Blanchidlo Blanchidlo komentáře u knih

Antuka má barvu krve Antuka má barvu krve Antonín Karous (p)

Neurazí, vyloženě nenadchne, ale jako oddechovka dobré. Druhý příběh mě bavil podstatně víc :)

19.01.2021 3 z 5

Krvavé slunce pod gilotinou Krvavé slunce pod gilotinou Alena Vitásková

Kniha by to byla skvělá, kdyby...chápu, že kniha byla psána v emocích, ale od toho by měl být editor, aby děj dával smysl. Chvílemi se najednou řešilo něco, o čem před tím nebyla řeč a bylo složité se zorientovat. Přeskakování mezi kauzami. Jiné věci se zase zbytečně opakovaly. A kdo by se měl stydět, je korektorka. Gramatické chyby, z velké části nelogická skladba vět. Tohle všechno knize dost ubírá a je to velká škoda. Jde totiž o téma, ze kterého vstávají vlasy hrůzou na hlavě a obdivuji paní Vitáskovou, že to vše ustála a šla s tím ven. Jediná chvilka rozpaků byla, když popisovala, jak je nespravedlivě odsouzená (nyní už osvobozená) Michaela Schneiderová zničena zdravotně, společensky i finančně. Jelikož pod paní Vitáskovou spadá její nadace, vyvstala mi na mysli otázka, proč jí tedy nadace nepomohla? Ale to jen takový malý otazník.

04.10.2020 3 z 5

Příběhy nesnášený spolužačky Příběhy nesnášený spolužačky Rachel Renée Russell

Příjemný návrat do pubertálních let :)

04.10.2020 4 z 5

Případ prázdné plechovky Případ prázdné plechovky Erle Stanley Gardner

Skvělá detektivka na dovolenou, děj měl spád, kniha se četla sama :)

09.08.2020 5 z 5

A tak jsem šla životem A tak jsem šla životem Helena Růžičková

V knize jsem nakonec dost přeskakovala, vyjmenovávání filmů mě totiž nebavilo. Ale u některých byly zajímavé vzpomínky a ty se mi moc líbily, stejně jako hereččino vzpomínání na dětství, začátky manželství, atd.

22.02.2020 3 z 5

Ségra, ty jsi hvězda! Ségra, ty jsi hvězda! Thomas Brezina

Tahle série je skvělá jako oddechovka.

11.12.2019 5 z 5

Radši nekoukat Radši nekoukat Ivanka Devátá

Ani špatná, ani dobrá. Krátké kapitoly a lehké čtení vhodné před spaním :)

11.12.2019 3 z 5

Rose a stříbrný duch Rose a stříbrný duch Holly Webb

Ze série nejslabší, přesto stále nádherná a čtivá

11.12.2019 5 z 5

Když kvete voda Když kvete voda Eva Schmidtová

Přečetla jsem ji na jeden zátah. Přiznat si, že nežiju, ale přežívám a následně to změnit není jednoduché. Lehké a příjemné čtení.

Totálně ulítlé prázdniny Totálně ulítlé prázdniny Thomas Brezina

Čím dál častěji čtu poslední dobou knihy pro děti a mládež, líbí se mi jejich relativně nenáročná zápletka a lehkost. A tahle je parádní :-)

Učila jsem se létat Učila jsem se létat Nava Semel

Na knihu jsem se na základě anotace moc těšila, přečetla během chvilky, ale pocity mám rozporuplné. Možná proto, že jsem čekala něco jiného. Děj se odehrává v Izraeli a je opravdu zvláštní.

27.10.2019 2 z 5

Rose a kouzelníkova maska Rose a kouzelníkova maska Holly Webb

Sérii s Rose mám moc ráda a tajemné Benátky k tomu, nádhera!

Podnikání z pláže Podnikání z pláže Stanislava Stiborová - Mrázková

K téhle knize se vracím, když nevím, kudy kam, a potřebuju nakopnout :) A taky jsem díky ní skočila bungee jumping :-D

Duhová jiskra Duhová jiskra Daniela Fischerová

Úžasné příběhy, krátké, přesto úderné. Nádhera :)

Rose a ztracená princezna Rose a ztracená princezna Holly Webb

Našla jsem ji u nás v knihobudce a přečetla jedním dechem, určitě budu číst i ostatní díly ze série :)

02.10.2019 5 z 5

Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Rozkvétající žena - Příběh zasvěcení dívky v ženu Mary Dillon

Krátké, ale příjemné čtení.

Vražda na sklonku dovolené Vražda na sklonku dovolené Armand Lanoux

Ačkoli měla detektivka skvělou zápletku i rozuzlení, znovu k přečtení mě neláká. Nicméně na letní dovolenou, kde jsem ji četla, byla ideální :)

02.08.2019 4 z 5

Prázdniny teprve začínají Prázdniny teprve začínají Dagmar Lhotová

Tetička, její zvířata i dům působily přímo pohádkově, ale rozčilovalo mě, jak nesedí ilustrace k jednotlivým kapitolám, respektive že se obrázky o kapitolu předbíhají :(

02.08.2019 3 z 5

Maigret na cestách Maigret na cestách Georges Simenon

Klasický Maigret, oddychovka na odpoledne, která nezklame :)

22.05.2019 5 z 5

Desatero boháče Desatero boháče Marcela Hrubošová

Stojí za přečtení a má parádní ilustrace :)

19.05.2019 4 z 5