cantona cantona komentáře u knih

Let číslo TPA 545 Let číslo TPA 545 Michael Crichton

Michael Crichton opět nezklamal. Opět se v knize zaobírá nějakým problémem(tentokrát je to letadlo), kde je dost často do podrobna popisována nějaká technická věc, která by mohlo čtenáře od čtení odradit jako nudná část knihy. Ano to mohla, ale pokud je s tímto jevem čtenář smířen a ví jakým stylem Crichton píše (jako třeba já), tak se nad tím povznese a vydrží až do konce, protože chce vědět jak to vlastně s tím letadlem vlastně je! Za mě čtyři hvězdy. Jen škoda, že tato kniha nebyla zfilmována narozdíl od jiných od Crichtona.

07.11.2016 4 z 5

Skandální odhalení Skandální odhalení Michael Crichton

Tato kniha nezklamala ba naopak měla spád a narozdíl od jiných knih Michaela Crichtona neměla žádná hluchá místa. Jelikož jsem viděl dříve film tak mě vyvrcholení románu nepřekvapilo. Samozřejmě tam rozdíly byly, ale nebyly velké. Ale kniha se mi opravdu líbila. Takže spokojenost. Zde se Crichton zabývá sexuálním obtěžováním mezi nadřízeným x podřízeným ve velké firmě.

20.10.2016 4 z 5

Vycházející slunce Vycházející slunce Michael Crichton

Jedna z lepších knih Michaela Crichtona. Příběh i děj byl velmi dobrý a na rozdíl od jiných děl tohoto autora neměl tento román žádná hluchá místa a děj měl spád. V tomto příběhu se autor zaobírá tím jak Japonsko v podstatě a v jistém smyslu přebírá nadvládu nad USA tím, že skupuje velké firmy a společnosti v této zemi a v jedné takové firmě se odehrála vražda...

11.10.2016 4 z 5

Kongo Kongo Michael Crichton

Tak konečně po dlouhé době Michael Crichton napsal knihu, která měla zajímavý děj. Často sice odbočoval do fakt, které narušovaly děj, ale dalo se to vydržet. Příběh byl opravdu zajímavý a krásy džungle byly popsány super. A právem je Crichton králem technotrihlleru. Jen tak dál.

20.03.2016 4 z 5

Odhalení Odhalení Heinz Günter Konsalik

Kniha se mi celkem líbila. Dobře se četla. Příběh je zajímavý. Hlavní hrdinka je ochotná dokonce za svojí lásku jít do vězení i když je nevinná. A její láska je slavný a hlavně bezcharakterní chirurg, který dá bez problémů přednost kariéře před životem ostatních lidí, kteří jsou jeho nejbližšími.

23.01.2016 4 z 5

Prodaná smrt Prodaná smrt Heinz Günter Konsalik

Kniha se mi líbila jak se lehce a dobře četla. Dokonce i příběh byl poutavý. Nějak jsem ale nechápal proč se román nazývá Prodaná smrt a až ke konci se čtenář dozví proč. A ještě mi jedna věc vrtá hlavou. Proč se u knihy píše, že se jedná o sci-fi a fantasy? Možná tomu nerozumím, ale můj názor je, že bych tuto knihu zařadil úplně do jiného žánru.

25.12.2015 4 z 5

Doktorka Doktorka Henry Denker

Další pěkná kniha od Henryho Denkera. Je o ambiciozní a sebevědomé lékařce, která se chce stát přednostkou neurologického oddělení jedné nemocnice a opět musí čelit lidem z vyšších vrstev, kteří šéfují této nemocnici a jejich povýšeného jednání. Jelikož si už v životě prošla peklem, tak si s nimi dokáže poradit. Teď se ještě musí vypořádat s malým pacientem a jeho záchvaty a taky s jeho rodiči, kteří patří též do již zmiňované vyšší vrstvy.

08.12.2015 4 z 5

Smyčka Smyčka Kodži Suzuki

Tak tady už z toho příběhu udělal Suzuki slušnou slátaninu! O ději se se rozepisovat nebudu snad jen, že se jedná o sci-fi. Protrpěl jsem se příběhem až do konce, ale bohužel určitě nejhorší díl série. A snad doufám, že i poslední, protože to má pouze sestupnou tendenci!

11.10.2015 2 z 5

Volba Volba Henry Denker

Henry Denker opět nezklamal! Další silně emotivní román z jeho ruky! Zde je vidět jaký dokáže být život.Hlavní postava dělá z medícíny až skoro zázraky a to je skoro na pokraji nervového zhroucení. Nemám co bych vytknul. Pokud má někdo rád romány z lékařského prostředí mohu jen doporučit.

