cathyblack cathyblack komentáře u knih

Básně 1974–1978: Láska je pes Básně 1974–1978: Láska je pes Charles Bukowski

Teda ten Bukowski mi dal. Četla jsem ho ve vaně, v posteli, při jídle. Při četování s kamarády na ICQ. Prostě jsem ho nedala ruky, dokud nezmlkl. Bylo to výborné, zábavné a svým způsobem i morálku kazící čtení. Hold, co čekat od Bohéma...

17.05.2012 5 z 5

Dexter v temnotách Dexter v temnotách Jeff Lindsay (p)

Mne tato kniha nijak nenadchla. Leč seriál miluji a Dexter je jakým-si mým alfa-omega: tak po této knize jsem již nešla do čtvrté a další... Prostě mne zklamala. Byla místy tak nudná, že jsem ji četla snad tři měsíce. A to jsem pekelný čtenář.

04.05.2012 3 z 5

Křišťálový drak Křišťálový drak Richard A. Knaak

Tahle část celé Dragon realm ságy je asi nejlepší. Možná se mi to zdá, protože jsem ji četla jako vůbec první knihu od Knaaka. Nejvíc se mi líbil popis šílenství, které "žilo" uvnitř kříšťálového draka. Miluju ten kousek, kde popisuje svou proměnu z člověka na draka. Strašně moc.

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Jedna z nejlepších českých knih, alespon co se tyce mne. Jednoduše podaná krása poezie, tak ze lahodí mému uchu, oku i srdci. Kam se hrabou dnešní básně...

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Já jsem možná největší knižní buran světa, protože tolik zbožňovaného Malého Prince nechápu a svým způsobem: mne rozčiluje i způsob jakým je to psáno. Prostě to asi není můj šálek kávy a vracet se za kytičkou nehodlám. Závidím všem , kteří tu knihu milují. Ještě, že svět poskytuje tolik kvalitních náhrad....

26.04.2012 1 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Alchymista je zvláštní kniha...možná tím je tak zajímavá a mnozí z nás ji nechápají, ale přesto se jim líbí. Co tím chtěl vlastně autor říci? Já vlastně nevím. Nečetla se dlouho, nýbrž krátce: nebyla to nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla, ani jedna z těch lepších. Možná je to jen tou atypičností, že ji lidé tolik milují. Mě přišla divná, já divné ráda. Někdy je toho i na mě dost. Coelho je vůbec podivín.

26.04.2012 4 z 5

Já, písničkář Já, písničkář Tomáš Klus

Pro fanoušky Tomáše je to super knížka. Nejenže obsahuje strašně vtipnou předmluvu, vtipné obrázky a samořejmě Tomášovi písničky i s notami. Obsahuje taky moc pěkné fotky. Jen je škoda, že je tak malá. Než jsem si ji šla koupit, představovala jsem si ji větší.

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Ehm, Ehm. Přesně před rokem jsem viděla seriál, utíkala pro knihu do knihkupectví a nechala tam pětikilo. Přečetla pár kapitol a abych pravdu řekla, neba mne číst o xxxnáctileté holce, kterou Khal Drago touží ojet. Seriál byl lepší, protože hrdinové jsou starší. Kniha se stala pouhou záplňkou v mé knihovnici. Možná ji dám, ale ještě šanci, protože ji vychvaluje každý můj čtecí kamarád. :-) Už se těším na 3. sérii seriálu!

25.04.2012 5 z 5

Dracula & syn Dracula & syn Claude Klotz

Tato kniha je podaná takovým tím starodávným způsobem. Je ale strašně legrační a člověk nemusí patřit mezi upírské fanatiky, aby si knihu náležitě užil. Já ji četla už dvakrát a je to taková ta pravá odychovka, když už nevíte co by... Film jsem prozatím nevidělala, nicméně to plánuji už jako dobu, nejen kvůli "Sarumanovi" Leemu.

