Bybyla komentáře u knih
Přehnané, místy neuvěřitelné, chvílemi hororové, mrtvých skoro více než živých...zkrátka Kepler a Joona Linna, na to už jsem si zvykla, ale proč do toho musí nacpat porno? Jako aby bylo o čem psát? Ne, v žádném ohledu nejsem puritán, ale tady mě to prostě rušilo a přišlo mi to jako zbytečná "vycpávka".
Moje první kniha od této autorky. Příběh se mi líbil. I když se někomu může zdát, že je to přehnané, tohle je prostě život. Ne každý to má zkrátka ideální. Co mi příliš nesedělo, je styl psaní. Občas jsem se ztrácela v tom, kdo a co vlastně říká nebo si myslí.
Zatím nemám dočteno, ale přemlouvám se, abych dočetla, už jen proto, že se mi líbila autorčina kniha V šedých tónech. Nicméně mě opět nesmírně ruší a rozčiluje, nadužívaný výraz, že někdo něco "odtušil". To se nedalo přeložit jinak?! Není stránka, aby to tam nebylo, stejně jako V šedých tónech. Škoda.
Tak si ty "carterovky" dávám jednu po druhé a jo, baví mě...až na pár detailů. Ještě asi nikde jsem se nesetkala s takovým nadužíváním tak pitomého slova jako je slovo anžto a přestože všechny postavy Carterovi "věřím", tak kapitána je mi krajně nesympatická! S tou svojí rádoby drsností a vulgárností mi přijde směšná...to mě malinko ruší.
Tak ja nevím, ale docela mi trvalo, než jsem se začetla...vždycky si říkám, jak je trapný, když vrahové a další padouchové mluví spisovně, že mi to prostě nesedí. A najednou příběh psaný hovorově, nespisovně, někdy vulgárně a mě to normálně rušilo, špatně se mi četlo. Od půlky už jsem si zvykla a i příběh se celkem rozjel, ale závěr... No zkrátka mi to asi celé nějak úplně nesedlo, ale dalo se.
Tak tenhle příběh se mi líbil mnohem víc než Hotýlek. I když se může zdát, že je příliš drsný, místy nespravedlivý, o to víc je pro mne uvěřitelný. Takový je zkrátka život. Nikdo nikdy nemůžeme tušit, proč se ten druhý chová právě tak, jak se chová. Co prožil, co ovlivnilo jeho přístup k životu, k lidem apod. Docela by mě zajímalo, jak by se to odvíjelo dál :-)
Tak tohle mě z knih, které jsem od Mornštajnové četla, asi zaujalo nejméně.
Na to, že je Joona Lina Superman, jsem si už tak trochu zvykla, i když to někdy bylo hodně přitažené za vlasy, ale tady? Tady zastínil i Chucka Norrise a to je na mě silný kafe! Taky nechápu, proč je příběh tak překombinovaný. Nejsem puritán, ale naprosto detailní popis soulože...k čemu to tady bylo? Nebo duchové...proč? Nepochopila jsem smysl toho, co se odehrálo v docích. A nakonec...proč tolik krve? Jako aby to bylo strašidelný, napínavý, nechutný?
Pompézní za každou cenu...škoda. Pro mne veliké zklamání.
Úplně mě to nestrhlo, asi jsem už četla lepší příběhy. Někdy mi přišlo, že se očekává, že čtenáři padne brada...a ono nic. Takové nafouknuté nic.
Mám pocit, že takovéhle knížky si mě vždycky "najdou", když potřebuju, abych se vzpamatovala a přestala remcat, jaká jsem to "chudinka a jaké mám strašné trápení a problémy"!
NIKDY se o těchto hrůzách nesmí přestat mluvit, stále si je třeba připomínat, čeho jsou jedni schopni dopouštět se na druhých. A já nikdy nepřestanu obdivovat vnitřní sílu a odhodlání žít těchto lidí a jim podobným! Velkou úctu v sobě chovám!
Tak precist tenhle dil mi trvalo nekolik mesicu. Nejak jsem se nemohla prokousat stredem...nicmene potom to nabralo spad a nakonec jsem i slzu uronila :-) Cela saga je uzasna a chapu, ze ji syn cetl opakovane.
Přečteno na jeden nádech...a nejen proto, že je to útlá knížka! Balzám na duši to byl. Humor, vlídnost, lidskost, obyčejnost, absence potřeby ohromit, šokovat... Prostě krásná Svěrákovština :-)
Za mne zatím nejslabší díl. Spousta politiky, hodně jsem se musela přemlouvat, abych dočetla. Konec mě nicméně nad očekávání navnadil a jsem zvědavá, co bude dál!
Hodně silný příběh. Otevřeně a bez příkras popsáno, co by si někdo ani nedokázal nebo nedovolil představit.
Nebylo to špatné, to ne, ale jsem trošku zklamaná. Asi jsem očekávala jiný konec :-(
Bavila mě víc, než 1. díl. Jsem moc zvědavá, jak se příběh bude odvíjet dál.