08.09.2015 5 z 5

Spirála Spirála Kodži Suzuki

Volné pokračování Kruhu. Musím napsat, že to Suzuki dost přehnal co se týče uvěřitelnosti. Některým pasážím jsem se musel i smát. Rozepisovat se o příběhu nemá smysl, to si musí každý přečíst, aby si to aspoň dokázal představit. Připadá mi, že autor neví jak z toho ven a tak z toho udělal tak trochu "fantasmagory". Třetí díl si určitě přečtu jen proto, že jsem zvědavý jak chce Suzuki tuto trilogii zakončit.

04.09.2015 3 z 5

Kruh Kruh Kodži Suzuki

Tato kniha mě bavila. Příběh ke konci opravdu gradoval takže spokojenost. Někde byla hlušší místa, ale napínavé to bylo až do konce. Takže se těším na druhý díl.

15.07.2015 4 z 5

Případ dívky v tísni Případ dívky v tísni Michael Crichton

Kniha se mi líbila. Patolog, co chce dostat kamaráda potratáře z bryndy, tak si hraje na soukromé očko až to vypadá, že mu to jde lépe než jeho skutečná profese. Příběh fajn, ale ke konci tempo dost upadlo a rozuzlení mě až tak nerozbilo. jako prvotina dobré.

07.07.2015 4 z 5

Dcery Lamače kostí Dcery Lamače kostí Ted Dekker

Dobrý thriller. Až na trochu slabší konec to byla jízda. Hlavní hrdina udělá vše co je třeba, aby zachránil svoji dceru, kterou celý život zanedbával a ona ho zavrhla. Na konci příběhu jedno šokující odhalení, který by měl obsahovat snad každý thriller, takže spokojenost.

15.03.2015 4 z 5

Říkej mi Princezno Říkej mi Princezno Sara Blædel

Tuto knihu jsem sice přečetl celkem brzy, ale musím souhlasit s většinou komentářů zde, protože ani mě kniha vůbec neoslovila. K ději se vyjadřovat nebudu poněvadž byl opravdu nudný, dokonce i vyvrcholení děje, když už hlavní hrdinka ví, kde by mohla pachatele najít a beze zbraně (proč by ji policisté v Dánsku asi potřebovali!) vše vyřeší!? Tak to mě opravdu rozsekalo v negativním slova smyslu samozřejmě. Trochu nechápu, že ji někdo uvede jako lepší autorku než je Liza Marklund!

06.01.2015 2 z 5

Sanctus Sanctus Simon Toyne

Tak tuto knihu mohu jen doporučit. Takovéto knihy mám nejraději, kde je zápletka, akce a nečekané rozuzlení. Tady sice ten konec byl dost haluz, ale jinak super. Tady není co řešit. Plný počet!

01.01.2015 5 z 5

Oltář z kostí Oltář z kostí Philip Carter

Kniha podle mého gusta. Tenhleten žánr mě prostě baví! A pokud je to i dobře napsané a má to hlavu i patu tak není co řešit. Této knize není moc co vytknout snad jen, že je až s podivem z čeho se hlavní hrdinové dokážou dostat. Byl by z toho opravdu dobrý americký film! :-)

15.12.2014 5 z 5

Finské pouto Finské pouto Pekka Hiltunen

Tato kniha má tedy dost nízké hodnocení a nevím proč! Mě se naopak kniha líbila. Četla se dobře. Slovem strhující bych ji tedy nenazval, ale příběh byl dost dobrý. Takže se těším na další díl.

08.11.2014 4 z 5

Jak zabít Kupida Jak zabít Kupida Mark Edwards

Na této knize se píše thriller, ale thriller to tedy není! Ale příběh byl dobrý a hlášky opravdu vtipné. Musím napsat, že tento druh knih nevyhledávám, ale tato mě bavila.

12.10.2014 4 z 5

Slepá bohyně Slepá bohyně Anne Holt

Tak tady musím bohužel napsat, že tato kniha mě tedy nenadchla. Nudný a vleklý děj ikdyž byla zajímavá zápletka, ale krimi roku v Norsku? No to tedy koukám!

27.07.2014 3 z 5

Vřesoviště Vřesoviště Belinda Bauer

Kniha se mi líbila. Dobře se četla a příběh byl velmi dobrý, ale strhující podle mě tedy nebyl. Každopádně na prvotinu autorky to byl výborný počin.

29.05.2014 5 z 5