25.04.2012 5 z 5

Harry Potter: Filmová kouzla Harry Potter: Filmová kouzla Brian Sibley

Zajímavě podaná kniha o filmovém zpracování maniakální série. Obsahuje spoustu zajímavých informacích o tom, jak, kde a co se dělo během natáčení. Navíc je obohacena nádhernými přílohami, které ocení každý fanoušek světa Harryho Pottera. Vtáhne ho to určitým způsobem do světa Bradavické školy. Někdo se parádně vyřádil (také je to znát na ceně, až časem cena klesne, ihned kupuji). :-)

24.04.2012 5 z 5

Queen - Nový obrazový dokument Queen - Nový obrazový dokument Ken Dean

Kniha je suprovým dokumentem o jedné skoro vůbec neznámé skupině :D. (Moc hezké fotky). Přečetla jsem ji během hodinky a potom machrovala před kamarády v hospodě.

23.04.2012 5 z 5

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce Brian Sibley

Kniha se mi stala pomocníkem, když jsem smolila svou ročnikovou práci na téma: Film, distribuce-produkce. Jsem Brianovi vděčná za pomoc. Krásné fotografie a několik zajímavých informací, které ani puntičkář Jacskon nedal do bonusových materiálů svých rozšířených verzí, dělá z knihy příjemné - jednodušší - počteníčko při chladném večeru u krbu, kdy se vám nechce do ničehoš složitějšího.

Tam a zase zpátky Tam a zase zpátky Sean Astin

Kniha je naprosto dokonalým kukátkem za scénu natáčení Pána Prstenů. Díky Same, teda Seane!

Tutanchamón Tutanchamón William Klein

Nekupujte prosím ani za výprodejovou cenu. Vypadá jen dobře v knihovničce, jiný účel pro mne nemá. Zbytečná investice tehdy se mi hezky zdajících 99,- Kč. Nevím, jestli je to překladem, ale opravdu se to nedá vůbec číst.

23.04.2012

Drakologie - stopování a krocení draků, příručka pro začátečníky Drakologie - stopování a krocení draků, příručka pro začátečníky Dugald Steer

Krásný papírový drak mi vísí z lustru již několik let. Knihu doprovází humorné obrázky a text, psaný drakologem Ernestem Drakem. Pro fantasy-děti luxusní dárek.

Indiánské příběhy Indiánské příběhy Vladimír Hulpach

Knihu jsem četla teprve nedávno narozdíl od uživatele, který komentoval pode mnou a musím souhlasit. Je skvělá. :-) Asi právě tím, jak je stará. A ilustrace pana Buriana jsou skvostem této knihy.

Egypt - Chrámy,bohové a lidé Egypt - Chrámy,bohové a lidé Alberto Siliotti

Kniha je jakousi obšírnější obdobou jiné Silliotovy knihy, přesto však nezklamala. Opět se tají dech nad nádhernými ilustracemi a semtam zajímavým příběhem, který je do encyklopedie vložen.Líbí se mi ručně malované mapky. Pokud je někdo z vašich přátel či rodiny milovníkem Egypta, pořidte mu tuto knihu. Stoprocentně ho potěšíte.

Egyptské mýty Egyptské mýty George Hart

Kniha nebyla vůbec pojatá tím způsobem jakým měla být. Čili převyprávět egyptské mýty poutavým způsobem čtenářům, které zajímá zrod Egyptsých božstev. Avšak svůj účel splní: seznámí vás se základními vzorci Egyptských mýtu, možná by to chtělo méně té "vědecké hantýrky".

23.04.2012 2 z 5

Zaniklé civilizace Zaniklé civilizace * antologie

Kniha se mi líbila. Pokud potřebujete čerpat informace pro školní referát - vřele doporučuji. Určitě mnohem lepší než internet. Všechny informace jdou hezky za sebou... Ikdyž co se týče Tel-Amarny mohly se autoři lépe vyřádit.

23.04.2012 3 z 5

Údolí králů Údolí králů Alberto Siliotti

Kniha obsahuje velice nádherné fotogafie :-*. Užasným způsobem zobrazuje vnitřek každé hrobky. Nejvíce se samozřejmě věnuje té Tutanchánovic.