Calibra Online Calibra komentáře u knih

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Asi jsem čekala od knihy víc. Neprilnula jsem ani k jedné z postav, vztah-nevztah Wolfa a Baxtrove mi přišel divny a vrah až přehnaně promyšlene docílil svého. Z mě průměrná detektivka s kapkou thrilleru.

06.07.2020 3 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Já nevím, dám 4*, ale Lapena mi přijde dost přeceňována. Na to, že to měl být thriller, já tam žádné napětí nenašla. Styl paní spisovatelky mi přijde velmi jednoduchý a ani příběh mě nějak extra nezaujal. Abych jen nekritizovala, musím říct, ze kniha se čte moc dobre a čtenář má jasno v postavách, které se určitě nepletou. Kdybych neměla přehnaná očekávání, byla bych možná spokojenější. Za mě určitě lepší než Manžele odvedle a Někdo cizi v domě...

22.06.2020 4 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Angela Marsons umí skvěle a poutave psát. Uvěřila jsem ji i pocity jednotlivých postav. A oproti Němému křiku to vzala trošku z jiné strany, od začátku víte kdo je záporák, nemám to ráda a přesto mi to nevadí. Takže brzy se vrhnu na další díl....

23.09.2019 5 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Druhá kniha od Tima Weavera a také se mi velmi líbila, řekla bych, že i víc než Hon na mrtvého. Atmosféra strašidelného lesa byla úžasně vykreslena a celkově příběh jakž takž uvěřitelný. V brzké době si určitě přečtu další díl.

03.03.2019 4 z 5

Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

15/23 Opravdu moc mě kniha bavila. Ano, už něco podobného tu bylo, ano, dalo se to předvídat. Ale vyprávění z pohledu dvou hrdinek je super a zní velmi přirozeně. Obálka je taky úžasná. Nemůžu se dočkat další autorčiny knihy.

11.09.2023 5 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

13/23 Vím, že v ČR žije několik lidi s řeckými kořeny, říkala jsem si, panebože, co je sem mohlo táhnout? Už to vím Velmi zajímavý příběh, s citem napsaný. Moc se mi líbilo, že pro čtenáře nezůstaly žádné nezodpovězené otázky.

23.08.2023 4 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

2/23 Tchyně se mi líbila, diky úhlu pohledu dvou hlavních hrdinek rozumíte oběma a přesvědčujete se, že není všechno takové jaké se zdá a že některá slova jsou jen špatně vyřčena.

20.01.2023 4 z 5

Kočár do neznáma Kočár do neznáma Hana Marie Körnerová (p)

16/22 Autorka píše opravdu skvěle. Díky jejímu psaní jsem se nebála sáhnout ani po historickém románu. Knížka pěkná, nádherně popsána místa, jako bych tam byla… Trochu mě děsí čtyři díly pokračování, ale snad s odstupem času to dám.

14.10.2022 4 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

15/22 Vůbec jsem netušila do čeho jdu!!! Knížka se skvěle četla, milostná zápletka mi příběh nijak nenarušovala. Čekala jsem ducha nebo nějakého tajného nájemníka, ale tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Rozhodně nejsem cílová skupina, ale ráda bych se dozvěděla, co bude s Clare a Dorranem dál.

30.09.2022 4 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

14/22 Už se mi dlouho nestalo, že jsem měla pocit, že knížku nedočtu. Nutila jsem se do čtení a říkala si, vydrž. Vydržela jsem a nakonec to taková hrůza nebyla. Ze začátku příliš poetické, deník mě hodně bavil a zvrat jsem trochu vytušila, následně na mé tušení úplně zapomněla. Takže suma sumárum, příště jít rychleji k věci a bude to OK.

22.09.2022 3 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

10/22 J. D. Barker se očividně vyžívá v ďábelských, bezcitných a neskutečně inteligentních záporných postavách. Kniha je velmi akční a hodně to v ni “bouchá”, umím si představit film natočený podle knihy. Na začátku mi příběh připadal velmi zajímavý, pak jsem měla pocit, že to sklouzlo k běžnému akčňáku. Možná bych řekla, že je kniha napsána pro pány. Slovní zásoba a obratnost jedenáctiletého dítěte mi přišla neúměrná věku a tím pádem neuvěřitelná.

