cherubinka komentáře u knih
Knihu jsem si půjčila v knihovně jen tak, kvůli Výzvě. Netušila jsem, že mě bude tak bavit. Před spaním jsem si chtěla přečíst pár stránek, jestli to bude stát za to... A ve 3 ráno dočítám epilog. Čtivě napsané, možná trošku moc rozpoznávání proč nezůstat, ale neuvěřitelné postavičky, byť Angličané ve Francii, ale tak nějak si pořád představují francouzský venkov. Kniha mě velmi mile překvapila.
Knihu jsem si půjčila namátkou pro Čtenářskou výzvu. Zaujal mě název, obal, anotace.
A příjemně mě překvapila. Krátké povídky, některé absurdní a nudné, většina ale svěže ironických, ze života.
Díky anotaci jsem stále v první části čekala, kdy Zane odejde a Britt to odskáče za něj, Místo toho čtu úplně něco jiného a mozek se tomu stále brání. Takže jsem první část tak nějak úplně nevstřebala a budu si to muset přečíst znovu :D
Takže NEVĚŘTE anotaci!!! :))
Kniha super, žádná nuda, kostra klasická Robertovská :) Opět detailně zpracované hlavní téma. A zase mi Nora dluží 4 hodiny spánku :D
"Román, který si podmanil žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku. Debut trhající rekordy v rychlosti prodeje."
Zase jsem na to skočila. Asi jako u Zlodějky knih.
Netuším, co na tom čtenáři vidí. Film mě teda rozhodně neláká.
Kdyby to bylo tak o polovinu zbytečných myšlenek a keců tenčí, četlo by se to možná lépe.
Na knihu jsem se těšila. Přeci jen, delší čas zde ze současnosti nic nevyšlo. A tohle bylo perfektní. Hrůzu nahánějící, ale skrz naskrz Robertsová. E-knihu jsem koupila hned jak to bylo možné. A začala skoro hned číst. Tedy ještě před tragédií v El Pasu. Obchoďák, střelba, oběti, výpovědi... Sakra, to jsem teď četla jako "fikci". Jenže se to děje. U této knihy to v ČR vyšlo až děsivě k sobě.
Škoda, že jsem neměla čas to přečíst v tahu, ale i tak to stálo za to. Konečně zase skvělá Robertsová. Reálná a dnešní.
Opět perfektní Dallasová a opět mě fascinuje fantazie autorky. A Eva je čím dál lidštější :)
Tohle byl masakr. Sice opět zaměření na Evu, ale dalo se to číst a četlo se to jedním dechem. Vzhledem k tomu, že jsem ve fázi "Chci dočíst DALLASOVOU", tak je to od jara už několikátá kniha v řadě. Člověk má celkem přehled co se stalo nedávno, ale 2 roky zpět? A víc? Asi si budu muset přečíst znovu první díly :))
Nicméně tohle mělo děj a celkem rychlý spád. A jako vždy, dopadlo to dobře :D
Na Dallasovou dost nuda. Nicméně oceňuji zápletku a pro mě docela překvapivý konec.
Nora mi dluží další 4 hodiny spánku :-D
Chtěla jsem jen začít číst a přečetla to celé. Začátek, hlavně Současnost, je trošku nudně obsáhlý, oproti jiným byznys knihám obsahuje málo informací o tom jak co funguje, což v jiných knihách má perfektně propracované. Trošku chaos ve jménech, než si člověk zvykne. Nicméně příběh nakonec skvělý a čtivý.
Další z mnoha knih o Evě, už mě to trošičku nebaví, jak jde vždy o ní. Ale celkově perfektní.
Páni, po minulém dílu jsem byla k dalšímu skeptická, ale opět se to četlo jedním dechem. Překlad nehodnotím, nemá to smysl :D
Jedna ze slabších. Ne že by mi bylo prostředí her neznámé, ale... Na začátku čtenáři prakticky řeknou, jak oběť zemřela a Evě pak trvá skoro celou knihu na to přijít? To mi strašně brnkalo na nervy.
Bohužel musím dát jen 4 hvězdy. Příběh, děj, by si zasloužily deset, ale... Jak již bylo zmíněno. Vykání postav které si dobrou polovinu série tykají? Dalo by se nad tím přimhouřit oko, kdyby šlo o jiného překladatele, ale... Ne. Zdík Dušek překládal minimálně minulou knihu. A tam si všichni tykali. Vím, že angličtina tohle nerozlišuje, ale dobrý překladatel pozná kdo ke komu má jaký vztah z kontextu. Kdyby knihy překládal někdo jiný... A kam se podělo Smrtící? A obálka víc sedí na detektivní romány Nory než na Dallasovou.... Tohle neudělal Alpress dobře, vůbec ne.
