Dadulina komentáře u knih
Moc mě bavily popisy místní přírody. Měla jsem pocit, že bydlím vedle Bergmana v karavanu. Trošku jsem tušila vyústění, ale na zážitku mi to neubralo.
Zatím nejlepší ze série. Baví mě Bergmanův vnitřní svět a severský nádech detektivky.
Mozaika osudů, která vás donutí přemýšlet. Baví mě i jazyková různorodost. Myslím, že pro Kamilu Hladkou nebylo vůbec lehké vybrat TO z plynulého toku hovorů. Předmluva je knize velkým přínosem, kdy se čtenář tak jako uvelebí a naladí na hornickou tématiku.
Kniha je spíše psychologický román s detektivní zápletkou. Bavilo mě napětí do poslední kapitoly.
Moc povedené young adult fantasy.
Trochu obehraný syžet nevědoucí hlavní hrdinky, ale to neubírá knize na čtivosti a nutnosti si přečíst další díl.
Krásná četba - kvalitní text, zapamatovatelné a dechberoucí osudy, trocha historie. Za mě super.
Kniha je to vskutku čtivá a slza vám taky ukápne. Jen tomu trochu chybí nádech kvalitní literatury.
Já ji mám prostě ráda! S jakou lehkostí popisuje zkažené podhoubí navenek idylického místa. Jak prosvítá pokrytectví většiny postav. Nakonec milujete ty největší neviditelné outsidery. Osud Krystal mi bude ještě dlouho dloubat do žeber a píchat do srdce ❤️.
Protagonistu budete litovat i nesnášet. Vždyť se nic zas tak hrozného neděje - chtěli byste mu říct. Nakonec však musíte uznat, že tento život je poněkud nešťastný.
Lehké čtení s nelehkým a hořkým podtónem. Přenesete se do Ameriky 60.-80.let, kde najdete plno krásy a přepychu a zároveň falše, samoty a nepochopení. Vskutku nevšední výlet!
Rozsah vyděsí příležitostné čtenáře... ale! Tolik navzájem se prolínajících lidských osudů by si klidně zasloužilo ještě 100 stran. Velmi zajímavý pohled na totalitní režim z pohledu emigrantů. A ještě se k tomu nádherně čte. Doporučuji.
Jaký je mužský tvar od slova děvka? Proč se bojíme ustřihnout příliš dlouhou nit nefungujícího? Zakládáme si školy výmluv? Tak silné otázky jsou zabalené do fantaskna. Za mě dobrý.
Zpočátku jsem se obtížně orientovala...CVAK... začetla jsem se a nechala se pohltit vlnou zpackaného osudu. Na konec musím řici, že to bylo působivé.
Kniha je mozaikou života, ze které často čouhá ostrý střep. Mrzí mě, že autorka nezažila slávu již za života. Kdyby....
Čte se jako po másle. Kolikrát hlavní hrdince chcete poradit, ať to či ono dělá jinak... ale dojde vám, že je to její život a každý dělá chyby. Velká poklona jí patří za to, že neztratila sebe samu při všech “silných mužích” jejího života.
Dalo se vytěžit víc, ale pro nás seveřany to bylo takové dloubnutí do žeber.
Dechberoucí. Zhltla jsem to na jeden zátah. Mizející voda a lidská chamtivost a pověrčivost... jak aktuální.
Velice čtivá kniha. Nikdy jsem nepřemýšlela nad tím, jak 2.SV prožívali v Itálii. Teď mi utkvělo v hlavě množství hezkých i nehezkých situací a osudů.