Culina68 komentáře u knih
Jak milé úvahy ! Pohladí po náročném dni a navodí dobrou náladu. A té pravdy v nich ! Marek Eben nezklamal.
Na tuhle knihu nezapomenu, opravdu silny pribeh...
Pro mě neznámý autor, po knize bych asi nesáhla - vybrala jsem si ji kvůli výzvě. A jsem nadšená. Žádný "pouze" cestopis.... překvapily mě zajímavé úvahy a ač jsem žena, dokázala jsem se vciťovat do mužského uvažování i vnímání světa - rodinných, pracovních i jiných situací.
Souhlasím s některými předešlými komentáři o sice zajímavém a napínavém příběhu, ale hlavně o "hluchých" místech tohoto románu. O pár stránek míň, by jistě této knize více slušelo.
Smekam pred autorcinou predstavivosti popsat stav mysli cloveka, ktery zapomina....
Moc hezky vystižený "duch " řeckých vesnic, obyvatel, kteří jsou přesně tak vstřícní a přesně tak hrdí, jak autorka popisuje. Pro mě vyvážené čtení - zasmála jsem se, dozvěděla jsem se něco nového a dokázala jsem se přenést do krajiny i příběhů.
Tato kniha je přehledným návodem, jak číst knihy s dětmi, jak s knihami pracovat...spousta nápadů, vysvětlení, vše pochopitelné nejen pro učitele, ale i pro laickou veřejnost. Pokud chcete vybírat dětem kvalitní knihy a naučit je "mít knihy rád", vřele doporučuji si tuto knihu přečíst. Děkuji autorkám.
Musím reagovat na "useknutý konec" - nechte jej dovyprávět děti , třeba podle těch obrázků... a nebo děti vymyslí jiný.... rozvíjíme představivost, vysuzování, shrnutí....
lidsky milé, pravdivé,zajímavé, poučné a přitom srozumitelné...pro rodiče, pedagogické pracovníky, ale i pro všechny ostatní. Děkuji autorům za jejich práci i literární počiny.
Příjemná oddechovka, já, starší čtenářka jsem se rázem přenesla do doby bez mobilních telefonů a úplně jiné mezilidské komunikace a měla všechny popisované situace živě před očima.
Dávám jednu hvězdu za " čtivost", ale jako humorné čtení - jak je kniha prezentována - bych tuto knížečku neoznačila ( a to je mi taky přes padesát).
Milý humor, nadhled nad běžnými životními situacemi, zdánlivě obyčejný příběh, který ale neopustíte. A úsměv na tváři po celou dobu četby. Knížka, na kterou se těšíte po vašem náročném dni.
Oceňuji dobrou zápletku, ale první půlku knihy jsem si musela připomínat kdo je kdo a proč tam vlastně asi je ???
Četla jsem dětem 4- 5 letým a měla jsem trochu strach, že to nepoberou. Mile mě překvapily děti i kniha.
Srozumitelně (pro děti ) psané pohádky, každá s velkou fantazií i poučením, které se vztahují k běžným životním situacím dětí i jejich rodičů. Ideálně pro 5 - 7 leté děti.