Nicméně příběh opět dechberoucí, ikdyž už se linie maličko opakuje (ale to mám z toho, že čtu sérii nárazově po pár knihách za sebou a pak dlouho nic. Možná :-D).
Další z knih přečtená jedním dechem. Už se těším na další, byť očekávám vykání, které je teda fakt děsné.
Kam ta ženská na ta témata chodí... Další skvělý díl. Jen zjišťuji, že k některým dříve zhltnutým se budu muset vrátit, ne úplně vše si pamatuji :-(
Prokousat se celou sérii (45 knih snad už?) je běh na dlouhou trať. Člověk si přečte první, super, druhou, třetí... U šesté už neví co kde kdo jak s kým. A tak si dá pauzu. A zase se vrátí, přečte pár dílů za sebou...a tak dokola. Teprve 25. díl? A pořád něco nového. To na této sérii miluju. Měla slabší knihy, průměrné, zajímavé a oak ty silné. Třeba tento díl. Nové téma, přitom by člověk řekl, že už to bude vše na jedno brdo. Nové informace o Městských válkách. Budou i Eva s Roarkem jednou rodiči? Samé otázky. Už se těším na další díl.
Větší slátaninu jsem dlouho nečetla.
Jakýsi pokus o asi humorné vysvětlení původu Boha v různých podobách, prokládaný nesmyslnými tabulkami o ničem. Bez maličké znalosti Starého zákona se normální čtenář nechytá, já nějaké mám a přesto jsem neocenila pokus o strefovani se do původu jednotlivých známých postav křesťanství včetně Ježíše.
A nejde jen o křesťanství. Nicméně autor skáče od evoluce k Egypťanům, od Jeruzaléma k básničkám o ženských... Celá knížka mi přijde jako jedna velká dada.
Hvězdy dávám za sem tam povedené hlášky.
Pravda, autora jsem dosud neznala a na další díla chuť nemám.
Znáte to, je bestseller, všichni jsou z něj nadšení, tak si ho taky zařadíte k přečtení, začnete číst a.... Nic. Stále čekáte, kdy přijde to Wow, které tam viděli ostatní.
Nemůžu se přidat do tábora obdivovatelů této knihy. Až do dobré poloviny mě nebavila. Vadil mi styl vyprávění, vadil mi překlad. Němčina, čeština... Jak kdyby Liesel nemluvila německy, ale bůh ví jak. A taky mi vadilo naznačování a skákání v příběhu sem a tam. V polovině knihy se nedělo nic. Konec už byl zajímavější, možná jsem si zvykla na styl, který mě přiměl zamyslet se nad pohledem na válku, který mi byl vyprávěn.
I tak nemůžu knihu hodnotit příliš kladně. Dočetla jsem ji, to ano, čtivá byla ale...není to ono.
Můj první cestopis. Vypůjčeno a přečteno díky Výzvě. A teď kam s tím, oblíbená země nebo cestopis? ????
Od této cestovatelské dvojky jsem nic nečetla, takže i to byla novinka. Úžasný příběh cesty s tak malými dětmi, opravdu mají pro strach uděláno. A já o NZ vím zase něco víc :-)
Po první kapitole mi bylo zle. Pak jsem si tu přečetla pár komentářů, že není všechno tak jak by se mohlo zdát.
Obsah knihy je otřesný. Pochybuji, že tohle všechno by mohla přežít jedna holčička, ale jako směsi příběhů několika osob tomu lze uvěřit. V rámci možností. O magdalenkach jsem do této doby neměla ani tušení.
Konec knihy byl pravděpodobně důležitý pro autorku, vypsat a popsat to, jak se na ni celé dětství podepsalo, ale pro čtenáře už je to trochu nuda.
Knihu jsem si půjčila kvůli Výzvě. Nečekala jsem od ní nic, možná jsem byla zvědavá na knihu z Islandu :-) Snadno se příběh četl, škoda, že tajemství patnáctileté hlavní hrdinky není zcela objasněno. Děti dospělé mění ikdyž možná nevědomky :-)
Líbilo se, možná se podívám i po první knize autorky.