cziss cziss komentáře u knih

Netopýří perla Netopýří perla Tomáš Andalk

Hezký GB, spíš pro menší děti.

02.03.2022 4 z 5

Kosmická hlídka Kosmická hlídka Ljuba Štíplová

Lepší GB jak Na rozkaz krále. Výsledek hry ale i tak dost závisí na náhodě.

01.03.2022 3 z 5

Křivé ostří Křivé ostří Martin D. Antonín (p)

Moc pěkná fantasy o lidech a trpaslících. Nejde o nic epického, řeší se tu lokální konflikt jednoho království. O to větší prostor mají jednotlivé postavy. Líbil se mi i ambivalentní vztah autora k jeho hrdinům.

01.02.2022 4 z 5

Hodiny z kostí Hodiny z kostí David Mitchell

O čem to vlastně bylo? O boji Atemporálů? O Holly Sykesové? Nevím, první 2/3 čteme povětšinou příběhy života lidí, kteří nejsou pro knihu vůbec důležití a sem tam mihne postava / informace, kterou jsem považoval za meritum knihy. Pak tu máme jakési skokové vyústění. A pak zase Holly kdesi v katastrofické budoucnosti (btw. tahle eko-kritika už mě přestává v knihách bavit). Vysvětleno není skoro nic. Nelze tuto knihu nesrovnávat s Atlasem mraků. Je to jakási její variace. Jenže tam to fungovalo, mělo to cíl a myšlenku...

18.01.2022 2 z 5

Legenda o Rovenu Legenda o Rovenu Jindřich Rohlík

Mě se kniha celkem líbila i když bych preferoval, kdyby autor netlačil tak na pilu s humorem. Knížka je v podstatě pouze úvod a jako takový je zbytečně dlouhý a má zbytečně moc postav. Ale těším se na další díl.

14.01.2022 3 z 5

Nespavost Nespavost Stephen King

Klasická jemně hororová Kingovka, jako všechny trpí trochu natahovaným dějem. Dostal jsem se ke knížce hlavně kvůli tomu, že je z Kingova univerza Temné věže, což se v knize promítlo a já jsem tak spokojen.

10.01.2022 3 z 5

Můj svět Můj svět Zuzana Vantuchová

Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné a poučné. Dětem se moc líbí.

Pohádkové učení Pohádkové učení Zuzana Pospíšilová

Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné a naučné. Dětem se moc líbí.

Básničky z lesa Básničky z lesa Lucie Krystlíková

Zpívánky 1 Zpívánky 1 Eva Petelíková

Ilustrace v knížce jsou malované, písničky hezky nazpívané. Dětem se moc líbí.

Domácí zvířátka Domácí zvířátka Lucie Krystlíková

Lesní zvířátka Lesní zvířátka Lucie Krystlíková

Dopravní prostředky Dopravní prostředky Lucie Krystlíková

Zvířátka z divočiny Zvířátka z divočiny Lucie Krystlíková

Pohádky na dobrou noc Pohádky na dobrou noc Lucie Krystlíková

Moc krásná "albi" knížka. Líbí se mi i vtipné alternativní konce pohádek.

Vinárna u Pavouka Vinárna u Pavouka Zdeněk Svěrák

Potěší nejvíce asi fanoušky Salonu Cimrman, nicméně pro hloubavé Cimrmanology lze také doporučit.

22.12.2021 2 z 5

Půlstoletí s Cimrmanem Půlstoletí s Cimrmanem Zdeněk Svěrák

Pro fanoušky divadla Járy Cimrmana pěkný bonbonek. Dozvíte se pár zajímavostí, nějaký ten osobní příběh a nahlédnete za oponu, i když jen trošku. Fanouškům lze jen doporučit.

22.12.2021 5 z 5

Ďáblův elixír Ďáblův elixír E. T. A. Hoffmann (p)

Na tuto knihu jsem se dlouho těšil a nakonec se z toho vyklubala zmatená nuda. Ve své době to bylo asi dost hororové dílo, dneska už bohužel ani toto vůbec neplatí. Jediné co si člověk asi z knihy může odnést je to, jak nepřirozený je pro člověka kněžský celibát a jak špatný byl tehdejší fanatismus. To jsem ovšem věděl už i před čtením knihy...

21.12.2021 2 z 5

Z bezdězských lesů Z bezdězských lesů Karel Sellner

Obě povídky jsou hezké, ale poměrně dost naivní.

14.12.2021 3 z 5

Let na Měsíc Let na Měsíc * antologie

Povídky jsou většinou celkem fajn. Fajn ovšem nejsou zbytečné (a mnohdy trapné) komentáře k povídkám zpravidla na více než jednu stránku. Zbytečné jsou i CV autorů a další "informace".

12.12.2021 3 z 5