CAM CAM komentáře u knih

Setkávání s Irenou Kačírkovou, jejími přáteli, nepřáteli a jinými zvířaty Setkávání s Irenou Kačírkovou, jejími přáteli, nepřáteli a jinými zvířaty Kristina Novotná

Krásně napsaná kniha. Autorka vypráví nejen o životě herečky, ale vzpomíná i dobu, ve které žila, jak se v ní cítila. Rozhodně doporučuji, četla jsem knihu od prvních řádků až do konce - moc mě zaujala.

14.10.2020 5 z 5

Ďábelská tvář Ďábelská tvář Klára Janečková

Historický příběh, krásně vyprávěný - dobře se čte. Hlavní hrdinka Isabela není kladná postava. Příběh je plný nečekaných zvratů a proto jsem měla knihu rychle přečtenou, byla zvědavá, jak to dopadne.

20.09.2020 5 z 5

Otazník je polovina srdce Otazník je polovina srdce Sofia Lundberg

Krásný, dojemný příběh. Prolíná se tu současnost a minulost hlavní postavy Elin. Děj je tak zajímavý, že jsem od půlky knihy nemohla přestat číst a do toho byly i slzičky.

04.09.2020 5 z 5

Já si tě najdu Já si tě najdu P. D. James (p)

Příběh, hodně psychologický se zajímavými životními osudy jednotlivých postav. Nutí k zamyšlení. I když nepatří ke klasickým detektivkám, kterými je autorka známá, tak se mi kniha líbila.

31.08.2020 4 z 5

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Poutavý příběh hned od začátku. Kniha se četla jedním dechem.

17.08.2020 4 z 5

Plzeňské mordy, Nepohřbený rytíř, Případ s alchymistou Plzeňské mordy, Nepohřbený rytíř, Případ s alchymistou Vlastimil Vondruška

Krásná historická detektivka. Dobře se čte, taková pohodovka.

30.07.2020 5 z 5

Marie Terezie - nejmocnější panovnice Evropy Marie Terezie - nejmocnější panovnice Evropy Vladimír Liška

Pěkně psaná kniha, četla jsem ji jedním dechem.

03.04.2020 4 z 5

Znamení rožmberské růže Znamení rožmberské růže Vlastimil Vondruška

Pěkná detektivka. Dobře se čte.

03.04.2020 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Moje první kniha od tohoto autora. Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla, pro mě více brutální. Pak, ale děj dostal spád, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, překvapivý závěr a hlavně konec...možnost pokračování ?

18.08.2018 4 z 5

Vraždy aristokratek Vraždy aristokratek Christine Trent

Majitelku pohřebního ústavu Violetu jsem si oblíbila již v prvním díle. Tentokrát se děj odehrává přímo v královském prostředí královny Viktorie. Kniha je čtivá, zajímavá a opět překvapivý závěr.

29.07.2018 5 z 5

Uloupené tělo Uloupené tělo Christine Trent

Knihu jsem četla hned po prvním dílu Dáma z popela. Violetin příběh pokračuje. Více je tu popisováno pohřebnictví a balzamování. Pro mě hodně zajímavé. Opět autorka nezklamala. Knihu jsem četla jedním dechem. Zajímavá zápletka, kniha se čte velmi dobře.

29.07.2018 5 z 5

Dáma z popela Dáma z popela Christine Trent

Úžasný příběh z viktoriánské doby, hlavně z prostředí pohřebnictví. Velmi zajímavé, četla jsem knihu jedním dechem a těším se na pokračování.

20.06.2018 5 z 5

Dívka o půlnoci Dívka o půlnoci Katarzyna Bonda

Knížku jsem četla jedním dechem. Dobře se čte. Zajímavé rozuzlení na závěr.

20.08.2017 5 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Příběh tří sester, které jedou na oslavou otcových narozenin v jednom autě. Každá má své problémy a starosti. Ani jedna z nich není šťastná a ani manželství jejich rodičů není šťastné. Sestry se vzájemně moc neznají. Na mě ten příběh působil smutně.

20.08.2017 3 z 5

Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Kniha se mi dobře četla, ale je tam spousta nevyjasněných věcí. Autorka píše úžasně komedie, ale tento příběh je průměr.

11.06.2017 2 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Od knihy jsem čekala víc. Ráda čtu detektivky, ale toto je příběh Ráchel, která má problémy s alkoholem. Žádný soucit ve mne hlavní hrdinka nevyvolala. Kniha se čte dobře, měla jsem ji rychle přečtenou, ale rozhodně bych se k ní nevrátila.

03.06.2017 2 z 5

Krutá smrt Krutá smrt Stanislav Češka

Moc pěkná detektivka. Dobře se čte. Hlavní postavou je soukromý detektiv ( bývalý kriminalista) Stanislav Berka. S touto postavou je spojeno několik dalších detektivek, na které už se moc těším - prostě jdu do nich!

02.10.2016 5 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Úžasná detektivka. Je to první kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Ze začátku jsem měla problém, než jsem si zvykla na děj od konce k začátku, ale pak super. Četla sem ji jedním dechem. Když už jsem si myslela, že přišlo rozuzlení příběhu, tak pak přišlo ještě další... prostě bomba, doporučuji.

15.08.2015 5 z 5

Chrám Panny Marie v Paříži Chrám Panny Marie v Paříži Victor Hugo

Na knihu jsem si vzpomněla při návštěvě katedrály Notre Dame. Po příjezdu jsem knihu začala číst a četla s nadšením. Autor zde hodně popisuje život ve středověku, popisuje tehdejší Paříž. Nevadilo mi to, právě naopak. Cítila jsem atmosféru doby, ve které se tento krásný příběh se smutným koncem odehrává.

05.07.2015 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Pěkná detektivka, dobře se čte. Nečekané rozuzlení.

13.06.2015 5 z 5