CAM CAM komentáře u knih

Osm Osm Radka Třeštíková

Knížka se četla dobře. Čekala jsem, jak příběh dopadne. Ale nějak mě to nenadchlo. Za mě průměr.

30.09.2024 2 z 5

Hodina mrtvých očí Hodina mrtvých očí Harry Thürk

Ke knížce jsem se dostala díky čtenářské výzvě a říkala jsem si, zda mě bude bavit.....Hned od začátku mě vtáhla do děje a nemohla jsem se odtrhnout. Nic podobného jsem dosud nečetla. Tím myslím vyprávění o válce z německé strany - co prožívali mladí Němci (vojáci) ke konci války...je to příběh k zamyšlení, hodně ve vás zanechá. Rozhodně doporučuji.

10.08.2024 5 z 5

Tajemství Tajemství Danielle Steel

Po knížce jsem sáhla díky čtenářské výzvě. Knihy od autorky jsem četla v 90.letech, tehdy jsem z nich byla nadšená. Dneska čtu raději jiný druh literatury. Jinak rychle a dobře se čte. Takové čtení na dovolenou.

05.08.2024 2 z 5

Král cizinec (1309 – 1333) Král cizinec (1309 – 1333) Vlastimil Vondruška

Úžasný, co jiného napsat. Pan Vondruška patří k mým oblíbeným autorům. Jeho knihy se dobře čtou, nelze se od nich odtrhnout. Těm, co mají rádi historii, doporučuji.

03.08.2024 5 z 5

Zahrada slibů a lží Zahrada slibů a lží Paula Brackston

Ani tento díl nezklamal, nemohla jsem se odtrhnout, příběh mě baví.

Vražda v zapadlé uličce Vražda v zapadlé uličce Maureen Jennings

Příběh s detektivem Murdochem jsem četla poprvé a hodnotím kladně. Pohodová detektivka, určitě si přečtu další i další příběhy.

Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

Ráda jsem se začetla do pokračování příběhu, kde hlavní hrdinka má schopnost cestovat napříč staletími. Nezklamala, libí se mi a určitě si přečtu další díl.

Mizení Mizení Jiří Březina

První moje kniha od tohoto autora. Pěkná detektivka, dobře se čte, zajímavý konec. Určitě sáhnu po dalších dílech.

03.01.2024 5 z 5

Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Daniel Fiala

Oblíbila jsem si čtenářské diáře jak r.2022, tak r. 2023 a je mi líto, že r. 2024 nebude. Za mě nemají chybu. Za vydáním těchto diářů je kus skvělé práce a já za to děkuji.

29.11.2023 5 z 5

Roky před úsvitem Roky před úsvitem Ludmila Vaňková

Krásný příběh, četla jsem jedním dechem. Autorka patří k mým oblíbeným a opět jsem nadšená.

29.11.2023 5 z 5

Marie Stuartovna Marie Stuartovna Stefan Zweig

Knihou jsem nadšená. Velice pěkně a srozumitelně a do hloubky popsány povahy obou panovnic. Stejně tak i jejich životní příběhy. Díky tomuto dílu jsem porozuměla, jak to všechno bylo. Doporučuji, velmi dobře se čte a je to i k zamyšlení - kniha, co člověku něco dá.

21.08.2023 5 z 5

Království na prodej Království na prodej Ludmila Vaňková

Krásný poutavý příběh, který vtáhne do děje a do doby, v níž se odehrává. Autorka patří k mým oblíbeným a tato kniha opět nezklamala. Pro ty, kdo mají rádi historii, doporučuji.

11.07.2023 5 z 5

Královská štvanice Královská štvanice Jan Bauer

Taková pohodová historická detektivka. Dobře se čte.

11.03.2023 3 z 5

Spřádači snů Spřádači snů Barbara Erskine

Zajímavý příběh, dobře se čte. Akorát ke konci mi přišlo, že se děj zbytečně dlouho prodlužuje. Rozhodně doporučuji. Od autorky jsem četla knih více a nikdy nezklamaly.

21.02.2023 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Poutavý příběh, dobře se čte. Zajímavý konec. Prostě čtete jedním dechem až do konce. Doporučuji.

06.01.2023 5 z 5

Pouští a pralesem Pouští a pralesem Henryk Sienkiewicz

Knihu jsem četla v dětství a po letech jsem se k ní, díky výzvě, vrátila. Doporučuji...

31.12.2022 5 z 5

Aristokratka pod palbou lásky Aristokratka pod palbou lásky Evžen Boček

Další díl, který opět nezklamal...

31.12.2022 5 z 5

Devadesátky! Devadesátky! Johana Fundová

Krásné připomenutí doby - nejkrásnějšího období mého života - střední škola a první zaměstnání. Takže pro mě nostalgie....vzpomínky.

01.08.2022 4 z 5

Čtvrtý protokol Čtvrtý protokol Frederick Forsyth

První kniha, kterou jsem od tohoto autora četla. Ze začátku mi trvalo než jsem se začetla, ale pak dobrý, napínavý. Určitě doporučuji.

24.07.2022 4 z 5

Strážci majáku Strážci majáku Emma Stonex

Hezky popsaný život strážců majáku. Samotný příběh mě zklamal, čekala jsem asi víc. Chvíli mi trvalo než jsem se začetla a zorientovala, pak už jsem knížku četla jedním dechem, zvědavá, jak to dopadne. Jak už bylo napsané v přechozím komentáři, některé události zůstávají bez objasnění - odpovědí.

20.06.2022 3 z 5