CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Podzimní republika Podzimní republika Brian McClellan

Proboha! Hůř završenou trilogii aby pohledal. Válka s Kezy byla v knize naprosto zbytečná, zajímavá linie s Tamásem z minulé knihy, vyšuměla do ztracena a do toho si Brian pomohl tím, že s většího množství postav udělal supermany. Hodně velké zklamání a nedůstojné završení trilogie s na počátku zajímavým nápadem!

01.02.2020 1 z 5

Krvavé tažení Krvavé tažení Brian McClellan

Vypadá to, že těch 132 lidí asi četlo úplně jinou knihu. Politika a machinace o moc je zpět, a příběhy hlavních hrdinů jako by byly jen vatou, na rozepsání stran. Jako jediná, mně ze všech těch podle mně zbytečných zamotaných linii, nutila knihu dorazit ta Tanielova a to teprve od jeho úkolu podniknout partyzánskou misi (asi poslední 1/4 knihy). Má obsedantně kompulzivní porucha dočítat rozečtené knihy, zde dostala pořádně zabrat...

23.01.2020 2 z 5

Rodokmen smrti Rodokmen smrti James Rollins (p)

Tak Vám nevím. Kde je (kromě nutného úvodu) poutavá historická linka? Jedna hvězda za průlom v lince se Seichan a zbývající za druhé překvapení v lince s Bratrstvem. To je ale celou knihu poněkud málo Kubo ne?

19.01.2020 2 z 5

Příslib krve Příslib krve Brian McClellan

Na začátku byl zajímavý nápad, napsat politickou fantasy. A taková kniha vlastně i je. Mix politiky a fantasy jemně říznutý steam punkem. Sérii dávám na čas k ledu.

16.01.2020 3 z 5

Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Kriste, to bylo něco! Příběh absolutně bez jiskry a zájmu, hromada divných jmen, co si autor vysypal z rukávu a tak nějak mám pocit, že Dejvovi bylo naprosto šumák, jak celá kniha skončí. S velkým sebezapřením dávám jednu hvězdu. Lagercrantz by měl zavčas skončit.

11.01.2020 1 z 5

Odkaz Vikingů: Meč Odkaz Vikingů: Meč Ulf Schiewe

Snažil jsem se, ale je to na muj vkus příliš suchopárné.

07.01.2020

Nečekané variace Nečekané variace George R. R. Martin

Tak si to shrneme: obě fantasy povídky jsou slabé, scifi povídky jen tak vyšumí a když už má povídka náhodou dobrý nápad, pokazí to autor jejím průběhem. Vyjímku tvoří povídka Zavírací hodina, za ni jedna hvězda. Víc si tahle pseudosbírka ale bohužel nezaslouží.

05.01.2020 1 z 5

Nightflyers Nightflyers George R. R. Martin

Slaboučké scifi.

05.01.2020 2 z 5

Moskva Moskva Jack Grimwood (p)

Tohle byla pomalu škoda papíru a tiskařské barvy. Naštěstí zakoupeno za 160,- v LK. Ale i tak, je mi těch peněz líto!

31.12.2019

Nepřítel Nepřítel Lee Child

No tohle se táhlo. Bohužel, zase jedna z politických childeovek. Do toho (pro mě zbytečná) vedlejší linka s Reacherovou rodinou a na závěr podivné rozuzlení. Eh?

28.12.2019 1 z 5

Relikvie Relikvie Tim Lebbon

Nakonec tomu plácnu ty 3 hvězdy, i když vlastně nevím proč. Svět a zasazení příběhu, byl ze začátku příjemně , bohužel se kniha nakonec tak nějak přehoupla a já zjistil, že vlastně nevím, kdo je zrovna tahle postava, a proč se chová zrovna takto. Škoda, původní předsevzetí, že se v originálu pustím do 2 dalších pokračování, najednou nějak vzalo za své.

26.12.2019 3 z 5

Nesmrtelní z Meluhy Nesmrtelní z Meluhy Amish Tripathi

Nelíbil si mi Tolkien. Ve srovnání s touhle náboženskou agitkou je ovšem J.R.R. pan spisovatel.

24.12.2019

Já legenda Já legenda Richard Matheson

Z tuctu povídek, byly nadprůměrné 2: Já legenda a Kdo je na drátě. Zbytek je pouze do počtu.

19.12.2019 2 z 5

Frankenstein Frankenstein Mary Wollstonecraft Shelley

Pradědeček všech horrorů, který mi bohužel strašidelné pojetí kazil romantickým zabarvením a značně podivným závěrem.

18.12.2019 2 z 5

Hollywood Hollywood Charles Bukowski

Je to sice Bukowski, ale něco tomu prostě chybí.

15.12.2019 2 z 5

Na západ od svobody Na západ od svobody Thomas Engström

Mám pocit, že v tomhle guláši se snad nevyzná ani autor!

12.12.2019 1 z 5

Temná noc v říši hraček Temná noc v říši hraček Bob Shaw

Zvláštní sbírka, která by rozhodně neměla uniknout žádnému milovníkovi fantasy.

10.12.2019 3 z 5

Ďáblova kolonie Ďáblova kolonie James Rollins (p)

Asi si od série zase dám na delší dobu pauzu.

09.12.2019 3 z 5

Dobrodružství Dobrodružství Mike Resnick

Rádoby vtipné jinak ovšem absolutně nevtipné "dobrodružství".

04.12.2019 1 z 5

Stvoření temnoty Stvoření temnoty Steven Erikson (p)

Už dlouho jsem neměl pocit, že nemám absolutně ánung kdo je tahle postava, proč se chová takhle a jak to vlastně celkově souvisí se světem knihy. V případě Stvoření Temnoty, jsem se takto cítil 672 stran! Nemůžu tedy tak docela prohlásit, že jsem pochopil mytologii světa, protože si nejsem tak docela jistý, že autor nějakou vytvořil, případně ji vytvořil tak, aby se ve světě čtenář vyznal.

26.11.2019