CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

To, čím jsem myslel že budou Elementálové.

02.06.2022 3 z 5

Dvanáctá oběť Dvanáctá oběť Michael Connelly

Asi o chlup čtivější, než předchozí kousek. Části ze soudního přelíčení se ale i tak bohužel neskutečně táhly a zdržovaly od dalšího pátrání.

18.05.2022 3 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Nudná a nezáživná kniha.

02.05.2022 1 z 5

Umění zabíjet Umění zabíjet Daniel Silva

Klasický problém prvních dílů. Podobně jako třeba Rollinsova Písečná bouře se kniha táhla a byla docela jalová.

27.04.2022

Zrádce Zrádce Jonathan De Shalit

Upřímně? Tohle se vleklo jako svlékání hadích šupin. Jedna hvězda navíc za celkem zdařilé ukončení.

15.04.2022 2 z 5

Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Po docela dementní Dvanácté kartě, si to u mně Jeffery zase trochu vylepšil.

27.12.2021 3 z 5

Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Klasický výplňovitý díl v sekci prostřední v řadě. Hlavní příběhová linka byla tentokrát ještě o kousek nudnější, než u prvního dílu. Bonusové body dávám za těch pár stránek, posunujících linku vedlejší linie z minula. Tak snad bude ten 3. díl stát za to!

11.12.2021 1 z 5

V duchu Edgara Allana Poea V duchu Edgara Allana Poea * antologie

Divná sbírka. Některé povídky bez vyjímek výborné (Grabinski), ale valná většina spíš fantasy než horror. Jsem docela rád, že už je to za mnou.

10.12.2021 2 z 5

Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Šaty s vlečkou, botky vyšívané, ale thriller s Davidem Rakerem to však není drahý pane!

05.12.2021 2 z 5

Zrádci Zrádci Ola Larsmo

Kolega v komentáři pod tím mým, to docela pěkně shrnul.

05.10.2021 2 z 5

Jak se chytá ruský špion Jak se chytá ruský špion Ellis Henican

Typický příklad zajímavého tématu, napsaný absolutně nudným způsobem. A těch několik kapitol, které se špionáží nemají nic společného, tomu také zrovna moc nepomáhá.

07.09.2021 2 z 5

Maltézská výměna Maltézská výměna Steve Berry

Podstatně čtivější než předchozí nepodařená cottonovka. Jen je škoda, jak se série od 7. dílu čím dál více orientuje na politiku.

25.08.2021 3 z 5

Loučení s Lennoxem Loučení s Lennoxem Raymond Chandler

Po přečtení se cítím asi stejně nakrknutě, jako po přelouskání Playbacku. Něco tomu prostě chybí a nemůžu přijít na to co to je.

19.08.2021 2 z 5

Případ naruby Případ naruby Raymond Chandler

O něco slabší, než předchozí kousky.

02.08.2021

Krev říše Krev říše Brian McClellan

Tak tohle se jako závěr opravdu tvrdě nepovedlo!

01.08.2021 1 z 5

Hříchy říše Hříchy říše Brian McClellan

Jak jen to napsat. Ze začátku jsem se vůbec neorientoval v ději, a i když mám po přečtení hrubou představu, stále na tom nejsem tak, abych mohl někomu popsat, o čem že to vlastně těch 700 stran bylo. No a tak mám vlastně jen 2 možnosti. Začít okamžitě část 2. díl a nebo to prozatím nechat trošku uležet.

17.07.2021 3 z 5

Čtrnáctá kolonie Čtrnáctá kolonie Steve Berry

Chvílemi už jsem jen čekal, až z nějaké stránky vyskočí Dolph Lundgren, případně Steven Segal. Bobuleme jsem i přesto dal šanci, a znovu mě zklamal. Asi se vrátím ke knihám Roberta Ludluma. Ten aspoň dokáže skloubit politiku a akci.

10.07.2021 2 z 5

Hrozba patriotů Hrozba patriotů Steve Berry

To, co mi vadilo u Jeffersonovy šifry, naštěstí autor (nebo možná překladatel) opravil, takže se už kniha dá číst mnohem pohodlněji. I tak si ale neodpustím výtku: Kde jsou ty časy, když byla kniha založená na historickém dobrodružném základu? Minimálně poslední 4 knihy se týkaly politiky, a podle anotace následujících dílů, se na tom v budoucnosti nic měnit nebude. Škoda, že autor nezůstal u historického zasazení (stýská se mi po stylu který měly cottonovky 1-3).

04.07.2021 3 z 5

Jeffersonova šifra Jeffersonova šifra Steve Berry

Nápad ok, ale knize zlomil vaz naprosto otřesný nápad, neoddělovat linie jiných postav mezerami nebo alespoň doprovodnými znaky. Je v tom pak neskutečný bordel a děsně blbě se pak na četbu soustředí. Tohle korektorovi uniklo.

28.06.2021 2 z 5

Hrdinové Hrdinové Joe Abercrombie

Hrozně jsem se bál, že na mě Joník vychrlí přehršel jmen a absolutně se nebudu orientovat. Což se mi na začátku přesně stalo. Ale s tím, jak padají jednotlivé stovky stránek, to nakonec nebylo až tak strašné. A je to a s tímto restem padá i poslední kniha od Abercombieho.

25.06.2021 3 z 5