CharlesWard CharlesWard komentáře u knih

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Čtivé ano, ale to je tak vše. V neskutečném počtu postav jsem se spíš ztrácel, a vlastně mi na knize přišlo dost znát, že jde o první část trilogie. Tak nějak jsem doufal, že autor alespoň naznačí, proč se děje to, co se děje, ale marně. Smíšené pocity, budu to muset nechat chvíli uležet.

08.07.2019 3 z 5

Lincolnův mýtus Lincolnův mýtus Steve Berry

Slaboučká nevěrohodná kniha

05.07.2019 2 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Mám docela Strach začít číst jeho další knihu.

04.07.2019 2 z 5

Kdo přežije, vyhrává Kdo přežije, vyhrává Chris Ryan (p)

Ryan rozhodně píše i lépe. Téměř polovina knihy postrádala klasický spád, kterým se vyznačují jeho další knihy. V závěru se toto částečně napravilo, ale škoda již prostě byla napáchána.

30.06.2019 2 z 5

Les mytág Les mytág Robert Holdstock

Originální nápad, je nakonec utopen v podivné fantasy omáčce, aby byl výsledný zdeformovaný pokrm nakonec zalit pohádkovou zálivkou. Asi nebudu cílovka.

28.06.2019 2 z 5

Černá hra Černá hra Jozef Karika

Jako by se Karika neúspěšně snažil napodobit syrovost prvního dílu Ve stínu mafie.

23.06.2019 2 z 5

Temné léto Temné léto Dan Simmons

A tohle bylo co? Nesmyslně monstrózní bichle, která by měla proškrtána nejméně na polovinu. A hlavně jsem se nedočkal odpovědi na otázku: PROČ?

23.06.2019 2 z 5

Ostrov Antrax Ostrov Antrax Nelson DeMille

Nesmyslně nafouklá kniha, která by měla být nejméně o 300+ stran kratší. Ze začátku se sice poměrně zajímavě rozjede, ale potom najednou zvolní a stovky stran se najednou řeší naprosté kraviny, nedůležité pro příběh (milostný vztah). Nakonec to v závěru autor nějakým způsobem ukočíruje, ale na knize je bolestně znát, že by potřebovala důkladnou revizi editora.

16.06.2019 2 z 5

Hřbitovní tanec Hřbitovní tanec Lincoln Child

Zajímavé téma, které postupně sklouzne k nečekané nudě.

12.06.2019 1 z 5

Bestie Bestie Dominik Dán

Od autora jsem předtím nic nečetl, jen jsem o něm slyšel. A teď jsem rád. Celou dobu mi přišlo, jako bych četl strohou zprávu z policejního archívu, kterak jde hlavní hrdina např. ukrást shnilá jablka z obchoďáku aby mu následně v patách pobíhali sveřepí strážci prodejny. Prostě peklotyčná nuda bez jakékoliv jiskry, která se v závěru vlastně sama ne /vyřešila.

07.06.2019 1 z 5

Děti noci Děti noci Dan Simmons

Brutální pseudo-romantická-dobrodružná nuda. Číst se snad daly jen sny o krvi a akčnější závěr. Strašný blábol.

06.06.2019 1 z 5

Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Mezi geniální povídky patřily: Pán v černém obleku - hoch potká v lese nečekaného pocestného, Místnost smrti - odsouzenec čelí smrtícímu obvinění, Sestřičky z Elurie - pocestný je nucen pobývat v pochybném lékařském zařízení, Oběd v Gotham Café - rozvádějící se muž zažívá nečekanou schůzku. Zbytek sbírky bohužel tvořil průměr až podprůměr. A tak je to u Kinga vlastně vždy - jeho knihy (povídky) jsou buď naprosto dokonalé nebo naprosto blbé.

31.05.2019 3 z 5

Nepriateľ štátu Nepriateľ štátu Jozef Karika

Průšvih jako vrata!

30.05.2019

Pomsta Pomsta Chris Ryan (p)

Hloupoučká kniha. Prvních 150 stran se naprosto nic neděje a naopak v těch 150 následujících jako by Armstrong chtěl rozpoutat snad nukleární válku.

25.05.2019 1 z 5

Nezvaný host Nezvaný host Lee Child

Rozhodně lepší, než ty 2 předchozí Leeho slátaniny. I tak po přečtení ale zůstává hořká pachuť.

23.05.2019 3 z 5

Jidášův kmen Jidášův kmen James Rollins (p)

Kniha je čtivá, ale to je asi tak všechno. Okouzlení Rollinsem je nenávratně pryč.

21.05.2019 3 z 5

Čas dravcov Čas dravcov Jozef Karika

Znovu to samé, jen tentokrát autor kalkuluje se znalostí prvního dílu. Vyjímkou nejsou ani flashbacky z minulosti, ale esence, která dělala první díl syrovým, originálním a nápaditým, je zřejmě nenávratně pryč.

18.05.2019 2 z 5

Ve stínu mafie Ve stínu mafie Jozef Karika

Čtenáře z toho až mrazí. Potom si uvědomí, že je to beletrie. Poté mu dojde, že stejně jako my měli u nás např. Mrázka, ani na Slovensku situace asi nebyla zrovna 2x poklidná.

15.05.2019 4 z 5

Tropická deprese Tropická deprese Jeff Lindsay (p)

Hlavní hrdina působí dojmem inteligentního všehoschopného geroje, vedle kterého by snad i Chuck Norris vypadal jako nedochůdče. Autor se bohužel i na poměrně útlém rozsahu stran nedokázal rozepsat natolik chytlavě, aby čtenáře chytil a nepustil. Příjde mi, jako kdyby napsal novelu o 180 stranách, zdálo se mu to málo a proto ještě zbytečně přidal 80 stran, naprosto neopodstatněné romantické vedlejší linky, která v knize působí jako pěst na oko.

11.05.2019 1 z 5

Tufova dobrodružství (8 povídek) Tufova dobrodružství (8 povídek) George R. R. Martin

První povídka byla epická. To je ale asi tak všechno. Nečekejte nějaké velké napětí a humor. To zde nenajdete. Spíš jen holohlavého ukecaného skinheda s fixací na kočky.

06.05.2019 2 z 5