cathyblack komentáře u knih
Tuto knihu doporučuji všem milovníkům Egyptské historie. Poutavým způsobem, jsou zde zachyceny nejdůležitější příběhy dějin archeologie této země, čili egyptologie. Od raných krůčků, přes Champoliona, Belzoniho až po Tutanchamonovu hrobku. Na základě této knihy byl vypracován i seriál televizní stanice BBC.
Kniha zajímavým způsobem líčí archeologické dějiny Egypta. Skvěle jsem z této knihy čerpala nejednou informace pro školní referáty. Kniha je doprovázená bohatou ilustrací a dodatkem jednoho z nejvýznamnějších českých egyptologů J. Vernerem.
Kniha je poutavá a myslím, ze zaujme kazdého čtenáře, který si libuje ve starověkém Egyptě. Není to žádné smyšlené romantické dílko, nýbrž kvalitní a pravdivý odraz dějin - života jednoho velikána.
Knihu jsem četla asi rok. Je vidět, že není pro veřejnost, která si pyramidy oblíbila. Je na mne moc přesná a složitá. Moc mne nezaujala.
Kniha je psaná zajímavým způsobem, na to že je to encyklopedie. Nemá tu jejich časem nudící vlastnost. Obsahuje spoustu zajímavých odkazů a je doprovázena bohatou ilustrací (fotografie, mamkyp. Po jejím přečtení jsem si jistá, že o Egyptě vím téměř vše...jen si alespoň na půlku toho vzpomenout.
Možná si před/po přečtením knihy říkáte: Příliš mnoho stránek, příliš zdlouhavé popisy, příliš podrobná líčení, příliš mnoho slov – pro mě je to však dokonalost, co je z této knihy cítit, ne oldspice, a důkazem, místo slibů je mi skutečnost, že jsem knihu četla již několikrát a pokaždé, dá se říct, na jeden zátah
Jedna z nejlepších fantasy knížek, kterou jsem kdy měla čest číst. Princ Raoden je užasná literární postava a hned si ji zamilujete. Postižen Reodem vylepšuje život ostatním "chudákům", namísto toho aby se ponořil do sebelítosti, vyrovnává se s tím, že ztratil asi svou lásku, kterou ani nepoznal a buduje lepší zítřky pro Elantris. Nakonec, jak už to u pohádek bývá, to vše dobře dopadne a vy zříte nádheru města, které znovu procitne z temnoty.
Reprodrozde, ne že bych ti nepřála klid....Ale co mám teď číst?!
Druhý díl jsem snad přečetla ještě rychleji než ten první. Ne proto, že by byl lepší, ale protože jsem toužila vědět, jak to s Kantniss vlastně dopadne. Držím tý holce všechny svoje palce!
Hunger games je jedna z těch sérií, která je psaná stylem, který se vás chytí už na začátku a drží se celé tři knihy. Je to kniha po jejímž dočtení je vám líto, že už ji nemůžete číst. Knihu jsem poprvé četla před 3 lety a teprve teď dočetla zbývající dva díly. Kantniss Everdeenová neni jedna z těch suprových teenage-hrdinek, která zvládne všechno levou zadní. To se mě hrozně líbí, že nedělá ze svých hrdinů - superhrdiny. Jsou to stále (ne)obyčejní obyvatelé 12. kraje.