claudiecarmen komentáře u knih
Měla jsem tu čest být na besedě s paní Bezdíčkovou. Vždycky jsem si přála setkat se s někým, kdo přežil hrůzy koncentračního tábora. Myslela jsem, že bych měla spousty otázek, chtěla jsem se ptát a povídat si. Po besedě jsme dostali prostor na dotazy a mně bylo stydno se ptát - najednou jsem neměla otázek, bylo řečeno vše. Jen jsem byla schopna předat kytičku, kterou jsem si pro setkání připravila a přes slzy, které mi tekli proudem ještě asi dvě hodiny - poděkovat, za její povídání. Četla jsem spousty příběhů lidí, kteří prožili a přežili holokaust- Všechny mají společné jedno. To vyprávění je zcela bez emoční. Jako by popisovali naprosto běžnou věc. S paní Bezdíčkovou byl natočen dokument Neznámí hrdinové Erika Bezdíčková. Koukněte. Kdyby měl někdo zájem poslechnout přímo tu besedu, byla pořízena nahrávka, mohu poslat odkaz.
Dost zajímavé čtení, jeden nikdy neví dost.
Poprvé mě paní spisovatelka naštvala. Takové počtení, strhující příběh, nemohla jsem se odtrhnout a najednou konec. Uprostřed příběhu konec. Chci pokračování.......
Dočetla jsem, koupím, chci mít doma. Je dobré vědět.
Autorka ...Paní Zdeňka....je jedním z vyvolených, kdo přežili toto peklo. Nemůžu pochopit, jak. Jak může vůbec někdo toto přežít. Děkuji za ta slova.
Dočetl jsem a hned jsem začala číst znovu. Také vyhledávám tuto tématiku a kniha mě velmi zasáhla. Je napsána věcně syrově. Věřím každému slovu. Roosje je žena, která se nenechala zlomit. Dnes se nám to hodnotí, že:? Ale zažít válku, zradu, Osvětim!!!! a další zradu po válce to zlomí každého. Roosje má můj obrovský obdiv. A Paul, který knihu napsal a nenechal se odradit také. Tuto knihu si koupím. Chci ji mít v knihovně.
A Vy... čtěte!!!! To co se dělo nesmí být zapomenuto.
Jedním slovem super. I když zdaleka nepatřím do cílové skupiny čtenářů( jak jsem se dozvěděla níže), kniha se mi víc než líbila. Vřele doporučuji čtenářům všech věkových skupin.
Krásná, milá, úžasná knížka. Tu si určitě koupím. Určitě si ji přečtěte-)
Jodi nezklamala. Úžasná kniha. Těším se na další. Dej Bože, ať nepřestane psát.
Úžasný příběh, velmi čtivé. Poselství knih je jasné. Nezapomenu.
Nádherný příběh, jako ostatně všechny od tohoto autora.