Cajda komentáře u knih
Také mně se vždy tento elegán líbil, jeho historky jsou kouzelné a vlastně neuvěřitelné! Měl zajímavý, bohatý život. Kniha je spíš pro pamětníky a znalce starých čb filmů, ale převážně pro ty, kdo mají stále pana Schránila s láskou a úctou v srdci.
Knihu jsem si vybrala do letošní výzvy - jako novou knihu. Zaujal mne název i obálka. Podařilo se mi ji sehnat "z druhé ruky", s tím, že ji po přečtení dál prodám nebo někomu věnuji. Tolik se mi ale líbí, že si ji hodlám nechat! Je to opravdu kouzelně napsané.
Ze začátku mi vadila ta předlouhá souvětí, která jsem si četla 3x, abych je pochopila. Pak jsem se do děje ale tak začetla, že už mi nic nevadilo! Je to velmi náročné téma, ale řekla bych, luxusně zpracované. Tato kniha by rozhodně měla být v povinné četbě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Doporučuji přečtení tohoto díla VŠEM!
Obálka je možná hezčí než sám obsah knihy. Ale čte se to dobře, za dva večery hotovo :o)
Také se mi kniha líbila. Spoustu vět mohu podepsat. Knihu DOPORUČUJI! každému, kdo se o toto téma zajímá nebo má ve svém okolí člověka trpící bipolární poruchou či depresí...
Už jsem ji kdysi četla, chtěla jsem si připomenout. Našla jsem několik pravopisných chyb, ale jinak se čte dobře. Děj je hodně dokreslován popisy místa, počasí, nálad a pocitů postav. Nevadí, ale přeskakovala jsem - hlavně ke konci, kdy už jsem chtěla mít dočteno a vědět, jak příběh dopadne. Závěr knihy je napínavý.
Já Kunderu prostě nedávám... četlo se mi to mizerně (tyhle jeho oblíbené závorky mne nestkutečně rušily a nešlo mi se soustředit na děj). Nejlepší mi přišla ta doktorská povídka. Ale víckrát už fakt nee... Navíc mi na těch příbězích nic směšného nepřišlo....
Souhlasím - bylo to maso! Ale jsem moc ráda, že jsem si knihu přečetla! Je mi líto, že pan Jonák zemřel a neměl možnost dopsat další dvě pokračování, jak měl v plánu. Vskutku zůstává otázkou, co z toho co píše, je pravda a co tzv. "přibarveno" - to si každý může přebrat po svém. Pan Jonák byl prostě machr na užívání si života absolutně plnými doušky! Za mne knihu rozhodně doporučuji. Ne ale slabším povahám a prudérním čtenářům!
Začít číst dřív a ne až na večer, přečetla bych ji opravdu "jedním dechem". Tak jsem ji musela odložit a dočíst ráno. Ale je to skvěle napsané a nedá se odejít! Rozhodně si půjčím další knihy této spisovatelky. Konec je sice zvláštní a neurčitý, ale i tak doporučuji!!!!
Z této knihy se mi líbí jedna věta: Nic tak člověka neodrovná jako velkorysost, kterou nemůže oplatit. Jinak kniha jako celek nic moc...
Dobře čtivá a oddechová dívčí kniha. Na delší cestu do vlaku či auta. Čtu znova, po letech, ale tentokrát už ji ze své knihotéky postoupím dál. Mít ji nemusím.
Přehledně sepsáno, podrobné, najdete téměř vše.
Krásná stará malá knížečka téměř do dlaně plná dobových fotografií s kouzelným textem. Dnes už téměř jen k pousmání :o)
Četla jsem hned po knize My děti ze stanice ZOO. Mně tedy obě knihy přijdou zajímavé. Každý v životě přece něčemu propadne. Čemu a jak dlouho mu to vydrží - to už je další věc... Za mne je Christiane hrdinkou. Ne antihrdinkou, ale hrdinkou - všechno to přežila a dokázala vydat dvě knihy. Má zdravého a inteligentního syna. Po dočtení a zavření této knihy jsem měla chuť autorce napsat podporující dopis.
Pokračování knihy Říkali mi Leni - ta je dle mého názoru ale lepší. Skoro jako by to ani pokračováním nebylo... Měla jsem jen radost, že se Leni zase setkala se svou nejlepší kamarádkou Toni.
Prostě klasika - doporučuji všem! Oddychovka, vtipné obrázky... za mne SUPER!
Vtipné, nenáročné, oddechové čtení u kterého není potřeba nijak zvlášť přemýšlet - tyto knihy jsou dle mne sázka na jistotu - doporučuju :o)