cibulka 8 komentáře u knih
Humorná knížka k oddechu. Nepopadala jsem se smíchy za břicho, ale usmívala jsem se skoro pořád.
Vhodné pro dívky 12+. Bára je velmi sympatická a šikovná. Moc se mi líbí jaký má krásný vztah s rodiči i s bráchou.
Po fiasku s prvním dílem se mi do dvojky moc nechtělo. Vyprávění ale začalo příběhem Josefiny a ten mě moc bavil. Nakonec jsem celou knihu slupla jak malinu. Mrzel mě akorát osud Yvette, která kvůli Sebastianovy obětovala svůj život a on si jen povzdechl, že mu chybí někdo, kdo by mu vedl účetnictví (mimochodem v té době zvláštní, aby účty vedla žena). Jinak ale krásná romantika...
Jsem máma a tak mě zajímá, co moje děti čtou. Od pohádek jsme přešli ke knihám pro mládež. Někdy mi děti nějakou knihu sami doporučí a někdy čtu nějakou knihu já s předstihem, abych na oplátku mohla (ne)doporučit něco jim. Musím říct, že ačkoliv nejsem cílová skupina, knížky mě opravdu baví. Konkrétně tahle byla neskutečně napínavá od začátku až do konce. Jsem šťastná, že máme v Čechách takhle nadané autory.
První část knihy mě nebavila. Stále a stále dokola omýlané jedno téma. Kdyby knížka neměla tak dobré komentáře, už bych ji odložila.
Druhá část byla lepší, ale pořád žádná hitparáda. Začalo mě to bavit až když Sebastian utekl z domu.
Až třetí část to všechno napravila. Konečně nějaká akce, např. v podobě Sebastianovy výpravy do Ravenny. A také mi byla velmi sympatická Laura.
(SPOILER) To jako vážně vrátili všechny ty děti domů, kde je týrali???
Pěkné vyprávění o zvídavém a odvážném kocourkovi. V příběhu nechybí napětí, legrace i síla přátelství. Moje dcera tuto knihu miluje, dokonce zná nazpaměť celé pasáže. I proto dávám pět hvězdiček.
Tuhle knížečku jsem četla už mockrát a pořád mě baví. Paní Hana to prostě umí...
Lituji všechny, kteří viděli film, ale nikdy nečetli knížku. Tak úžasné a napínavé vyprávění nejde přenést na filmové plátno. Navíc v knížce se spoustu věcí stalo úplně jinak než jak nám to předložili filmaři. Například tam není ani zmínka o domácích skřítcích...
Je mi líto všech, kteří viděli film, ale nikdy nečetli knížku. Tak úžasné a napínavé vyprávění nejde přenést na filmové plátno. A v knížce se spoustu věcí stalo úplně jinak než jak je nám nabízeno ve filmovém zpracování. Například tam vůbec není zmínka o domácích skřítcích....
Tuhle knížku jsem četla zajímavým způsobem. Stáhla jsem si ji do mobilu, ale zároveň jsem ji poslouchala i v rádiu. Takže, co jsem vyposlechla od Aleše Procházky, který to načetl, to jsem pak přeskočila v knize a naopak.
Co se týče příběhu, tak to byla nuda. Kdyby tam nebyla detektivní zápletka, která alespoň trochu zaujala, tak je to ztráta času.
Co jiného vám (nejen) o svátcích tak pohladí duši, jako vlídné vyprávění Františka Nepila. Ať už je to povídka o Medvědu Krumlíkovi, Janu Werichovi či třeba o Senkruvni.
I když už dopředu vím, jak se bude příběh vyvíjet, stejně mě to dokáže strhnout. I po těch letech, kdy jsem to četla poprvé.
Panda v nesnázích se mi líbila o moc víc. Bára mě ze začátku bavila. V jedné větě dokázala vyjádřit životní moudro a hned ho odlehčit vtipem. Ale postupem knížky už na mě byla cynická až moc.
Hezky se to čte, děj svižně plyne.. Pro mě příjemně strávené večery. Jsem ráda, že jsem celou trilogii přečetla. Příjemně mě překvapila zhýčkaná Kitty, která dokázala sama vydělávat peníze a zabezpečit tak sebe i dceru a tchyni. Moc se mi také líbil příběh Elizabeth. Vadil mi přístup Alice, která nadělala spoustu nesvárů. A to jak děti musely vydržet v malých botách, které je tlačily... která babička by tohle dopustila??
Vážně jsem se snažila do knížky začíst, ale nešlo to... Nora Roberts je pro mě mistrině dialogů - o to větší to bylo zklamání...
Pro mě zatím nejlepší díl ze série. Příběh je opravdu napínavý a neustále se něco děje. Seveřani, ač drsní muži, jsou sympatičtí a docela jsem si je oblíbila.
Jeden z nejlepších dílů. Příchod Horáce příběh osvěžil a dodal mu lehkost v podobě špičkování se s Willem.
Čtení na podzimní večery. Některé příběhy jsou dojemné, jiné veselé.. stejně jako v životě. V každém případě je to pohlazení po duši, zvlášť v této době.