bookcase komentáře u knih
Nádherné, smutné. Moc hezky zpracované téma odcházení blízké osoby a vztahů mezi otci a dcerami.
Byla jsem hodně příjemně překvapená, čekala jsem podle chování hlavních postav psychothriller, ale vyklubal se z toho pozvolna plynoucí společenský román. Objevila jsem autora, umí dobře psát o lidech a jejich vzájemných vztazích. Doufám, že si od něho ještě něco dalšího přečteme.
Ryzí krása, knížka pro všechny milovníky dobré četby. Jsem z ní úplně paf. :)
Vtipné a humorné tak akorát, opravdu ze života. Příjemné čtení.
Čtení o těžších situacích, které vás v životě mohou potkat, napsané lehce, svižně a vtipně.
Nádherný, laskavý a milý příběh. Alexandra Potter zraje jako víno spolu se svými hrdinkami. Už žádná třeštiprdla, ale ženy zkoušené životem, které vědí, co hledaji.
Dny hlavní hrdinky plynou i po smrti manžela klidně. Zdánlivě klidně, pod povrchem to pěkně bublá, ani ona, ani další pozůstalí netuší, jak naložit s faktem, že jejich milovaný odešel ze světa dobrovolně. Temné čtení, vůbec ne jednoduché, leč potřebné, o takovém tématu by se mělo mluvit i psát.
Tak bylo to přesně, jak to u povídek bývá, některé se četly samy, jiné jsem trochu protrpěla.
Milá dánská jednohubka :) Poznáme trochu víc náturu tohoto severského národa, jejich zvyky i neotřelé tradice. Země přesně pro mě, co se počasí a dělání pohody týče.
Tohle bylo... neskutečné. Na první pohled variace na jiná díla týkající se odboje ve válečné Francii, přesto chytí za srdce. Upřímná, dojemná, plná lásky, odvahy i umění. Potěší příznivce Natashy Lester.
Výborné, napínavé i dojemné. Netypický psychothriller se zajímavými postavami. Sharon a Niki správná dvojka, Suzette solidní psychopatka, úplně jsem viděla, že by ji ve filmu mohla hrát Helen Bonham Carter.
Krásné i smutné čtení. Albína neměla snadný život, byla zahořklá a sama to přiznává. Trochu se tím podobala Barboře z Šikmého kostela.
Mně se to líbilo, mám ráda takové pomalé rozplétačky, kdy si myslím, že znám vraha a ono houby. Jen mi vadil přítomný čas, to nemám v knížkách moc ráda.
Cujo není jen hororem, ale taky skvělým psychologickým románem, drží vás v šachu od začátku do konce, přestože je King opět trochu víc vykecávací, hlavně v první třetině. :)
Zhltla jsem ji doslova na posezení, vtipná vztahovka ze života.
Čtivé a dojemné, moc se mi to líbilo. Jen k českému výrazu "babča" mám výhrady, v polštině je to "babcia", takže bych použila spíš laskavější variantu "babi". Babča mi zní trochu výsměšně.
Skvělé pro všechny milovníky knih. Knihkupectví, kde si dveře podávají významní doboví literáti.