ctenarkaEva komentáře u knih
Líbily se mi první 2 díly této série, ale další 2 už mě bohužel nebavily. V tomto dílu je jedno stěžejní téma, které nemám v oblibě a to možná ovlivnilo můj dojem z knihy.
Čtivá, napínavá kniha, která má spád. Občas mi tedy přišla až moc překombinovaná a jednání některých postav nepochopitelné a nelogické. Buď jsem nečetla úplně pozorně nebo mi unikly některé detaily a nepochopila jsem některé souvislosti. Přečtu si další díl.
Spíš bych tuto knihu označila jako psychologický román než přímo thriller. Četla se dobře, ale chybělo mi výraznější napětí. Nebudu víc prozrazovat.
Celkově se mi tato kniha líbila, i když jsem čekala napínavý krimi thriller, jak slibuje obálka, a toho jsem se nedočkala. Už jsem četla mnohem napínavější knihy, toto byla spíš poklidnější detektivka. Líbily se mi popisy ostrova i zakomponování faerského jazyka. Uvidím, co přinesou další díly.
Stejně jako u Hypnotizéra se mi líbil začátek, ale postupně mi děj připadal překombinovaný, nereálný, některé scény jako z akčního filmu a pro děj knihy zbytečné. S Keplerem asi končím, bohužel mě neoslovil.
Kniha se mi líbila, ale některé postupy vy vyšetřování se mi zdály až moc nepravděpodobné. U každého nalezené dřívka na místě činu detektiv ihned poznal, odkud přesně je :-)
Na knihu jsem se hodně těšila, ale nebyla jsem z ní až tak nadšená. Líbila se mi, ale ne tak jako jiné thrillery. Něco mi chybělo. Přečtu Loutkáře a uvidím.
Výborné čtení, ale brutální scény na mě byly až moc brutální. První díl se mi líbil o trochu víc. U tohoto dílu se mi hodně líbí konec a těším se na pokračování. Co se mi líbí nejvíc je název knihy v originále - The body counter, ten se opravdu povedl.
Kniha se mi četla dobře, krátké kapitoly rychle odsýpaly, jen jsem se ze začátku trochu ztrácela ve jménech. Připomínala mi knihy Liane Moriarty. O thriller se ale opravdu nejedná. Spíš taková oddychovka o životě několika rodin a o jejich tajemstvích.
Byla jsem zvědavá, jak si jiný autor poradil s pokračováním skvělého Milénia. Oceňuji jeho snahu, určitě nebylo jednoduché navázat a vymyslet další možné pokračování. Tento díl se mi líbil, i když originál je jen jeden.
Skvělý psychothriller. Líbil se mi styl psaní, byla jsem napnutá, jak příběh dopadne, i když jisté tušení jsem měla. No ale mýlila jsem se.
Tato kniha se mi líbila, četla se dobře, děj plynul rychle. Nebyly v ní tak drastické popisy jako bývají v jiných thrillerech a to mi vyhovovalo. Ke konci už jsem tušila, kdo je pachatelem, i když ve většině knih to neuhodnu. Líbilo se mi vykreslení švédské krajiny, úplně jsem cítila atmosféru vesnice i okolí. Ráda si od autorky přečtu něco dalšího, pokud bude v psaní pokračovat.
Těšila jsem se na poslední díl této série a když jsem knihu uviděla, byla jsem překvapená, jak je obsáhlá. Více než 650 stran jsem nakonec přečetla docela rychle, ale musím se přiznat, že některé pasáže bych klidně oželela. Jak už psalo více čtenářů přede mnou, uprchlická linie mi také připadala zbytečná a tentokrát mě vůbec nezaujala ani historická linie. Samotný příběh byl jako obvykle plný postav, které se mi občas pletly a příběh byl až moc překombinovaný, ale nakonec do sebe všechno zapadlo. Uvítala bych ještě další pokračování.
Reálný, drsný, uvěřitelný příběh o tom, jak je snadné spadnout do dluhů a těžké dostat se z nich ven.
Skvělá kniha s hodně překvapivým závěrem. Místy se mi sice příběh zdál až příliš neuvěřitelný, ale nemohla jsem se od něho odpoutat. V závěru jsem pochopila, jak výstižný je název této knihy.
Zajímavá česká detektivka. Pachatel je sice prozrazen hned na začátku, ale přesto nechybí napětí až do konce. Děj plynul rychle, krátké kapitoly se četly dobře. Určitě si přečtu i další knihy tohoto autora.
Zajímavý psychologický thriller. Ze začátku působil rozvláčně, ale postupně se mi zdál čím dál zajímavější. Ve vyprávění se střídalo více osob, což také dodávalo napětí. Konec je opravdu velké překvapení, to jsem nečekala. Rozhodně doporučuji.
Poutavý příběh zasazený do zajímavého prostředí. Moje první kniha od M. Klevisové a už teď se těším, až si přečtu další. Líbilo se mi, že se nejednalo o žádný "krvák", ale spíše postupné a mírné odhalování tajemství a zápletky.
Z této knihy jsem měla trochu obavy, protože nemám ráda příliš detailní popisy vražd. Nebylo to tak hrozné, jak jsem se obávala, ještě to spadalo do mých limitů. Příběh byl zajímavý a napínavý, nemohla jsem se od knihy odtrhnout a i když je hodně obsáhlá, tak jsem ji přečetla za odpoledne. Už se těším na další pokračování.