04.07.2022 3 z 5

Jarní oběť Jarní oběť Anders de la Motte

1/22 Anders De La Motte mě prostě baví, i když jeho příběhy nejsou extra napínavý, samotné čtení příběhu je prostě fajn. Dobře popsané postavy, dokonale vykreslené městečko jeho okolí i skaneské zvyky. U Jarní oběti mi trošku chyběl nečekaný zvrat a okolnosti případu mi přišly prehnané a trošku zbytečně vyhrocené. Emee, psí hrdinka, byla velký pes, ale do půl knihy jsem si ji představovala jako mrňavého ratlíka. Škoda, že série Ročních období je u konce, nezbývá mi než se těšit na Vraždy v Österlenu.

19.01.2022 4 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

30/21 Poslední moje prečtená kniha roku 2021 a moc se mi líbila. Byla velmi čtivá a byla jsem strašně zvědavá, co zas ta sůva vymyslí. Kdybych byla hnidopich a hledala v příběhu logiku, vím, ze by to šlo asi i jinak, ale to by kniha byla o ničem. Moc se těším na další díla autorky.

01.01.2022 5 z 5

V mysli vraha V mysli vraha Mike Omer

16/21 Fajn knížka, flashbacky úplně zboznuju. A je jasný, ze pokračování musí být.

18.08.2021 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knížka se mi líbila, byla čtiva, dej rychle odsypal, jsem zvědavá na druhy díl.

17.04.2020 4 z 5

Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Opět musím chválit, dobře napsáno, lehce se čte. Ve spojitosti s malými dětmi, děkuji za happy-end.

09.10.2019 5 z 5

Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Tak jak na mě kniha nezapůsobila svou obálkou a anotací na klasickou detektivku, tak obsah udělal úplný opak. Já jsem z knihy nadšená. Charlie si trochu neví rady se svým životem a jede vyšetřovat případ zmizelé Annabelle do své rodné vesnice. Když to tak vezmu, nic nevyšetří, spis se jisté skutečnosti objeví náhodou a hlavně to asi neni na příběhu to hlavní. Prolínání různých časových rovin udělaly příběh velmi zajímavý a velmi se těším na další díl, abych se dozvěděla, jak si Charlie povede dál ve svém životě. Trochu se i zároveň bojím druhého dílu, když první nasadil tak vysokou laťku.

19.01.2019 5 z 5

Pět Pět Ursula Poznanski

Tak to bylo vážně super!!! Nemohla jsem se odtrhnout, velmi napínavá kniha. Vyšetřovatelé sympatičtí, problémy Beatrice s exmanželem velmi reálné... Opravdu nemám knize co vytknout. Zápletka, motiv vražd i rozuzlení, vše mi do sebe dokonale zapadá. Slepí ptáci mají zde slabší hodnocení, ale už se na ně těším. PS: Nutně potřebuju do Salzburgu a najít si všechna ta místa...

12.09.2018 5 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Utvrdila jsem se v tom, že jsem si V lese visí anděl pokazila posloucháním jako audioknihy a byla si jistá, že tomuhle dílu dám víc hvězdiček. Ale bohužel se tak nestalo, příběh byl docela fajn, ale rozhovory policistů, kteří se na celý stránce nedokaží vyjádřit a ten druhý pochopit, takový natvrdla jsem dlouho nezažila... Miiny stále myšlenky k sebevraždě a opíjení se... A pak opětovné zatažený Holgerovi rodiny do případu.... Nějak mi to všechno vadilo a dávám opět tři hvězdy.

25.03.2018 3 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

2/25 Ze Čtvrté opice jsem byla úplně nadšena, takže nechápu, proč jsem čekala tolik let, než si přečtu druhý díl!!!! Opět super zamotané, ale všechno má svou logiku. Únosy a vraždy mladých dívek, naprosto originální a konec…. Vlastně to nemá žádný konec, musela jsem se přesvědčit, jestli mi nezmizela poslední kapitola!!!! Třetí díl musím dát v nejbližší době.

17.02.2025 5 z 5