Christie2020 Christie2020 komentáře u knih

Nebreč, Lucie Nebreč, Lucie Stanislav Rudolf

Četla jsem jen kvůli výzvě. Pro mě už je tahle knížka za zenitem. Matka mě štvala stejně jako Lucie, která vlastně nevěděla, co chce

13.04.2023 2 z 5

Jiné místo Jiné místo Kateřina Karolová

Po předchozí autorčině knize určitě zklamání. Knihou jsem se úplně nemohla prokousat. Konec sice stál za zamyšleníkterá možnost je správná. Ale to nestačí na lepší hodnocení.

25.03.2023 2 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Výborná knížka, atmosféra příběhu skvěle doplněná obrázky. Což považuju za báječný nápad. Ve chvíli, kdy jsem se začala trošičku nudit, přišel totální zvrat. Takže palec nahoru.

21.03.2023 4 z 5

Smrková Tišina Smrková Tišina Kristýna Sládečková

Průměrná detektivka. Konec bez překvapení. Čekala jsem víc.

17.03.2023 2 z 5

Dnes ještě ne Dnes ještě ne * antologie

Mně se tenhle styl psaní prostě líbístránky krásně ubývají, slova plynou. Možná je špatně, že v tom nehledám nic hlubšíhojen relax a odpočinek.

10.03.2023 5 z 5

Djatlovova expedice: Nová odhalení Djatlovova expedice: Nová odhalení Martin Lavay

Mně se kniha hodně líbila, tajemství Djatlovovy expedice mě fascinuje.
Trochu mi vadil závěr knihy se soupisem videí, textů o expedici. Na druhou stranu, proč ne, třeba chce někdo bádat dál.

04.03.2023 5 z 5

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Opět jedna z knih, kde nic není tak, jak to na první pohled vypadá. Nebylo to špatné.

27.02.2023 3 z 5

Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Kdo zavraždil účastníky Djatlovovy expedice? Martin Lavay

Úžasný námět, úžasná kniha. Bála jsem se víc, než při kdejakém hororu. Nešlo se odtrhnout! Sice bych některé části s klidem vynechala-třeba některé sáhodlouhé vysvětlivky např. o KGB, nebo vyjádření sociologa k danému tématu.
Za mě plný počet bodů a už se chystám na Nová odhalení o expedici od stejného autora.

26.02.2023 5 z 5

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Tohle byla tedy super skvělá kniha. Čtivá a napínavá do posledního konce. Rozhodně palec nahoru!

25.02.2023 5 z 5

Slečna Marplová: Dvanáct nových případů Slečna Marplová: Dvanáct nových případů * antologie

Super kniha. Některé příběhy téměř jako z pera Agathy Christie!

16.02.2023

Později Později Stephen King

Tohle je moje asi třetí kniha od Kinga. Nebylo to špatné, i když horor asi úplně není můj žánr. Na příběhu mi vlastně nevadilo nadpřirozeno a že Jamie vidí mrtvé, ale spíš to co mrtvé jeho přičiněním posedlo.

10.02.2023 4 z 5

Osud člověka Osud člověka Michail Alexandrovič Šolochov

Tuhle útlou knížku mám moc ráda. Četla jsem ji už několikrát. Jeden smutný osud člověka. Podle mě je na ní právě úžasné, jak je krátká…vypravěč nepotřebuje mnoho slov…příběh strohý, jako je on sám. O to víc chytne za srdce.
A nejvíc mě dostává úplný konec knihy:
„Ne! Dospělí, za války zešedivělí muži nepláčí jen ve spánku. Pláčí i za bílého dne. A pak je hlavní – umět se včas odvrátit. Pak je nejhlavnější neranit srdce dítěte, aby nevidělo, jak ti po tváři stéká palčivá a sporá mužská slza…“

05.02.2023 5 z 5

Jedeme na dovolenou Jedeme na dovolenou * antologie

Oddechové a rychle plynoucí čtení o různých druzích dovolené. Různých postavách a zážitcích. Za mě dobre.

03.02.2023 4 z 5

Hluboké soutěsky Hluboké soutěsky Arnaldur Indriðason

Mě to nějak nezaujalo. Podle popisku knihy jsem rozhodně čekala něco WAW, což se ani v nejmenším nedostavilo a jsem zklamaná. Četla jsem pár předchozích autorových knih a to bylo rozhodně něco úplně jiného!
Začátek kapitoly vždy navazoval na to, co bylo před několika stránkami. A chvíli mi trvalo, než jsem se zorientovala. A jména některých postav mi unikala až do konce.
Přišlo mi, že půlka knihy je případ a půlka Konrádovo soukromí-případ otce.
Takže za mě průměr.

30.01.2023 2 z 5

Nikdo není sám Nikdo není sám Petra Soukupová

Na tuhle knihu jsem se moc těšila! Jenže jsem nakonec byla z hlavní hrdinky úplně ve stresu, jak pořád někde jezdí, nic nestíhá, pije a brečí, mluví s mrtvou matkou. Měla jsem z ní úplně úzkosti. :-(

21.01.2023 2 z 5

Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Já vlastně nevím…špatné to nebylo. Ale proč autorka vybrala zrovna tyhle případy? Některé úplně zajímavé nebyly. Přišlo mi, že mnohé zůstalo nezodpovězeno, že to bylo dost povrchní. Často jsem se po přečtení nějakého zločinu ptala: A to je všechno? Kde je motiv? Nějaké podrobnosti. Často zaznělo jen-Policie tehdy a tehdy zatkla toho a toho. Cože??? Jak na to přišli?
Pro mě trochu fiasko. Pokud mě nějaký případ zaujal, tak jsem musela dohledat podrobnosti na internetu. :-(

13.01.2023 2 z 5

Slepá ulička Slepá ulička Joy Fielding

Koupila jsem si detektivku a získala jsem skvělý psychologický román. Úžasný popis postav a napínavý děj. Ne všechny postavy jsem si oblíbila, ale to asi ani není nutné. Strhující konec…který mě potěšil!

12.01.2023 5 z 5

Co se stane dál Co se stane dál * antologie

Tak tahle kniha povídek se mi trefila do noty! Přečetla jsem ji během dvou dnů. Hned první povídka mě trošku zklamala…ale ostatní stály za to. V některých jsem se našla. A osudy některých hrdinek by mě zajímaly dál.
Určitě ponechám v knihovně a za čas přečtu znovu.

04.01.2023 5 z 5

Panství Loch Down Panství Loch Down Beth Cowan-Erskine

Od téhle knihy jsem čekala detektivní příběh…a dostala jsem příběh o skotské aristokratické rodině, jejíž členové se starají jen sami o sebe a o své potřeby… a o jejich sloužících, kteří dokáží pěkně překvapit.
Kniha bavila od začátku do konce.

03.01.2023 5 z 5

Mlha Mlha Ragnar Jónasson

Poměrně jednoduchý, ale mrazivý a čtivý příběh.
I když mám ráda složitější zápletky, stojí za přečtení.
* dolů za Huldičku, Dummičku, Erličku a Einárka! :-(

23.12.2022 4 z 5