cherubinka komentáře u knih
Tak bohužel, ale tohle bylo slabé. Asi nejslabší z toho, co tu zatím vyšlo. O třetinu méně "touhy" a dalo by se to i číst, ale takhle z toho byl člověk spíš už znechucený než nadšený. O výrazech, které jsou použity v překladu, ani nemluvím. Kurva? Čurák? Skoro na každé stránce? Nejsem si jistá, jestli cílovka takto mluví, ale asi ano a tím pádem jsem na tento typ literatury už asi definitivně stará. Ale každý jsem nějaký a věřím, že si kniha své fanoušky v řadách romcomu najde.
Četlo se to hezky a rychle, bylo to i místy vtipné :)
Oprostit se od Hunger Games je dost těžké. Taková romantická verze. Četlo se to hezky. Druhý díl si asi přečtu :-)
Výjimka potvrzující pravidlo co se týče nadměrné propagace knihy. Alespoň já ji viděla všude, influencery doporučovaná byla také. A protože vyšlo Dítě prachu, rozhodla jsem se opustit vody svého čtecího standardu a knihu si pořídila. Krásně se četla a přitom tak těžce. Toto téma není vůbec jednoduché zpracovat, natož ho prožít. Je těžko věřit kolik toho jedna rodina zažila, ale jde o román inspirovaný skutečností, takže ano, stručně a jasně popsáno co vše se za půl století v jedné zemi stalo.
Vietnam neznám, ale o knize ještě pár dní po přečtení přemýšlím.
Autorku jsem objevila díky Výzvě s knihou Vesnice. A celá série, včetně další detektivky, mě nadchla. Takže když se avizoval vydání této knihy, byla jsem nadšená. Ale při objednávání na KK mě zaujala informace o 2. vydání a jaké bylo moje překvapení, že nejde o novinku ale druhý pokus o prosazení prvotiny autorky. Přečetla jsem to za jedno odpoledne, nenáročná detektivka, ale i tak se to všechno pěkně zamotávalo... Jen ty zdlouhavé popisy osob, míst, některých nevyznamných událostí, ty bych vynechala. Za mě fajn oddychovka.
Mno... Tolik očekáváná a některými knižními influencery doporučovaná kniha mě výrazně neoslovila. Příliš přemýšlení, příliš cobykdyby, příliš textu o ničem, příliš neutíkajícího děje, příliš ničeho. Jak to může mít skoro 400 stran, když by na to stačilo tak 200. A že podle The Washington Post je v téhle knize vtip, šarm i srdce... Kde prosím?
Takže za mě ne, ale věřím, že si své čtenáře najde.
Hurá! Autorka se naučila napsat konec!
Knihu hodnotím jako nejlepší ze tří vydaných. Napětí tentokrát vydrželo celou knihu a příběh byl víc než uvěřitelný.
Opěvovaná, knižním influencery velmi doporučovaná kniha, davovka. A ty mě vždycky zklamou. Nejinak to bylo i tady. Začátek slibný, slavná a tolik naznačovaná scéna ze strany 123 mi přišla spíš směšná než hot. Nic proti erotickým scénám, ale pojmy pták, kundička, šukat mi prostě do tohoto typu literatury nesedí a vyloženě mi celkový dojem z knihy kazí. Zjevně nejsem cílovka, přitom jiné knihy z kategorie romcom či YA mi přijdou vtipné a svěží. Tahle nebyla moc vtipná. Ano, četlo se to dobře, ano mělo to předvídatelný děj a až příliš sladký americký happy end. Ale některé přemýšlivé pasáže mi přišly až zbytečné.
Na knížku jsem se těšila, je jen pár kni v sérii, které se mi líbily jen málo, takže očekávání novinky bylo velké. Naštěstí jsem si nepřečetla ani anotaci, za což jsme ráda. Sice je čtenáři na prvních stránkách předestřeno vše a může jen tušit, jak to dopadne, přesto jsem byla celou dobu v očekávání, kde se to zvrtne, tak jak je u autorky zvykem. Tentokrát těch možností, co by se mohlo pos...kazit, bylo opravdu dost. Další skvělá kniha v sérii, přesně tenhle typ příběhu jsem teď potřebovala. Přečteno za jedno odpoledne.
Nejsem asi cílovka toho druhu literatury, možná proto mě to o to víc uchvátilo :-). Čte se to samo, strhující děj, humor... Možná trošku moc postav, než se člověk zorientuje a vzpomene si na postavy původní, ale vzadu jsou vysvětlivky kdo je kdo a ke které skupině lovců patří a co umí, což je fajn. Už se těším na třetí díl.
Jen bych, dle toho co hlavní postavy zažily a umí, jim hádala tak o 10 let víc než jim má být :-)
Opět skvělá Gill Sims a její specifický druh britského humoru. Kdo nezná předchozí knihy, alespoň první Proč pijící mámu, tak asi narazí a knížka ho tolik bavit nebude. Já jsem si ji přečetla s chutí.
