cziss komentáře u knih
Dobrá encyklopedie, spíše pro děti.
Fajn počtení, ale ať se to tváří sebevědečtěji, jsou to prostě pouze domněnky / hlouposti / nesmysly.
Takové méně známe dobrodrůžo, nicméně pokud se ke knize dostanete třeba v nějaké komunitní knihovně, tak doporučuji.
Tahle kniha-nekniha je srdcovka, protože prostě je to o hrách mého mládi :). V knihovně ji stále mám, i když je vlastně už k ničemu.
100 největších ve výhodném balení...
Tak tohle je hodně dobrá kniha, nejvtipnější na tom je, že to vůbec o nějakém Aláhovi není, ale je to prostě o vychytralém obchodníčkovi. Samozřejmě, je to v prostředí dálného východu a ty reálie tam jsou, to tomu ale jen dodává šťávu. Tato kniha si vůbec nezaslouží být takto neznámá, nicméně, vzhledem k názvu a obalu, si za to tak trochu může sama...
Neřekl bych, že to bylo tak o problematice černošských obyvatel, ale prostě to byl zajímavý cestopis z Afriky. Kdo má tohle téma rád, tak doporučuji.
Moc pěkně zpracovaná a velmi ilustrovaná knížka o dinosaurech.
Bohužel, ale tento díl se nepovedl. Zajímavá myšlenka je, že upíři přišli z "jiného světa" (inspirace Zaklínačem?) a to, že si můžete pár částí zahrát i za jinou postavu (není nutné knihu hrát znovu :)...). Tím to ale končí. Na pokračování druidského dílu je to až příliš bojů a prakticky žádné "druidění", kouzlit ze začátku nemůžete, pak můžete ale je to takové jalové. Obtížnost je opravdu nedomyšlená. A děj, sice u GB o to moc nejde, ale celkově také dost slabé. Je velká škoda, že autor nenavázal na druidskou část prvního dílu, tam byl potenciál velký. + Co mě naštvalo je také dost odbytá tabulka, nebo spíš špatná tabulka s chybami. ++ Obálka je strašná, osobně mám tyhle fantasy/scifi obrázky rád, ale tohle je otřes.
Je to trochu kratší dobrodružství, ale to je vyváženo dobrou možností hrát více krát - děj se poměrně dost košatí. Jsou tu navíc dva možné konce. Obtížnost je nižší.
Středně dlouhé dobrodružství, obtížnost byla řekl bych sem tam nevyvážená, ale celkový dojem je fajn. Jen bych možná ocenil víc si pochodit v údolí a prohledat víc zákoutí... A nejsem plně přesvědčen o tom, že mapka zcela odpovídá tomu co je v knize.
P.S.: Na začátku máte možnost ovlivnit svého hrdinu volbou cesty meče nebo moudrosti, což je v podstatě taková malá volba obtížnosti.
Jak tu zaznívá, zlodějská část je super. Ale ta hlavní vloupačka je opravdu nedomyšlená a dost těžká, protože hodně bojujete se silnými protivníky. 8 životů je prostě málo.
Hodně jsem váhal mezi 3 nebo 4. Herní mechanismus a hra za druida se mi líbila. "Finální boj" a to okolo se mi líbilo, mám rád tenhle "styl". Nicméně, pokud se na "rozcestí" dáte nějak, tak si ukrojíte dost knížky a herní doba je pak dost krátká. Přitom po finálním vítěství mohl být klidně odkaz, že pokud "něco", tak "něco" a mohli jste dohrát zbytek knihy a mohl tam být alternativní konec.
(SPOILER) Fajn GB, líbila se mi přímá návaznost na předchozí díl, skryté "morální ponaučení" a alternativní konce. Hned rozhodnutí v odkazu 1 zásadně ovlivňuje další hraní a řekl bych i reálnou možnost vítěství (když nepočítám super štěstí na házení kostkou). Hlavní záporák je totiž velmi silný. Podle mě se to dá dohrát jen s tím správným bohem, se zakoupením jednoho důležitého artiklu (který zprvu možná vypadá, že je na nic), s výběrem správné cesty a ještě k tomu se Vám musí něco stát... Ale zase vás to prostě donutí zahrát si to víckrát :)
Vynikající gamebook, hrajete za nekromanta a bojujete skrze své armády. Už jsem toho hrál dost, ale toto je unikát. Doporučuji několikrát důkladně pročíst pravidla před hrou, bude to potřeba. Dostat se k cíli není vůbec jednoduché. Herní doba je v porovnání s jinými GB ze série mnohem delší, protože viceméně projdete celou knížku. Je to prostě super.