buschka komentáře u knih
Kniha, kde 5 hvězd je málo.
...Nehledej smysl nikde a v ničem.
To teprve člověk dává smysl sobě a věcem, které dělá.
Člověk dává smysl tomu, koho miluje...
Tak tohle byl emoční hurikán...budete se smát, usmívat, nadávat...ale taky brečet.
Ke konci se neubráníte slzám.
Backman prostě umí psát.
Věta, která vystihuje vše:
Jestli komunismus je ráj, k čemu potřebujeme zdi, ploty a zákony, aby lidé neutíkali?
Silný příběh, drsný, zvrácený. Až neuvěřitelné, co dokáže matka udělat svým dětem . Zrůda v čisté podobě.
Tolik bolesti, týrání, ohavnosti v jednom životním příběhu. Chvilkama jsem neměla daleko k slzám.
Styl psaní mi moc nesedl.
Tuto knihu řadím mezí moje TOP knihy, které jsem letos přečetla. Skvělá česká autorka, která poskládala mozaiku 8 osudů lidí.
Vina, odpuštění, porozumění, smrt, láska, nemoc, smutek...navzájem propletené.
doporučuji
Velmi zdařilá česká detektivka. Někomu by mohlo vadit mnoho postav, ale všechny mají své místo, pozici. Vše do sebe krásně zapadá. Doporučuji.
Bezpráví, zoufalství, hrůza...
Několikrát mi během čtení tečou slzy.
"Ať není to, co prožili, nikdy zapomenuto!"
Jedna z nej knih, které jsem dosud četla. Kdy 5 hvězd na hodnocení je tak málo. Pro mne kniha roku.
Zvrácený příběh, krásný, zoufalý, křehký a hlavně bolavý. Zlomí vám srdce. Myslíte si, že tolik bolesti ani nejde zažít během jednoho života?..tak to jste na omylu.
Knížku jsem si koupila na Listování (cysklus scénických čtení), kde nás Lukáš Hejlík, Alan Novotný a Tomáš Poláček skvělou humornou formou provedli celou výpravou přes Sibiř, Aljašku až do Ushuaii. Kniha navíc doplněná fotografiemi přírody i všech řidičů, které Tomáš stopoval během celé své výpravy.
Klasika Irving. Tolik myšlenek a úvah, tolik rozdílných postav, tolik emocí, iluzí a lží, perverze...v jedné knize. Prostě Irving nezklamal.
" Život nás nutí ke spoustě konečných rozhodnutí. Měli bychom mít dost rozumu, abychom se vyhnuli všem, kterým se vyhnout můžeme."
Knihu jsem nejdřív poznala na LiStOVáNí ( scénické čtení) v podání Barbory Jánové a Gustava Haška. Bylo jako vždy výborné. Potom jsem s velkou chutí knihu sama doma přečetla a během jednotlivých částí blogu vzpomínala na Listování.
Moderní styl, který mne bavil od začátku do konce. Ideální oddechovka. Skoro až mrzí, že už mám dočtené. Postavy mi byly sympatické, řešily starosti všedního dne, nenaplněné touhy a lásky.
Po přečtení čtenář přehodnotí životní cíle, hodnoty a priority.
....musíme dodat život dnům, když už nemůžeme přidat dny životu...
Tak na tento díl jsem se moc těšila. Předchozí Marco mě mírně zklamal.
Opět skvěle vybrané nevšední téma, nechybí Asadův velbloudí humor, dobrá zápletka, rozvíjí se postavy z Q-čka. Už aby JAO napsal další díl. :)
Krásná kniha, krásný příběh...co více napsat, abych se neopakovala.
Nádherná kniha, která vás nenechá jít v klidu spát. Edgara si hned zamilujete. Sawtellovské psy si po přečtení přeje asi každý doma. Konec mě překvapil.
Jodi Picoult vždy zvolí zajímavé téma. Prostředí Amišů mě velmi zajímalo, kniha se dobře četla, místy ale rozvleklá.
Rozhodně nevšední, krásná kniha plná myšlenek. Elegantní styl psaní o obyčejných lidech. Konec knihy mě teda dostal. Určitě doporučuji.
....jedna kamélie dokáže změnit náš osud...