cziss komentáře u knih
Lepší GB jak Na rozkaz krále. Výsledek hry ale i tak dost závisí na náhodě.
Moc pěkná fantasy o lidech a trpaslících. Nejde o nic epického, řeší se tu lokální konflikt jednoho království. O to větší prostor mají jednotlivé postavy. Líbil se mi i ambivalentní vztah autora k jeho hrdinům.
O čem to vlastně bylo? O boji Atemporálů? O Holly Sykesové? Nevím, první 2/3 čteme povětšinou příběhy života lidí, kteří nejsou pro knihu vůbec důležití a sem tam mihne postava / informace, kterou jsem považoval za meritum knihy. Pak tu máme jakési skokové vyústění. A pak zase Holly kdesi v katastrofické budoucnosti (btw. tahle eko-kritika už mě přestává v knihách bavit). Vysvětleno není skoro nic. Nelze tuto knihu nesrovnávat s Atlasem mraků. Je to jakási její variace. Jenže tam to fungovalo, mělo to cíl a myšlenku...
Mě se kniha celkem líbila i když bych preferoval, kdyby autor netlačil tak na pilu s humorem. Knížka je v podstatě pouze úvod a jako takový je zbytečně dlouhý a má zbytečně moc postav. Ale těším se na další díl.
Klasická jemně hororová Kingovka, jako všechny trpí trochu natahovaným dějem. Dostal jsem se ke knížce hlavně kvůli tomu, že je z Kingova univerza Temné věže, což se v knize promítlo a já jsem tak spokojen.
Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné a poučné. Dětem se moc líbí.
Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné a naučné. Dětem se moc líbí.
Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné. Dětem se moc líbí.
Ilustrace v knížce jsou malované, písničky hezky nazpívané. Dětem se moc líbí.
Ilustrace v knížce jsou malované, texty jsou vtipné. Dětem se moc líbí.
Moc krásná "albi" knížka. Líbí se mi i vtipné alternativní konce pohádek.
Potěší nejvíce asi fanoušky Salonu Cimrman, nicméně pro hloubavé Cimrmanology lze také doporučit.
Pro fanoušky divadla Járy Cimrmana pěkný bonbonek. Dozvíte se pár zajímavostí, nějaký ten osobní příběh a nahlédnete za oponu, i když jen trošku. Fanouškům lze jen doporučit.
Na tuto knihu jsem se dlouho těšil a nakonec se z toho vyklubala zmatená nuda. Ve své době to bylo asi dost hororové dílo, dneska už bohužel ani toto vůbec neplatí. Jediné co si člověk asi z knihy může odnést je to, jak nepřirozený je pro člověka kněžský celibát a jak špatný byl tehdejší fanatismus. To jsem ovšem věděl už i před čtením knihy...
Povídky jsou většinou celkem fajn. Fajn ovšem nejsou zbytečné (a mnohdy trapné) komentáře k povídkám zpravidla na více než jednu stránku. Zbytečné jsou i CV autorů a další "informace".