borupet komentáře u knih
Čtivá detektivka od české autorky, líbila se mi, snadné čtení, poutavé.
Další povedené pokračování. Hodně se řešily osobní linky vyšetřovatelů, ale i hlavní dějová linka byla zajímavá, pachatele jsem neodhalila.... Víc než Sebastian mi leze na nervy Vanja. A Billy, ten se propadá do pekla.......
Ikdyž nemám ráda tento typ zápletek, líbil se mi tento díl moc, nemohu říct, že by byl slabší než ty předchozí. Knížka se četla dobře, nakonec do sebe zapadly všechny díly skládačky.... i když to zrovna není můj šálek kávy. Hodně jsme se zase dozvěděli o soukromí vyšetřovatelů a to mě moc baví. Za mě super a jdu na další díl.
Za mě zatím nejslabší knížka od pana Hartla. Ani jedna Gazela mi nebyla sympatická. I když na druhé straně, sama nevím, co jsem očekávala... Příběh je poměrně čtivý, ale nemá žádný náboj, nic ve mně nezanechal, zítra si z něj nebudu pamatovat vůbec nic.
Tato kniha se mi úplnou náhodou poprvé dostala do ruky po mém odchodu ze čtrnáctiletého vztahu (nebyly v něm děti). Považuji ji za osudovou. Prožívala jsem ji, srovnávala jsem pocity, pomohla mi překlenout náročné období. Po dalších čtrnácti letech jsem ji vzala do ruky znovu, jako by si o to sama řekla..... Vrátila jsem se do minulosti.
Krásně napsané, Helena Šmahelová je nedocenitelná autorka. Jen škoda toho otevřeného konce..... Zajímalo by mě, jak by sama autorka příběh dokončila. Úžasná kniha.
Vůbec nevím, co si o těchto dvou dílech o stárnoucím doktorovi osaměle žijícím na ostrově mám myslet. Přesto, že jsem nad některými pasážemi kroutila hlavou, přesto, že některé postavy mě neuvěřitelně rozčilovaly, přesto, že vlastně k nikomu jsem necítila žádné sympatie, přesto jsem musela číst dál a knihu jsem nemohla odložit. Neuvěřitelné. Takové množství nesympatických postav, aniž by alespoň jedna z nich byla pozitivní, jsem ještě v žádné knize nikdy nezažila.
Bezesporu nejlepší díl série!!! Dokonale propracované, jedna z nejlepších detektivek co jsem kdy četla. Moc se mi líbil děj proložený útržky konce, aniž byste věděli, koho se to týká (i když bylo naznačeno.... a samozřejmě se to nepotvrdilo). Famózní závěr, úplné vysvětlení ví pouze čtenář, vyšetřovatelům se složit všechny díly skládanky nepodařilo. Vynikající.
Čtvrtý díl a opět velmi čtivý a napínavý. Částečně noví vyšetřovatelé, jejichž osobní život skrývá zápletku. Zajímavý vývoj příběhu a překvapivé rozuzlení. Zdařilá série, jsem zvědavá na další díl.
Kniha se dobře četla, líbily se mi i vsuvky dokreslující děj. Vztah Sofie a Matěje mi místy přišel ale jako příliš přeslazený. Neznám muže, který by své partnerce dával najevo svou lásku pomalu v každé vyslovené větě. Snad v žádné knížce, co jsem četla, jsem neviděla tolikrát opakované "miluji tě", jak z červené knihovny. Škoda, protože jinak byl příběh pěkně psychologicky vykreslený a hlavní problémy, které se řešily, velice aktuální a uvěřitelné.
Zábavné oddychové čtení, bavilo mě to, nenáročné, přitom dobře vymyšlené, doporučuji.
Jako malá jsem jezdila k babičce na vesnici na prázdniny, takže vykreslené příběhy a postavy mě bavily, doladění nářečím super! Nedělalo mi to vůbec žádný problém, naopak. Dvě hvězdy dolů dávám ale za nepřehlednost postav, kolikrát jsem nevěděla, kdo ke komu patří. Střídání vypravěčů je dobrý nápad, ale někdy mi dost dlouho trvalo, než jsem zjistila, kdo to zrovna je... Ale jako celek se mi kniha líbila.
Kniha se četla dobře, zajímavá zápletka, občas poměrně dlouhé psychologické úvahy. Konec překvapivý, nečekaný. Střídání dvou dějových linií mě bavilo.
Poměrně stručné, jasné, výstižné. Některým úsekům je věnována větší pozornost, některé autorka jen tak na okraj zmínila. Asi podle toho, co považovala za důležité. Do příběhu jsem se nemohla začíst a najednou mě překvapil konec, tam, kde jsem ho ještě vůbec neočekávala... Knihu autorka věnovala svým dvěma synům, ale vyprávění končí krátce po narození prvního...
Nádherná kniha, kterou mám neustále po ruce a která mi spolehlivě vždy "vyčistí hlavu". Kniha obsahuje panoramatické záběry celých Tater, s vyznačením turistických chodníků, z ptačí perspektivy. Vše je přehledné, reálné, dokonce v pěti jazycích. Pro mě je kniha úžasnou relaxací, kdy se kochám turistickými trasami, kterými jsem prošla, i kterými jsem neprošla. Opravdu skvěle udělaná kniha, klobouk dolů před panem Janigou. Je vidět, že zná Tatry naprosto dokonale a je to zkušený horal.
Další příjemná kniha od české autorky, dobře se čte, nechybí napětí, líbila se mi.
Odpočinková kniha, poměrně čtivá, ale nedosahuje hodnot Hany. Za přečtení však stojí.
Všechny díly jsem četla po sobě a je mi líto, že je konec.... Konec je sice otevřený.... Ale jak se píše tady pode mnou, ty detaily člověk zapomene a pak už to není ono. Co se stalo se Sebastianem, co s Billym? Vynikající série, opravdu stojí za přečtení!!!
Zajímavý příběh, více dějových linií, hodně postav. Příběh sám o sobě byl dobře vymyšlený, bylo potřeba trochu větší soustředění, aby se čtenář neztratil. Líbí se mi i střípky ze soukromého života vyšetřovatelů. První díl Nechtění byl asi povedenější, ale mně se líbil i tento.
Přestože primárně pro cyklisty, super knížka o mých oblíbených rozhlednách. Informace o dostupnosti, otevírací době a úžasné kresby jednotlivých rozhleden.
Otřesný příběh plný bezmoci a zoufalství, který ve mně vyvolával úzkost. Ale zároveň úlevu, že žiju naštěstí jinde a jinak. Ráda teď sáhnu po čemkoliv jiném.....