buschka buschka komentáře u knih

Spánek Spánek Haruki Murakami

Murakami patří mezi mé oblíbené autory, takže jsem se na tuto krátkou tajemnou povídku těšila.

09.06.2015 4 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Moje první kniha od Vl. Vondrušky a jsem moc spokojená. Těším se na další díly.

09.06.2015 4 z 5

Dívka se sněhem ve vlasech Dívka se sněhem ve vlasech Ninni Schulman

Začátek mírně zmatený, ale i přesto dobrá severská krimi. Stylem mi připomíná krimi od Kallentofta.

01.06.2015 4 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Atmosféra Londýna, dva odlišné světy - chudoba a aristokracie. Snaha Sugar odlepit se ode dna lidské společnosti a získat si oblibu u Williama.
Skvělý překlad. Díky kterému se dokážete dostat do ulic Londýna a fandit hl. postavám.

28.05.2015 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Velmi milé překvapení, z knihy jsem nadšená. Rodinný příběh plný osudových chyb,rozhodnutí a zoufalství. Hlavním hrdinkám držíte pěsti až do konce.

05.05.2015 5 z 5

Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Příběh plný lásky, odvahy, touhy a hlavně snů. Příběh, který vás zavede do Benátek 16-století.

26.04.2015 4 z 5

Hudba na pláži Hudba na pláži Pat Conroy

Velmi rozsáhlý román odehrávající se na několika místech a v několika časových úrovních. Vše do sebe nádherně zapadá a vlastně vysvětluje celý příběh. Příběh plný emocí, přátelství, rodinného pouta, ale i války a jejich následků.

12.04.2015 4 z 5

Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Rachel Joyce

Mám ráda knížky, u kterých vás to nutí se zamyslet nad svým životem, nad všedními starostmi, nebrat nic jako samozřejmost a jít za svým cílem.
Kdyby člověk čas od času neztratil hlavu, nebyla by žádná naděje,“ říká Harold Fry.

04.04.2015 4 z 5

Vysněný život Ernesta G. Vysněný život Ernesta G. Jean-Michel Guenassia

Určitě doporučuji k přečtení. Jsem z knihy nadšená, stejně tak jako z neméně krásného Klubu. Spojení fikce s historií, cesta Josefa přes Paříž, Alžír do Československa a vliv komunismu.
J.M. Guenassia je mistr popisu.

31.03.2015 5 z 5

Pán ohně Pán ohně Peter May

Po trilogii Ostrov Lewis další skvělá kniha od Petera Maye. Čte se jedním dechem. Seznámení o čínské kultuře, historii i politice. Mírně mne zklamal závěr knihy. Ale i tak se moc těším na další díly.

22.03.2015 4 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Zrovna jsem potřebovala oddechovou knihu s dobrým koncem a do výběru jsem se přesně trefila. Dojemné, plné romantiky a lásky. Dobře popsané postavy i prostředí, že vás to vtáhne do děje. Máte pocit, že jste součástí týmu při záchraně velryby.

17.03.2015 4 z 5

Krev a stříbro Krev a stříbro Sabine Ebert

Z celé série je tento díl asi nejslabší, ipřesto jsem ji ho užila. Nechybí láska, oddanost, zrada....

14.03.2015 4 z 5

Deník Anny Frankové Deník Anny Frankové Anne Frank

Krásný, smutný příběh, při kterém cítíme každodenní strach a napadají vás tisíce otázek.
Před literárním talentem 13-ti leté holky smekám a neskutečná škoda, že svůj talent nemohla ukázat v další knize.

04.03.2015 4 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Má první kniha od Palahniuka a stále nad ní přemýšlím. Hodně zvláštní, nechápu některá hodnocení "nej kniha všech dob". Dle mne určitě ne, asi špatným překladem . Možná tomu dám ještě šanci a zhlédnu film od Finchera.

03.03.2015 3 z 5

Poklad pana Isakowitze Poklad pana Isakowitze Danny Wattin

Kniha mě nalákala svým obalem a hned potom příběhem. Příběh o hledání rodinného pokladu, o rodinné soudržnosti, hrůze holocaustu prokládaný nadhledem a humorem.

.....všechny tyto střípky surově rozbitých životů, které leží rozházené kolem nás a které jsem si z nějakých důvodů vzal do hlavy, že slepím. Ale nejde to. Prostě to nejde.

27.02.2015 4 z 5

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Skvělá severská krimi. Střídání minulosti a současnosti vás vtáhne do krajiny Ölandu, že chvílemi cítíte silný vítr a mrazivé počasí. Určitě budu číst další knihy ze série.

25.02.2015 5 z 5

Než pomine tvůj hněv Než pomine tvůj hněv Åsa Larsson

Další napínavé vyšetřování s Rebeckou Martinssonovou , které jsem zhltla během jednoho dne.

17.02.2015 4 z 5

Stavitelé mostů Stavitelé mostů Jan Guillou

Tak tuto knihu se nestydím označit jako Knihu roku. Pro mne čtenářský zážitek, těším se na další díly.

14.02.2015 5 z 5

Vodní andělé Vodní andělé Mons Kallentoft

Další skvělý díl s Malin Forsovou, kde bojuje nejen s touhou vyřešit záhadu adopcí ,ale bojuje i s alkoholovým démonem. Prochází peklem, avšak nutnost zachránit malou Ellu ji drží nad vodou.

08.02.2015 5 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Detektivka s nevšedním tématem, oddělení Q opět nezklamalo...ale předchozí díly byly mnohem lepší.

04.02.2015 4 z 5