cepice komentáře u knih
Smutné čtení. Jedná se o divadelní hru, formát ještě překousnete. Styl psaní však ne, repliky jsou trapné, neodpovídají stylu HP od Rowlingové. Je poznat, že autorem je někdo jiný. Příběh cestování v čase asi neurazí, ale osobně mně nebavil. Nejvíce na tom bolí trapných rozhovorů postav. První půlku knihy jen zíráte, co čtete a chtěli byste dát knize odpad, zcela vás překvapí když by vše směřuje k lásce s nezletilým... Pak se situace však změní a když to vypadá, že by knížka mohla mít alespoň průměrné hodnocení, tak se situace opět rychle obrátí. Navíc postavy svými charaktery neodpovídají tomu, co známe z kniho HP, Ron je retardovaný? Hermiona hloupá? Harry nepřiměřeně zlý? Draco je charakterově hodný?
1* hvězdička alespoň za rozvoj fantazie při čtení.
Vezměte si chronologický příběh, rozstříhejte ho na jednotlivé pasáže, některé části zduplikujte, přidejte spoustu nesmyslné vaty, trochu stockholského syndromu, irelevantní obsah, zamíchejte, protřepte, náhodně poskládejte a ... máte Porodní asistentku z Osvětimi.
Reálie místy velice mrazily, celkový dojem však kazilo jeho nekvalitní zpracování.
Osobně jsem se těšil, až knížka skončí, a to kvůli nekvalitnímu stylu psaní.
Schopnost autora alegorický popsat zrůdnost komunismu je až neuvěřitelně mrazivé přesná.
Kniha se někdy zdá vláčná a pomalá, pak je ale jako tornádo strhující a rychlá.
Výsledný pocit z knihy je tíha a smutek z utrpení druhých, což bylo popsáno bravurně.
Kniha je masterpiece!
neustálá opakovačka a sáhodlouhá nuda!
Nudné - hlavně ty dlouhé popisné pasáže. Četl jsem to k maturitě a musel jsem se nutit, abych to dočetl. Hrůza děs, které nemohou být spaseny ani těmi několik azajímavými akčními scénami.
Tu knihu čtu spíše z povinnosti, abych ji dočetl. Nezajímavá, nudná, NEVTIPNÁ!
Kniha nebyla špatná, bavila mě. Ale text byl plný balastu, který se dal krásně přeskakovat. Oddechové a lehce napínavé čtení. Pokud vám vadí milión technických a chemických detailů, nevadí, jde to snadno přeskakovat.
Slabší román, kde půlka knížky se dala přeskočit a o nic jste nepřišli. První půlku je kniha neskutečně otravná a o ničem. Pak to začne být mírně zajímavé a když si myslíte, jak to bude gradovat a jak epický bude finiš, tak budete akorát zklamáni. Čtěte v případě, že již nemáte co číst
Skvělá kniha, pěkně nakreslená, poutavá a mrazící!
Úděsný začátek, skvělý zbytek. Kniha je dokonalá, je plá emocí, je čtivá. Od té knihy se nemůžete odtrhnout! Příběh je dokonalý a nikdy jsem nebyl tak smutný po přečtení jakékoliv knihy, až po téhle! Když překousáte začátek, odmění vás autor skvělým příběhem, který vás dojme a zasáhne!
Měl jsem problém s tím, že konec byl rychlý, uspěchaný, zatímco předchozí děj byl tak rozsáhle popisován, místy až zbytečně.
Komentář od "papada" skvěle vystihuje knihu. Grafické zpracování mě příliš neuchvátilo a bylo zde přespříliš textu.
Kniha plná smutného a drsného obsahu. Pro mě však méně přehledná, proto dávám jen 4*.
Slabší kniha plná balastu. Příběh je navíc nedokončený. Jde o krátké čtení s poměrně zajímavým příběhem. Nečekejte nic však přeborného či dechberoucího.
Silný lidský příběh s krásnou kresbou. Vřele doporučuji všem ke čtení.
Kniha mě nadchla, jen problém byl v tom, že autorka mělo problém s návazností a přehledností děje... Jinak to bylo čtivé a zajímavé!
Hodně jsem se přiučil :)
Jedna z nejlepší knih, co jsem kdy četl, skvělé vyvpravování, naprosto úžasný a složitý děj (přesto je jasný a srozumitelný). Při čtení bravurně poskládaných vět se vám až tají dech. A to nekecám!