cathyblack komentáře u knih
Pokud někdo toužíte po tom, začít archeologické dobrodružství a sem-tam se rozptýlit i něčím jiným (třeba vykasanou sukní, nebo pokusy o let na kole bez výsledku), sáhněte po téhle tlusté knize. Knihu jsem doporučila nečtenářce, která se nudila v práci. Ta slečna zobala Vandenbergovi ze stránky jako slepice a byla unešená. Jasně, láska, napětí, záhady, vtip a také trošku poučení, to vše, s Howardem Carterem v čele, dělá z této knihy nezapomenutelný zážitek! BEZESPORU nejlepší Phillipova kniha.
Povinná školní četba se nakonec změnila v zábavu. Leč jsem si myslela, že je Poe mnohem víc hrůzu-nahánějící, povídky mne bavily, některá více, některá méně - ale tak už to bývá. Nalijme si čistého vína. Nejlépe Amontilladského.
Prvních 28 stránek. Pak jsem to vzdala a zeptala se ségry, která je žroutem téhle série, jak to celé dopadne a knihu jí vrátila. Na mne je to přesládle kafe, které stejně kvůli srdci pít nemůžu. Dejte si za mne.
Teď urazím fanynky, je tohle druhý díl ságy??? Pokud ano, tak mi dal zabrat. Dočetla jsem to jen kvůli Jacobovi a večné řvaní hlavní hrdinky mi jen ukázalo, jak nechci v životě klesnout. Chlapy za to nestojí. Upír nebo Vlkodlak, to je nejspíš jiná...
Knihu jsem četla (nu co, patří mezi fenomény moderní fantasy) a dostala mne do velice pochmurné nálady. Dokonce jsem začala pochybovat o svém příteli a toužila po něčem víc romantickém....leč by to nemuselo zářit na slunci a zabodávat zuby do černých pum, které samy lační po krvavé kořisti. Riskla jsem dvojku, ale dále mi v tom už bránil žaludek.
Zdá se mi, že Andělé byli lepší knihou, přesto vzdávám Danovi hold. Protože, zažehnul plamen vydání několik desítek dalších knih, týkajících se Leonarda a dalších podivných šifer a odkazů. :-) Tohle dokáže jen fenomén. Autor bude asi pěkně v balíku, co? Aneb návod jak rychle vydělat a přitom obohatit i ostatní.
Na Anděly jsem narazila náhodou v knihovně, jako na úplně novou knihu. Pamatuji si, že tenkrát D. Brown nebyl v Česku známý a mne zaujal přebal knihy, na kterém bylo popsáno vyškublé oko. Cestou domů v autobuse, jsem si četla o CERNU a doma pokračovala o iluminátech a tak dále až do té doby, než jsem došla do konce. Tehdy jsem prvně pochopila, co znamená, když je kniha orazítkovaná titulem: Bestseller! (A co se filmového zpracování týče: děkuju E. McGregorovi za fantastický výkon!)
Dobrá, přiznávám se k tomu. Po té, co jsem dočetla ke slovům: "Severusi,... prosím..." jsem propukla v tří-hodinový vzykot a nemohla jsem přestat...prostě to nešlo. Sakryš, tak jako Harry tak mne do děje nevtáhla žádná jiná (žádný jiný?). Řeknu, co tady ještě řečeno nebylo, a řeknu to tak, jak to cítím: Rowlingová, dobře ty!
Řekla bych, že v komentářích níže bylo řečeno naprosto vše. Harry Potter uzavřel svůj budoucí život na těchto stránkách a dál nám, fanouškům, už nahlédnout nedá. Jaká to škoda, protože těch sedm let v Bradavicích bylo, věru, mých sedm nejlepších let v životě. Děkuji Vám paní Rowlingová a smekám kouzelnický klobouk tak nízko, jak mi má bolavá záda dovolí. Pěkně jste mi pomotala hlavu, to Vám povím.
