Christie2020

Knihu jsem přímo hltala. Vyhovovaly mi i krátké kapitoly. Pořád jsem se snažila odhadnout, jak to celé s Josy bylo. Konec určitě překvapil. Ale velké WAW to nějak nebylo… Škoda.

Už jsem četla lepší autorčiny knihy. Zdálo se mi, že se v ní stále nic pořádně neděje.

Pan profesor je jistě kapacita, rozhovor zajímavý, i když se spoustou věcí v medicíně i v jiných oblastech s ním nesouhlasím. Ale to není na škodu.
Jen asi, jak jsem z medicínského oboru, mi kniha nepřišla tak skvělá a zajímavá, jako rozhovor s kapitánem Helclem o létání.

Příběh snadno předvídatelný, ale protože jsem romantická, tak se mi linie Sophie-Joseph líbila. I když je fakt, že se od hororu začínáme přesouvat k červené knihovně. Postupná sestupná tendence napětí a strachu s každou další autorčinou knihou.
No…a kdybych já byla Sophie, tak už jsem dávno mrtvá nebo blázen.

Kniha se četla dobře. První polovina mi vyhovovala víc. Ta druhá se stala klasickou americkou oslavou amerického hrdinství a cti. Ač polomrtvý stejně budu bránit Ameriku a jejího prezidenta a blablabla. Typická americká akční tvorba. Kýč. Což mě dost mrzí, protože se z této knihy určitě dalo získat víc.

Na základě recenzí jsem se opravdu soustředila na text a postavy, i když jich bylo skutečně dost, se mi nepletly. Opravdu dobré je i soustředit se na datum před každou kapitolou. Kniha se četla skvěle, ale opět jsem čekala víc.
Některé pohnutky mi přišly zvláštní a některé reakce přitažené za vlasy. A asi mi vadilo i příliš mnoho smrtí a vrahů…

Na základě mnoha recenzí jsem od této knihy nic moc nečekala. Jen mě lákalo přečíst si ji. A to bylo jedině dobře. Kniha mě bavila, možná bych ubrala stránek o Frances a přidala o jiných postavách. Ale bavila jsem se a konec mi vůbec nevadil.

Skvělý, skvělý, skvělý námět…s nevyužitým potenciálem! :-(
Po přečtení Útočiště, což pro mě bylo WAW!!!!, znamenala tahle kniha obří zklamání. Příběh byl tedy skvělý, napínavý, čtivý, knihu nešlo odložit.
Ale co ten konec??? Ten ji podle mě zabil. Čekala jsem mnohem mnohem víc. Škoda.

Knihu jsem koupila jen dle názvu, vůbec jsem netušila, o jaký druh příběhu se jedná.
Styl psaní velmi čtivý. Příběh překvapivý…jen opravdu úplně ne pro mě.
Na druhou stranu, něco si z něj přecejen odnesu.

Knížka se četla úplně sama. To bylo super.
Další plus za nenatahovaný konec.
Určitě mínus za pachatele a lehkou natvrdlost hlavní hrdinky.
Moc mě nezaujala ani zápletka ohledně možných pachatelů.

Já ji prostě muluju…i když tentokrát trochu zdlouhavé….

Super knížka. Podrobná a krásně srozumitelná i pro úplného laika. Četla jsem opravdu jedním dechem!

Tento styl knih a historii šlechtických rodů mám moc ráda. Bohužel autor se opět nevyvaroval záměně přídomků ( např. IV. za V. apod. ) nebo nelogičnosti v letopočtech. Což mi u historické knihy vadí opravdu hodně.

Kniha nebyla špatná. Jen mi trochu neseděly motivy a přišly mi dost přitažené za vlasy.
Postavy měly dost skokový vývoj. Z protivného a věčně naštvaného Adama se stal Mirek Dušín a z jeho věčně opilého bratra sportovec roku.
Posledních několik stran knihy mi přišlo dost nadbytečných a jen jsem je přelétla.

Agatha Christie je moje srdeční záležitost! Je pravda, že mám i oblíbenější příběhy Hercula Poirota.

Kniha byla čtivá a napínavá. Hlavní hrdinové Vincent i Mina zajímaví. Příběh a zápletka neotřelé.
Hvězdičku dolů za neustále opakující se “hladina kortizolu a adrenalinu”!!!️

Knihu jsem přečetla za pár dní, ale pro mě určitě zklamání. Spousta věcí zůstala nakousnutých, nevyřčených. Vztahy také. Příběh předvídatelný. Nic mě v něm nepřekvapilo.
A Martin totálně dokonalý! Ve 22 letech nadšený budoucí otec!

Určitě velmi dobrá kniha. Ale…
Určitě bych preferovala, kdyby se kniha soustředila na jeden hlavní případ a nepopisovala všechny současné případy hlavních hrdinů. Dost se mi to pletlo.
Pletly se mi také postavy v příběhu. Naštěstí většinou bylo pořád dokola vysvětlováno, kdo je kdo.
3/4 knihy se “nic nedělo”, a pak najednou bum! A vše je jasné a vyřešeno.
Ale jinak zdařilá detektivka.

Kniha se četla dobře. Některé věci mi přišly trochu moc a přitažené za vlasy. Millie byla příliš chytrá a chápavá. A některé motivy jsem nechápala-proč Jack má najednou touhu klábosit u whiskey a nevadí mu špatně rozdrcené prášky v ní???

Asi bych dala 3,5*. Zločin, zápletka ani rozuzlení mě příliš nezaujaly. A hlavní postavy taky moc ne. Další autorovu knihu si už nejspíš nepřečtu.