Cajda Cajda komentáře u knih

Štěstí přijde zítra Štěstí přijde zítra Zdeňka Bezděková

Pokračování knihy Říkali mi Leni - ta je dle mého názoru ale lepší. Skoro jako by to ani pokračováním nebylo... Měla jsem jen radost, že se Leni zase setkala se svou nejlepší kamarádkou Toni.

Malý Mikuláš Malý Mikuláš René Goscinny

Prostě klasika - doporučuji všem! Oddychovka, vtipné obrázky... za mne SUPER!

01.06.2020 5 z 5

Žáci Kopyto a Mňouk: Postrach Posázaví Žáci Kopyto a Mňouk: Postrach Posázaví Miloslav Švandrlík

Vtipné, nenáročné, oddechové čtení u kterého není potřeba nijak zvlášť přemýšlet - tyto knihy jsou dle mne sázka na jistotu - doporučuju :o)

01.06.2020 4 z 5

Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 Miloslav Švandrlík

Hra na Betsy Bowovou Hra na Betsy Bowovou Ruth Park

Knihu jsem samozřejmě četla jako malá. Teď jsem si na ni, nevím proč, vzpomněla a měla nutnou potřebu si ji přečíst znovu. V závěru jsem měla husí kůži i slzy v očích. Líbila se mi snad ještě víc než kdysi. Za mě - doporučuji :o)

14.04.2020 5 z 5

Nestydaté plavky Nestydaté plavky C. D. Payne

Sáhla jsem po této knize pro její název - neznalá příběhu ani spisovatele. Ale četlo se mi to parádně a po dočtení mi bylo líto, že už je příběh u konce....

17.12.2019 5 z 5

Vejce a já Vejce a já Betty MacDonald

super kniha - hajný a já ale asi lepší - hlavní hrdinka je borec - mě by dávno mrsklo.....

10.10.2011

Nemusí být vždycky kaviár Nemusí být vždycky kaviár Johannes Mario Simmel

tak touto knihou jsem před 12lety totálně propadla panu Simmelovi.... Sehnala jsem si ji teď i v originále a právě ji postupně louskám... Jistě ji přečtu ještě několikrát.

30.11.-0001 5 z 5

A s klauny přišly slzy A s klauny přišly slzy Johannes Mario Simmel

Simmel je úžasný! Ale tuto knihu jsem louskala brutálně dlouho. Je na mě moc odborná.... Taky jsem ji dočetla jen proto, že je od Simmela! Jinak bych s ní už dávno mrskla....

30.11.-0001 2 z 5

Putování s černým psem Putování s černým psem Tessa Wigney

Moje Bible! Našla jsem ji ve výprodeji z knihovny a už ji nedám. Je úžasná, ačkoliv netuším, nakolik ji pochopí a porozumí lidé, kteří se s depresí osobně nepotkali. Pro ty s příhodou je skvělá!

02.08.2023 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Tak jsem ten "ne každý" jak níže píše lucisa.n - vadí mi nespisovná čeština, i když je jen v části "syn", která je však nejdelší. Ta přímá řeč mi taky dost chybí. Takové čtení mne unavovalo a nebavilo. A příběh? Do teď nevím, co tím chtěla autorka říct.
Ale silné to je. Psycho.
Kniha se mi nelíbila.

28.12.2022 1 z 5

Radleyovi – Upíři odvedle Radleyovi – Upíři odvedle Matt Haig

Skvěle se to čte, výborná oddechovka.

26.11.2022 4 z 5

Veterinární úsměvy Veterinární úsměvy Dušan Vintera

Tyhle milé oddechovky mi prostě vždycky udělají radost a pohladí po duši.
Po přečtení jsem knihu věnovala naší paní veterinářce, která též studovala v Brně.
Snad ji potěší a pobaví.

09.08.2022 4 z 5

Kdo nesází, nevyhraje Kdo nesází, nevyhraje Anna Blažíčková

Vlastně úplně krásné retro. Odborným drobnostem jsem sice houby rozumněla, ale na poutavosti příběhu to neubralo. Každý podobný PC nadšenec by tuto knihu, myslím, měl mít doma. Současní mladí to vlastně ani nemůžou "pobrat", ale čte se to dobře.

08.04.2022 3 z 5

Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Prima čtení. Bavilo mne to. Nenáročné, ale úžasně zamotané a čtivé.

21.03.2022 4 z 5

Psycho Psycho Robert Bloch

Drsné! Nemohla jsem přestat číst, ale neumím si představit, že bych to měla vidět zfilmované. Fuj. Ble.
Každopádně kniha je fakt úžasná a jsem ráda, že jsem na ni narazila. Zaujala mne obálka a po pár písmenech i text!

08.03.2022 5 z 5

Kompletní průvodce půstem Kompletní průvodce půstem Jimmy Moore

Dobrý, ale nic pro gurmány.

08.03.2022 3 z 5

Výbuch bude v šest Výbuch bude v šest Alena Vostrá

Ten film miluju, takže kniha ať je jakákoliv, musí zůstat u mne v knihovně.
Semtam je něco oproti filmu malinko jinak, ale je to prostě prima oddechovka.

08.03.2022 5 z 5

Vánoční stromek Vánoční stromek Jennifer Johnston

Smutné, ale dobře se četlo...

08.03.2022 3 z 5

Moji čtyřnozí pacienti - Úsměvné historky o zvířatech Moji čtyřnozí pacienti - Úsměvné historky o zvířatech Pavol Fabian

Vtipné i méně vtipné historky, však kouzelně napsané. Skvělé, oddechové čtení :o)

24.11.2021 5 z 5