cherubinka cherubinka komentáře u knih

Hejno bez ptáků Hejno bez ptáků Filip Doušek

Upřímně nevím, proč tato kniha vůbec vyšla. Jo, každej má právo něco sepsat a nějaký blázen to vydá. Nejsem nijaký hluboký čtenář, nebýt Výzvy (a určité zvědavosti jak to dopadne) tak by to byla jedna z mála knih, které bych nedočetla.

14.02.2019 1 z 5

Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

První kniha od autora. Další si asi už nepřečtu. Četlo se to pěkně, to ano, ale sám Tóru by potřeboval psychiatra.

13.02.2019 3 z 5

Narozená v devadesátkách Narozená v devadesátkách Denisa Benešová

Nebýt výzvy, knihu si asi nepřečtu. Půjčila jsem si ji v knihovně na slepo v domnění, že jde o současnou autorku. Až doma jsem zjistila, že již nežije. Sama jsem dítě devadesátek (byť o 10 let starší než autorka). Po přečtení knihy si troufám tvrdit, že by slečna na poli české literatury prorazila. Na svůj věk psala velmi dobře, inteligentně a hluboce. Některé články možná působí dětinsky, ale nesouhlasím s předchozím komentářem, že takto píše každý druhý puberťák. Možná každý desátý, či dvacátý, možná i méně.
Kniha rozhodně stojí za přečtení.

01.02.2019 5 z 5

Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Při čtení knihy se mi vybavily některé scény ze seriálu, který jsem, mimoděk, viděla jako hodně malá. Jinak jsem si knihu se seriálem nespojovala. Četlo se to lehce, navzdory tomu, co bylo obsahem.

31.01.2019 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Název knihy mě dost odrazoval, paradoxně poslední kniha od p. Hartla co jsem četla. Nakonec to byla lehká oddychovka, nic složitého jako v dalších knihách, nic překombinovaného. Čisté, jasné a vtipné.

19.01.2019 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Asi nejhorší co jsem četla. Začala jsem Veronikou, která je dost podrobná, proti Jáchymově polovině. Navíc tam pár událostí, které jsou popisovány z jejího a jeho pohledu, nesedí. Ale opět jako ostatní knihy, četlo se to dobře.

19.01.2019 4 z 5

Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Moje druhá Harltovina, po Nejlepším víkendu lepší čtení. Rozhodně vtipnější :)

13.01.2019 5 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Moje první Hartlovina. Jsem trochu v rozpacích. Příliš mnoho postav, dějů, zbytečných zvratů. Je to čtivé, místy zábavné. Ze života.

12.01.2019 4 z 5

Blízko plamene Blízko plamene Nora Roberts

Po kritice prvního dílu si sice dál trvám na tom, že autora napsala lepší díla o bílé magii, ale tohle začalo být celkem čtivé.

01.01.2019 3 z 5

Co přetrvá věky Co přetrvá věky Nora Roberts

O bílé magii napsala autorka mnohem lepší trilogii (Ostrov tří sester) Víc se mi líbí knihy s tématem (svatby, zahradnictví, požáry, policajti, romantické knihy s detektivkou v kombinaci) než tohle vracení se ke kořenům nebo pokus o turistické zatraktivnění Irska či co to má být. Už minulá trilogie (Morriganin kříž) mě nebavila, odložila jsem hned první knihu, což dělám málokdy. A další vydána kniha, podobné téma... Autorka napsala mnohem zajímavější kousky.

06.12.2018 3 z 5

Smrtící nevinnost Smrtící nevinnost J. D. Robb (p)

Narozdíl od zrození, tahle se četla sama. Neuvěřitelný příbeh, motiv, pachatel a do toho Maggie, perfektní. Tato série je pořád skvělá.

16.07.2018 5 z 5

Smrtící zrození Smrtící zrození J. D. Robb (p)

Slabší, ekonomika není mé hobby a tady toho bylo příliš. A příliš postav.
Nicméně jako vždy překvapivý konec.

16.07.2018 3 z 5