ctenar2846 komentáře u knih
(SPOILER) Dal jsem tři hvězdy, ale v rámci braku bych asi dal i čtyři. Nejedná se o knihu kde se seznámíte s hrdiny a jejich životními příběhy to vůbec ne! Prostě jste jen diváky hry o život.
Nakonec mě dost zarazilo (a rozezlilo), že jsem se nedověděl kdo přesně byl Phil a co svým konáním sledoval :(
Druhý díl se podle mě plně vyrovnal tomu prvnímu. Potkali jsme spoustu už známých postav v menších či větších rolích a narazili i na spoustu postav nových. Kniha se četla sama, hltal jsem ji stránku po stránce. Hezky postupný rozjezd až po velkolepé finále. Bez diskuse 5 z 5.
V celku zajímavé a nápadité počtení, některé povídky byly slabší jiné zase naopak. Některé by si určitě zasloužily pokračování. Za mě top: Synek, Hlad a Přístěnek.
Super napsaná krimi která opravdu jela od začátku až do konce. Lars měl styl, vtip, hudební vkus a rozhodně se nebál brutality. Pro mě byl opravdovou třešničkou na dortu ninja děda a trenér v jedné osobě.
A proto se Satan stal matematikem...
Jako proč ne? Četlo se to samo, každou chvilku nějaká záhada, rébus, nápověda nebo vodítko. Kdybych to měl k něčemu přirovnat tak je to taková česká Šifra mistra Leonarda.
Opravdu zajímavá kniha na jedno odpoledne.
Rychlé, vtipné, lechtivé, brutální, nápadité...
Ode všeho něco a já se KRÁLOVSKY bavil.
Tak já asi nikdy nebudu fanoušek Ruské klasiky, ale šanci jsem tomu dal. Celkově to bylo fajn čtení, ale když to srovnám s jinými klasickými díly literatury tak to bylo o něco slabší. Pokud bych to měl třeba posoudit podle poslední čtené (Davida Copperfielda) tak mi prostě postavy zas tak moc nepřirostly k srdci a že jich tam bylo požehnaně. I tak ale nemůžu dát méně než čtyři hvězdy.
Tři hvězdy, dal bych dvě a půl, ale to bohužel nejde.
Hlavní námět o světě ze kterého se před stovkami let ztratila magie, a teď se pomalu vrací se mi moc líbil. Realizace mi ale přišla tak nějak polovičatá.
Ze začátku jsem měl problém se začíst, ale pak se děj rozjel, dalo se do něj ponořit a potom... bohužel následovala část kde vše zase pro změnu poněkud stagnovalo. I přes sympatickou partu hrdinů se během mého čtení stále střídaly tyto dva výše popsané pocity, takže lépe knihu hodnotit nemohu i když věřím že si své příznivce určitě najde.
Drobná knížečka plná skvělých kriminálních povídek, které se prakticky četly samy.
Pokud bych měl nějak vypíchnout ty top, tak určitě Krvavý rok (perfektně napsané a propracované od začátku až do konce!) a Panenky (krimi říznutá magií, která mi stylem trochu připomněla F. Kotletu).
Oproti prvnímu dílu to šlo strašně ale strašně dolů a už to prostě nebylo ono. Bylo to takové utahané. Nebyl tam ten náboj, ta přidaná hodnota, chyběla ona pomyslná kulervoucí třešnička na dortu.
Jsem rád, že jsem si knihu přečetl, ale zároveň jsem rád, že je to za mnou...
Opět jedna kniha, ze které mám opravdu hodně rozporuplné pocity.
Na jednu stranu se mi četla opravdu parádně a jel jsem stránku za stránkou, navíc krátké a rychle se střídající úseky jednotlivých dějových linek hezky držely napětí a člověk měl pořád přehled co se přesně děje.
Na druhou stranu to bylo všechno tak strašně nelogické a nereálné... Co třeba použít satelitní telefon? Desítky ztracených návštěvníků a nikomu to nepřijde divné? Nebo dobře, když už upustíme od vybavení tak nikomu z náhodných turistů nepřijdou ty nápisy a škrábance na stromech alespoň trochu podezřelé? A když už najdu padouchovy brýle na noční vidění tak je radši zničím než abych si je sám vzal?
Byla to fajn kniha, ale opravdu nemohu hodnotit lépe než jako průměr.
Vždycky si říkám, že kniha popisující jen jednu jedinou bitvu bude od určité doby nuda, ale není to tak. Tady sledujeme slavná jména z obou stran, jejich příběhy a motivy. Přes den zuří kruté boje v poli pod Hrdiny, po večerech se rozjíždí boj o moc mezi jednotlivými muži (ženami) pod pozorným dohledem jednoho starého čaroděje. Příběh nabytý akcí jsem si opravdu užil.
Spousta známých tváří pod maskou a obstojné zakončení neuzavřených dějových linek v takovém zvláštně westernovém kabátě. Budu se opakovat: První tři díly celé série byly prostě o nějaký ten stupeň výš. I tak ale kniha určitě stála za přečtení a mohu ji vřele doporučit.
Opravdu dobrý román o pomstě, ale... chybělo mi tam něco navíc, nějak ta přidaná hodnota.
Zatím nejslabší z celé série. Neříkám, že mě čtení nebavilo to vůbec ne, ale předchozí knihy s výjimkou Ostrých konců nasadily laťku mnohem mnohem výš.
Po delší době jsem dostal chuť na nějaké to dobrodružství ze starého Říma... Když budu opravdu velmi stručný: Jako oddychová kniha super a 100% spokojenost.
Jednoduše geniální! Nechápu jak tohle autor dokáže stvořit. Jak v těch několika málo větách zprostředkuje takový příběh? Tolik zajímavých a různorodých nápadů. Smekám.
Zas jedna kniha ze které mám hrozně, ale hrozně rozporuplné pocity. Začátek jsem hltal, skupinka důchodců co v domově pro seniory vyvolá démona to je prostě značka kvalitní zábavy následný surf na vlně krve to vše jen umocnil... Jenže čím dál jsem byl tím víc mi to celé přišlo jako totální chaos. Dost jsem se v celém ději ztrácel a už to prostě nějak nebylo ono. I přes spoustu super hlášek a přirovnání nemohu ve srovnání s předchozí četbou dát víc než dvě hvězdy.
Masakrózní brutalita od začátku až do konce. Postupně se nám před očima pomalu skládá jasný obrázek toho jak a kdo bestii pomáhal vytvořit. Od prvních dětských pohnutí až po stříkající krev a vnitřnosti jejích obětí. Celkově je vše velmi brutální, naturální a až neuvěřitelně uvěřitelné. Velké plus knihy jsou myšlenky jak samotné bestie, tak jejích obětí.
Drsné a těžce depresivní... Nehostinná divočina krutá a tvrdá ke dvěma mužům odříznutým od civilizace. Podruhé bych si to nedal, ale své drsné kouzlo to mělo. Jako obrovské plus musím vyzdvihnout popis duševních stavů a myšlenkových proudů obou hrdinů.
Když jsem viděl název čekal jsem, že se při čtení budu trochu nudit, ale nemohl jsem se víc mýlit. Celá kniha je protkaná humorem, který mi strašně sedl. Bavil jsem se od prvních stránek až úplně do konce. Bylo to super odpočinkové čtení a já ho mohu jedině doporučit, dlouho jsem se u knihy tak nezasmál.