cielle cielle komentáře u knih

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

V knize je spoustu výstižných momentů a myšlenek, které opravdu mohou a měly by ovlivnit náš přístup k životu.

03.09.2015 4 z 5

Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

U Remarqua je působivé to, že i když víte jak to dopadne, nedokážete se od příběhu odtrhnout. Tuhle moc má málokterý spisovatel.. Čas žít, čas umírat je toho opětovným důkazem, líbil se mi ten spád konce.

15.07.2015 4 z 5

Dítě číslo 44 Dítě číslo 44 Tom Rob Smith

Jedna z nejlepších knih co jsem četla. Je to čtivě psané, napínavé a doslova mrazivé!

22.12.2014 5 z 5

A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Nádherný průřez časem, odlišnými kulturami, odlišnými městy, odlišnými sociálními třídami a odlišnými povahami lidí..

11.07.2014 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Brilantně napsaný příběh! Nemám co vytknout! Postava Rogera Browna mě neskutečně bavila.. Hodně lidí tu píše, že jim hlavní hrdina nebyl sympatický - proč by měl? Mě právě fascinovala ta jeho sebevědomá nesympatičnost, jeho myšlenkové pochody a celkový pohled na věc.. s hlavními hrdiny se přece nemusí čtenáři nutně ztotožňovat :)

30.05.2014 5 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Tento příběh nepostrádá nic, co by v rámci svého žánru měl mít!

23.05.2014 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Tato povídka neukazuje nespavost jako zžíravou touhu po kýženém spánku, jehož hlavní hrdinka nemůže dosáhnout. Nespavost, jak je autorem popsána, se stává prostředkem. Díky tomu, že protagonistka příběhu nepociťuje žádnou únavu i přes několik dní trvající bdělost, si postupně uvědomuje rutinnost svého smysl postrádajícího života..
Zajímavé, otevřené, nijak strhující :)

23.05.2014 3 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Ohromující, šokující, děsivé... co k tomu dodat :) Winstonovo líčení společnosti, v níž žije mě upoutalo a fascinovalo po celou dobu čtení.

12.01.2012 5 z 5

Tajemná řeka Tajemná řeka Dennis Lehane

Skvělé, napínavé a velmi čtivé!

Bílý anděl Bílý anděl Harald Tondern

Příběh byl čtivý, ale vlastně takový neúplný...

30.11.-0001 3 z 5

Detektiv Detektiv Arthur Hailey

Velmi čtivě napsaná kniha se spoustou zvratů a napínavých částí. Hlavní postava - Malcolm Ainslie - je velmi sympatický muž, díky kterému je vyšetřování dvojnásobných vražd o to zajímavější..Doporučuji k přečtení:)

Černý krasavec (zkrácená verze) Černý krasavec (zkrácená verze) Anna Sewell

Tak tuhle knihu sem jako malá přečetla opravdu hodněkrát. Je úžasná a to nejen pro mladé milovníky koní :)

Povídky o manželství a o sexu Povídky o manželství a o sexu Michal Viewegh

Ani bych snad neřekla, že to jsou povídky, přestože jak název díla, tak forma jakou je napsané tomu tak napovídá. Je to spíš životní cesta hlavního hrdiny Oskara, s tak trochu autobiografickými prvky. Je to cesta plná žen, sexu a prostupování do autorova nitra. Je to čtivá knížka, často úsměvná a bavilo mě ji číst.

Memento Memento Radek John

Když jsem knížku dočetla, měla jsem hodně o čem přemýšlet. Dokonale se zde ukazuje, jak člověk s drogami totálně propásne život. Vlastně u narkoman už se ani nedá mluvit o životě. Knížka je velmi realistická a myslím že stojí za to si ji přečíst. Je velmi poučná a i když se o feťácích mluví všude docela často a vím, že kolem nás jsou a budou, nikdy jsem si vlastně pořádně neuvědomila, že oni vlastně nemají jiné zájmy a nedokážou mluvit o ničem jiném, než o droze. Což je velmi smutné...

Hadí zámek Hadí zámek Bram Stoker

Knihu jsem si chtěla přečíst hlavně proto, že Drákula se mi strašně líbil a tak sem čekala, že toto dílo bude stejně strhující..Bohužel mě příběh vůbec nezaujal, všechno se tam dělo tak nějak samo a absolutně to postrádalo tajemnost, se kterou sem se setkala u Drákuly..Takže mě kniha opravdu zklamala.

30.11.-0001 2 z 5

Oheň Oheň Henri Barbusse

Oheň jsem musela přečíst kvůli referátu a moc se mi to teda nelíbilo. Pro holky tohle asi není. I když válečné romány třeba od Remarqua mě bavili, tak tohle byl jen popis války, bez žádného děje.

30.11.-0001 2 z 5

Medúza Medúza Jarmila Loukotková

Tato kniha patří do těch, které na vás něco zanechají. Když sem ji dočetla, ještě dlouho jsem na hlavní hrdinku myslela a přemýšlela o jejím příběhu.

Mrtvá a živá Mrtvá a živá Daphne du Maurier

Záhadný děj provázený intrikami zlé komorné. Moc se mi tato kniha líbila.

Pan Kaplan má stále třídu rád Pan Kaplan má stále třídu rád Leo Rosten

Situace, do kterých se bez varování dostane učitel pana Kaplana jsou tak komické a nezáviděníhodné...Moc jsem se pobavila nad zkomoleninami, které byl pan Kaplan schopen vytvořit:)

Jméno růže Jméno růže Umberto Eco

Nádherná kniha plná zvratů a nečekaných objasnění. Četla jsem to když jsem byla mladší a tak mi to místy přišlo velmi složité a zapletité, ale zážitek nezapomenutelný.

30.11.-0001