Podlehla jsem mánii a výjimečně nelituji. Ikdyž, prvních cca 80 stran mě nějak neuchvátilo, ale vydržela jsem a prostě... Pak už se to četlo samo. Z říše fantasy je to jedna z těch lepších knih a já teď nutně potřebuji draka a pokračování. :-)
Podlehla jsem reklamě a knihu přihodila k předobjednávkámv v únoru u Knihy Dobrovský. Začátek je zajímavý, ale pak už se to jen vleče, zabývá příliš duchovnem, náznaky a kličkami. Thriller si představují rozhodně jinak. Přečteno, ale toto není můj knižní šálek.
Velmi zajímavý námět k zamyšlení. Dobře napsáno, krátké, jasné kapitoly, z části popisovaných scén se člověku může udělat nevolno... Negativním recenzím bych jen doporučila si příště lépe zjistit o čem ta kniha je. Takové nízké hodnocení zde si určitě nezaslouží.
Perfektní. Kdybych nevěděla, co je to za žánr, tak i první polovina byla čtivá a srozumitelná. A pak... Už jen člověk hádá co se stalo. A konec... Skvělý!
Pokud bych měla od autorky doporučit knihu z těch 3 co u nás vyšly, je to tahle.
Upřímně, nechtělo se mi do ní. Mezi předobjednávkou, vydáním a doručením (cca měsíc) jsem přečetla předchozí autorčiny knihy "pro dospělé". A ten styl, jo, dobrý, čte se to pěkně, je to napínavé, ale předvídatelné a obě byly stejné a na jedno "brdo" (vysoký, svalnatý a nedostupný zdánlivý parchant vs drobná vědkyně v nesnázích). Takže jsem se obávala něčeho podobného.
Nejsem dávno Young, ale byla jsem rozhodně příjemně překvapená. Že to byl jiný styl. Jiný příběh. Jinak napsaný a hlavně, z jiného prostředí než věda. Krásně se to četlo, od začátku člověk moc nepředvídal jak to bude a jak to skončí. Ne tak moc, jako u Hypotézy a Hlavy. A moje neoblíbené slovo tohoto druhu literatury - šukat, tam bylo jen jednou.
Milý, laskavý a oddychový příběh.
Zakoupeno na doporučení jedné influencerky, která originál poslouchala jako audioknihu. Přirovnala knihu k seriálu Workin' moms, který jsem sledovala.
A nelituji, je to takové pěkné nahlédnutí do života 4 Američanek, které se snaží skloubit kariéru, kterou si původně nevysnily, s aktuálním životem. Úspěchem, dětmi, rozvodem...
Sice to je trošku americky sladké a optimistické, ale čte se to dobře.
Bohužel, průvodce už není moc aktuální. Černá Hora už netvoří federaci se Srbskem, ale je samostatným státem s velmi rychle se rozvíjejícím cestovním ruchem. I letecká spojení jsou už na tom lépe než je uváděno :)
Dlouho jsem měla v plánu si knihu přečíst, všude na mě vyskakovala. Jenže nemám ráda bezcelery ani jiný celery, tak jsem na ni zapomněla. Před pár dny jsem neodolala a pořídila si Za zamčenými dveřmi a rozhodla se nejdřív přečíst Pomocnici. Aniž bych tušila do čeho jdu... A bylo to nad očekávání, přeci jen ti celeři best... Už se těším na další. Psychothriller, nic dlouhého, nic nudného, nic složitého. Přesně akorát.
První kniha od autorky, druhá podobného typu. První byla Láska po Španělsku. OK, taková Harlekýnka, oboje. Ale pěkné se to četlo. Bohužel, možná díky Lásce, jsem od prvních stránek tušila kdo je kdo, co se stane atp. Ale dala jsem příběhu šanci a bylo to čtivé, místy zábavné. Možná trochu dlouhé. Co ale bere hvězdičky jak Lásce, tak této knize je překlad. Já opravdu, ale opravdu nemám ráda slovo šukat. Nejsem prudérní, ale mě to slovo sebere kus zážitku z čtení dané knihy. Květnaté popisy postelových scén, proč ne, to znám od jiných autorů. Ale tohle slovo je pro mě...až moc sprosté, nehodící se sem.
Upřímně, autorku neznám, neznám ani její předchozí 2 knihy, byť Historky z Tinderu mám v čtecím wishlistu, ale netušila jsem, od koho je.
Takže možná nepolíbená autorčiným humorem ze stand-upů a knih, jsem se opravdu bavila. Mám ráda hrátky s češtinou, mám ráda tenhle druh humoru. Kolikrát mi připomněla humor instagramového profilu jiné vtipálky: tady_tali.