bovinka bovinka komentáře u knih

Udělej si ráj Udělej si ráj Mariusz Szczygieł

Zajímavé přečíst si o nás Češích psané někým zvenku. Dost jsem se bavila. Kouzelný článek o hymnách:-)

06.01.2013 5 z 5

Hrdý Budžes Hrdý Budžes Irena Dousková

V posledních letech považuji tuto knihu za nejlepší, co jsem četla. Ano knížka je tragikomická, ale já se bavila.... tak strašně moc jsem v tom viděla herecké historky, které vyprávěla moje babička. Viděla jsem též i divadelní představení a nadchlo mě. Nicméně jsem ráda, že knihu jsem četla jako první.

18.11.2012 5 z 5

Vlastní životopis Vlastní životopis Agatha Christie

Byla to má první kniha od Agathy a moc se mi líbila. Vlastně mě nadchla tak, že mě přivedla k jejím knížkám.(18.1.2012
26.10.2012 - vzhledem k tomu, že jsem po několika letech četla životopis znovu, musím říci, že tentokrát se mi četl těžkopádněji. Chtěla jsem si ale osvěžit některé informace, když jsem se dostala na místa z života A. Christie

18.01.2012

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Řekla bych, má nejoblíbenější kniha od Viewegha. Smála jsem se opravdu s chutí, až mi tekly slzy

27.03.2011 5 z 5

Muž v hnědém obleku Muž v hnědém obleku Agatha Christie

Špionážní agátka. Klasicky milé počtení. Jen závěr mi přišel poněkud zmatený.

14.03.2011 4 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

První Coelhova kniha, kterou jsem četla a musím říct, že podle mě nejlepší, kterou jsem z jeho věcí měla možnost číst

30.11.-0001 5 z 5

Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Cesta slepých ptáků / Runa Rider / Sluneční jezero Ludvík Souček

Tahle knížka mě bavila, četla jsem jí ještě v Jugoslávii u moře, když mi bylo 12:-) a přivedla mě k Verneově Cestě do středu Země

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Skvělé, jsem uchvácena a nadšena. Děkuji za doporučení

Tři Stanislavové Tři Stanislavové Vera Ferra-Mikura

K této knížce mám osobní vzpomínku. Ne, že by byla tak skvělá...ale četla mi ji babička. Moc se mi líbilo jak malý bratříček se sestrou říkal "Dobře se vyspi Veroniko, hezky se vyspi Stanoušku." S babičkou jsme se tak oslovaly,ještě když ji postihla těžká alzheimerova choroba...Už tu není. Tak se dobře vyspi Veroniko, tvůj Stanoušek

30.11.-0001 5 z 5

Švýcarský Robinzon (převyprávění) Švýcarský Robinzon (převyprávění) Bohumír Polách

I já tuto knihu miluju, vracela jsem se k ní několikrát.

30.11.-0001 5 z 5

Vražda v Hell's Kitchen Vražda v Hell's Kitchen Lee Harris (p)

Jeptindu mám raději, je mi asi sympatičtější, ale jinak stejně čtivé

22.02.2015 4 z 5

Každý něco skrývá Každý něco skrývá Mary Higgins Clark

Ńepatří k úplně perfektním knihám, jako kdysi psávala tato autorka, ale i tak mě potěšila

05.09.2014 4 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Perfektní a napínavé

24.04.2014 5 z 5

Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Já osobně jsem byla knížkou nadšena. Velmi čtivé a napínavé. Líbila se mi i zápletka.

03.01.2014 5 z 5

Prázdné místo Prázdné místo J. K. Rowling (p)

Uf, jsem zklamaná. Kniha se mi nelíbila, velmi špatně se četla, rozvleklé, depresivní a nudné. Posledních 40 stran nabytějších. Velmi slabé

28.11.2013 2 z 5

Za bílého dne Za bílého dne Mary Higgins Clark

Po předchozí knížce od Clarkové, jsem měla trochu strach. Ale vše bylo tak jak dřív a já jsem nadšená, napnutá a četla jsem a četla. Doporučuju těm, kdo mají tuto autorku rádi

31.05.2013 4 z 5

Prasklé zrcadlo Prasklé zrcadlo Agatha Christie

Na tuhle knihu jsem se těšila x let, protože jsem viděla film. No, jsem asi zklamaná, toto je druhá Agatha, která se mi úplně dobře nečetla. "Rozjelo"se to na posledních cca 50 str. To je škoda.
A ještě mě tu na databázi dojal ten štítek senioři. Vím, že Slečna Marplová není mladá, ale zařadit knihu pod štítek senioři mi přijde divné. Asi tak jako bych O letadélku Káněti dala pod štítel letectví.

02.10.2012 3 z 5

Andělin popel Andělin popel Frank McCourt

Právě jsem dočetla knížku. Zezačátku jsem si říkala, že ty hrůzy snad ani nejsou možné. Rozhodně bych knihu nepopsala, jako velkou legraci. Ale její styl je skvostný a velmi čtivý. Doporučuji

23.03.2012 5 z 5

Stopy v písku Stopy v písku James Patterson

Měla jsem teď smůlu, již druhý Patterson, co mě zklamal. Do poloviny jsem se nemohla začíst. A jediné, co mě opravdu překvapilo, byl zvrat na konci. Ale asi u mě vedou Crossovky a Ženský vyšetřovací klub.

09.02.2012 3 z 5

Jack a Jill Jack a Jill James Patterson

Mě tahle kniha šokovala asi nejvíc. Spousta zvratů. Dobře se četla

15.07.2011 5 z 5