borupet borupet komentáře u knih

Kdo seje vítr Kdo seje vítr Hans Rosenfeldt (p)

Napínavé od začátku do konce. Pasáž s Billym byla snad ještě zajímavější než hlavní zápletka. Skvělé čtení. Ale nejsmutnější je, že mi z celé série zbývá poslední díl, tedy zatím....

26.10.2024 5 z 5

Vyšší spravedlnost Vyšší spravedlnost Hans Rosenfeldt (p)

Další povedené pokračování. Hodně se řešily osobní linky vyšetřovatelů, ale i hlavní dějová linka byla zajímavá, pachatele jsem neodhalila.... Víc než Sebastian mi leze na nervy Vanja. A Billy, ten se propadá do pekla.......

19.10.2024 4 z 5

Poslední zkouška Poslední zkouška Hans Rosenfeldt (p)

Kam jenom autor na ty zápletky chodí? Tohle by mě opravdu nenapadlo ... Po detektivní linii v pohodě, ale parta vyšetřovatelů je v rozkladu. Teď už mě neštve jen Sebastian, ale snad ještě víc Vanja. Připomíná rozmazleného fracka. A ten konec, proboha, Billy?

13.10.2024 4 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Další skvělý případ od mého oblíbeného autora. Sice tuto sérii čtu na přeskáčku, ale nenavazuje, tak nevadí. Miluju tyhle záhady z minulosti. Perfektně napsáno, čtivé, překvapivé rozuzlení.

13.10.2024 5 z 5

Němá dívka Němá dívka Hans Rosenfeldt (p)

Tak tohle byl hóóóódně dobrý díl, super rozuzlení a zase náznak velmi zajímavého pokračování. Hlavní zápletka byla perfektní a soukromí vyšetřovatelů se také hodně odhalilo. Není zbytí, musím pokračovat dál :-)

03.10.2024 5 z 5

Hrob v horách Hrob v horách Hans Rosenfeldt (p)

Ikdyž nemám ráda tento typ zápletek, líbil se mi tento díl moc, nemohu říct, že by byl slabší než ty předchozí. Knížka se četla dobře, nakonec do sebe zapadly všechny díly skládačky.... i když to zrovna není můj šálek kávy. Hodně jsme se zase dozvěděli o soukromí vyšetřovatelů a to mě moc baví. Za mě super a jdu na další díl.

24.09.2024 4 z 5

Pusinky Pusinky Stanislav Rudolf

Potřebovala jsem oddych mězi řadou detektivek, tak jsem sáhla po Pusinkách. V mládí jsem knížky Stanislava Rudolfa milovala, uměl zaujmout, jeho dívčí romány jsou nepřekonatelné. Dnes už se na Lenku dívám jinak, majetnická žárlivá husa. Ale jak bylo psáno tady v komentářích pode mnou, nejsem cílová skupina :-)

03.09.2024 4 z 5

Učedník Učedník Hans Rosenfeldt (p)

Přečteno jedním dechem! Je jisté, že jsem objevila další úžasnou detektivní sérii. Akorát Sebastian mi trochu leze na nervy :-)

29.08.2024 5 z 5

Temná tajemství Temná tajemství Hans Rosenfeldt (p)

Po "dokonalé sérii" Helen Fieldsové a Pánu hory a Skleněném muži od Anderse de la Motte jsem měla obavy, co budu číst. Laťka byla hodně vysoko. Ale objevila jsem novou detektivní sérii, osmidílnou a z prvního dílu jsem nadšená!!! Vyšetřovací tým je zajímavý, včetně nesympatického Sebastiana Bergmana, který to krásně vyvažuje. Prostě super série a nejlepší na tom je, že mám před sebou ještě sedm dílů :-)

02.08.2024 5 z 5

Skleněný muž Skleněný muž Anders de la Motte

Jedna z nejlepších knih, co jsem vůbec četla! Drsné, napínavé, trochu jiné pojetí detektivky, s prvky sci-fi. Doufám, že brzy bude další díl. Určitě doporučuji.

17.07.2024 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Za mě skvělé. Autora jsem zařadila mezi oblíbené po přečtení Zimního ohně. Ostatní díly ze série ročních období mě teprve čekají. Ale dostal se mi do rukou Pán hory, moje první knížka zakoupená a přečtená v podobě e-knihy. A jsem nadšená! Když pominu podobu s Jussi Adler - Olsenem a jeho oddělením Q..... Hned co jsem knihu dočetla vyšel Skleněný muž, tak pokračuji........

05.07.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Příjemná detektivka z českého prostředí se sympatickou dvojicí vyšetřovatelů Tomášem a Honzou. Dobře vymyšlená zápletka, nenásilné, čtivé. Ráda si přečtu další pokračování, jestli bude....

10.06.2024 4 z 5

Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Dokonalá série je u konce. Skvělý díl, asi nejlepší. Je to jedna z nejvydařenějších detektivních sérií, co znám (a mám doma v knihovně). A Luc s Avou? Asi autorka nechala každého z nás, ať si zvolí svůj konec. (I když já nejsem příznivcem otevřených konců.) Dokonalé a určitě doporučuji!!!

27.05.2024 5 z 5

Dokonalá tma Dokonalá tma Helen Fields

(SPOILER) Další díl dokonalé série nezklamal. Hodně brutální, ale napínavý jako všechny předchozí. Trochu mě mrzely nesrovnalosti v Lucově diagnóze, napřed selhávání ledvin, potom jater. Takových detailů tam bohužel v tomto díle bylo více. Ale jako celek výborné.

05.05.2024 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Další díl z "dokonalé série", i když tento byl malinko slabší. Dvě dějové linky, jak je zvykem a větší prostor byl věnován vztahu mezi Lucem a Avou. Už už to vypadalo, ale Ava jako obvykle všechno moc hrotí...

21.04.2024 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Od dokonalé série se nemůžu odtrhnout. Sympatičtí vyšetřovatelé a fantastické zápletky. Jdu na další díl.

07.04.2024 5 z 5

Dokonalá smrt Dokonalá smrt Helen Fields

I tento díl mi přišel, narozdíl od komentářů pode mnou, stejně dobrý jako první dva. Opět dvě dějové linky a opět fantasticky propracovaná zápletka. Vrah se dal odhadnout poměrně brzy, ale ani trochu to neubralo na napětí. Za mě super a těším se na další díl.

20.03.2024 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Tak tento druhý díl byl snad ještě lepší než první. Prostě byl dokonalý :-) Bravurně zpracovaná zápletka, ke konci to bylo neskutečně napínavé. Smekám před autorkou, domyšlené do posledního detailu. Dokonalé.

09.03.2024 5 z 5

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Tak tohle byla jízda! Sérii mám doma už dlouho, ale teprve teď na ni přišla řada. První díl se mi moc líbil, nemohla jsem se odtrhnout. Dvě vyšetřovací linie, sympatičtí inspektoři. Vrahovo myšlení i počínání mi přišlo uvěřitelné. Jdu na další díl.

14.02.2024 5 z 5

Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Velmi zdařilé pokračování detektivní série s Augustem a Marií. Zasazeno do nádherného prostředí severské zimy. Čtivý příběh, autorce se podařilo udržet čtenáře v napětí až do konce. Za mě byla Bouře maličko napínavější, ale to je asi věc názoru. Paní Ohlsson umí.

19.01.2024 5 z 5