukazuje, jeho rodina používá krycí jméno. Proč? To se dozvíte v této bombastické knize plné akce, napínavých scén, ale i krásného příběhu.
Velmi povedený komiks, který nás seznamuje se životem českého atleta a olympijského vítěze - Emila Zátopka. Krásné ilustrace, příběh. Prostě všechno :)
Příběh, který mi připomíná můj oblíbený film s Jimem Carreym Pan Popper a jeho tučňáci. Jelikož miluju tučňáky, musela jsem si tuhle dětskou knihu půjčit. A doporučuji, je fakt krásná!
Jedna z nejkrásnějších pohádek, jaká se mi v poslední době dostala do rukou. Dojemný příběh, s hlubokou a krásnou myšlenkou. Ideální pro děti, ale i pro dospělé. Budete ho mít přečtený během pár minut, ale věřím, že ve vás hodně zanechá.
Naprosto boží dětská kniha s krásnými ilustracemi, nápadem a provedením :) Přečtete ho během chvilky a vyloženě se pokocháte. Navíc ten závěr knihy? Tak ten Vám vžene slzy do očí. Nádhera!