Má nejoblíbenější kniha ze série o brýlatem hubeňourovi, který z Voldemorta zlou duši vytřese. Nejspíš pro její tloušťku, nebo možná proto, že se mi zamlouvalo Harryho běsnění pocitů, které z něj dělalo naprosto obyčejného kluka s pochybnostmi, namísto hrdiny - který všechno dokáže s hůlkou v levé zadní...
Víte, i přes komentáře tipu: První díl byl nejlepší vedu svou a pravím: Tento díl je nejlepší! (pro mne). Bavila jsem přesně tak, jako u TV-seriálu. Jen kdybych si dokázala hochy z červéného trpaře představit po svém a né jakožto vidinu mých tuze oblíbených seriálových hrdinů! Postava Rimmera je tak lidsky nemožná až je nádherná! Navždy už ale bude Rimmer mluvit, pohybovat se a hlavně vypadat - jako Chriss Barrie, jen s ošklivým Há na čele..
Souhlasím s tím, že tento díl ztrácí trošku na vtipnosti, leč mi to nezabránilo tupě se usmívat, když jsem dojížděla na střední školu autobusem.
Nedávno jsem se konečně dočkala, dostala jsem tuhle knížku k svátku. Ačkoliv jsem ji četla už před lety, zanechala na mně páchnoucí dojem Ničitele, který se mi snažil vtlouci do hlavy, že alespoň jednu z Farlandových knížek musí mít správný fantasta doma a tak padla basta a já ji mám! Prvních pět knížek Runovládců je naprosto strhujících. Na to, jaké to jsou bichle se četly v celku rychle. To na knížkách oceňuji, přestože jsou tlusté, cítíte touhu po tom, aby měly ještě více stránek, když se blížíte ke konci.
Srdce v Atlandidě je velice dobrá kniha, čte se skoro sama. Malého Bobbyho si zamilujete a bude Vám scházet starý Ted. Mimochodem, skvěle ztvárněný Anthony Hopkinsem ve stejnomeném filmu. První, kterou jsem od Kinga četla a jen doufám, že nebude poslední.
Vyděsilo mne, kolik informací se dá (o Vás) získat z počítače. Nepatří mezi nejlepší Deaverovky, ale splnila mé očekávání ohledně překvapivého konce. Kathryn Danceovou mám radši než Amélii S. Miluju způsob jeho psaní, vyjadřování a vděčím českému překladateli Jiřímu Kobělkovi za velice čtivý překlad.
Tahle kniha je neuvěřitelná! Ukáže vám jak si zacvičit kdekoliv a kdykoliv během dne. Nedoporučuji lidem, kteří jogu nikdy neprovozovali.
TO je moje pohádka!!! Opovažte se na ni sahnout, křičel můj tříletý synovec, kterému jsem hobita předčítala. Děsně si užíval kapitolu hádanky ve tmě, dokonce 4x - než usnul. Potom už jsem mohla pouhé, pohladit knihu a při vracení do knihovničky do tmy zašeptat: "Dobrou noc, mijášku!"
Fauste, Fauste, Fauste... tebe si musím koupit. Před třemi lety ses mi stal čímsi jako oporou, na kterou si dnes stěží vzpomínám. Ale hltala jsem každé básníkovo slovo!
Anděl temnoty je možná mnohem více strhující historický román, než Psychiatr. Setkáváme se zde opět s našimi oblíbenci z "jedničky". Před nimi však stojí mnohem horší protivník, než byl John Beecham. Žena, žena krutá a zdařilá v manipulování. Hrdinové se proto vydávají po jejich stopách hlouběji do minulosti. Odjíždí na venkov (Saratoga), kde se potýkají nejen se špatnými reakcemi lidí, kteří nedokáží uvěřit, že by žena byla schopna takových činů. Opět kráčí ruku v ruce s nepochopením a jednou nešťastnou událostí za druhou. Je to neuvěřitelně skvělá kniha. DOPORUČUJI VŠEM, kteří se nebojí psychologie.