Buchtičkajani komentáře u knih
Skutečný příběh, ale děsivé na tom je, že se to děje v současnosti, ve vyspělé zemi. Tara má můj velký obdiv, že se dokázala vymanit z vlivu psychicky narušeného otce. Doporučuji přečíst.
Krásný historický román, založený na faktech. Obálka slibuje romantiku, ale zdání klame. Kdo má rád historii, doporučuji přečíst, dozvíte se něco více o úpadku Romanovců, před nástupem Lenina.
Krásná kniha o historii Španělska i s romantickou linkou. Příběh je čtivý a poučný, donutila mě i dohledat fakta. Doporučuji.
Už název knihy nám napoví, o čem kniha je. Nenáročná odechovka ze života, a docela by mě zajímalo pokračování.
Zvláštní kniha, asi do poloviny mě moc nebavila, pak už byl příběh zajímavější. Zajímavé téma, ale tak nějak divně podané. Chvíli máte pocit, že se nudíte a pak je zase chvilka, kdy nemůžete přestat číst.
Taková klasika, moc de mě do ni nechtělo, vzala jsrm ji do ruky kvůli výzvě, ale četla se dobře a zamotane až do konce...
Po knížce Pád Titánů jsem chtěla nějakou odechovku.. Obálka i název jsou trochu zavádějící. Opět jsem se ocitla ve 1 světové válce, příběh je čtivý, některé postavy si zamilujete a jiné budete nenávidět.. Otevřený konec bude mít určitě své pokračování...
Mám ráda historické romány, ale 1 a 2 světová válka mě moc neláká, ale přesto jsem se do ni za četla, poučná, ale čtivá knížka, která se nedá přečíst najednou.... Rozhodně to není oddechovka na dovolenou, musí se u ni přemýšlet , chvili trvá zorientovat se v postavách i zemích, doporučuji
Tutu knihu jsem dostala od Ježíška, četla jsem první díl a moc jsem se těšila na druhý, ale kniha mě trochu zklamala, nebyla už tak plná dobrodružství... I přesto se četla dobře..
Kavárna U Anděla mne mile překvapila. Kniha je velice čtivá, příběh se odehrává na konci druhé světové války a Hilda se snaží znovu obnovit rodinnou kavárnu...
Už se těším na druhý díl
Tahle série se moc povedla. Každá kniha je snad ještě lepší. Čtivé , napínavé, nepředvídatelné.
Druhý díl se mi líbil víc , možná jen proto, že jsem letos o dovolené Boloň navštívila, jen škoda, že jsem knížku četla až teď, určitě bych chtěla vidět muzeum zmíněné autorkami na konci knihy.
Moc hezký příběh , dobře se četl.
V dnešní době si vůbec nedokážeme představit, třeba operaci bez narkózy , sterilní prostředí, také žádné......
Ale jen díky takovým to nebojácným lidem , máme lékařství na takové úrovni.
Knihu jsem poslouchala . Cestopis trochu jinak Skvělá odchovka. Zasmějete se , možná se tam i najdete.
Čtivá knížka z medicínského prostředí. Je zajímavé číst, o medicíně " v plenkách" . My s naší pokročilou medicínou si nedokážeme představit praktiky tehdejší doby. Eleonor touží po vzdělání, které v té době je ženám odepřeno. Je dobře,že byly takového ženy a my nezůstaly jen "u plotny". Romantická linka je už jen příjemná vložka v příběhu. Těším se na druhý díl.
Chvíli mě trvalo než jsem se do knihy začetla . Do poslední chvíle nevíte co se stalo v minulosti i v přítomnosti. A konec vás hodně překvapí.
Příjemné oddechové čtení. Příběh pohladí po duši. Je tam vše co má být, naděje, láska, nový začátek. Zamyslite se i zasmějete.
Nechtěl bys být tady... To jsem si při čtení říkala. To je tak krásné čtení. Každý jsne jiný, ale to je fajn, jinak by byl svět i život nudný.
Krásný příběh o dvouch nerozlučných, ale odlišných kamarádkach. V knize najdete vše ze života... Kamarádství, lásku, úspěch, prohru, sny, naději... Konec je smutný a já bulela jak želva.
Chvíli mě trvalo se začít, pak začal být příběh zajímavý. Během čtení jsem podezírala snad všechny a konec mě překvapil, nečekala jsem ho.