Dáduše Dáduše komentáře u knih

Štěstí pro lidi Štěstí pro lidi P. Z. Reizin

Nápad byl docela dobrý, ale samotný text mě nějak nechytnul. Hodnotím jako průměr.

22.06.2018 3 z 5

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

Jsem na ni stará, ale ještě více mě motivovala pokračovat v překonávání svých nočních můr a ty nemusí být z pavouků:-)

13.06.2018

Šedivá myš Šedivá myš Vil Vladimirovič Lipatov

Kniha se mi četla dobře, i když naše setkání bylo náhodné. Ruští autoři se mi prostě dobře čtou a mám pocit, že jejich díla mají stejnou atmosféru. Zdánlivě jednoduchá dějová linka o toulajících se kamarádech, ve skutečnosti odkrývá složitý život alkoholiků mnohdy na okraji společnosti. Vykreslení vnitřního života postav a jejich pokrouceného světa mi přišlo skvělé. Těžký je život ve vleku deliria tremens.

31.05.2018

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Detektivky obvykle nečtu a většinou mě nijak neosloví. Tahle se mi líbila hodně a přečetla jsem ji velice rychle. Některé pasáže možná mohly chybět, aby příběh nebyl tak natahovaný a zdlouhavý, ale překvapil mě a bavil.

24.05.2018 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Nečtu romány pro ženy, tak se mi do Bábovek příliš nechtělo, ale nakonec to bylo příjemné čtení, místy satirické, prostě o životě. Pobavila jsem se a název taky vybrali dobře:-D

19.05.2018 1 z 5

Stalinovy děti Stalinovy děti Owen Matthews

Zajímavé okénko do života člověka ve vleku velkých dějin. Místy se mi četlo těžce, ale bylo to poučné a velice zajímavé. Osud si s námi někdy pohrává...

24.04.2018

Maminka neříká pravdu Maminka neříká pravdu Michel Bussi

Skvělý námět. Vyprávění bylo místy trochu utahané. Celkově se mi kniha docela líbila a některá rozuzlení jsem ani nečekala. Příběh mohl být trochu víc čtivý. Na konci ale všechny nápady dokonale zapadly na své místo:)

29.12.2017 2 z 5

Andělské zrcadlo Andělské zrcadlo David Barnett

Zajímavé pojetí cestování v čase, o kterém čtu velmi ráda. Zároveň mě potěšil popis Prahy a dvora Císaře Rudolfa, očividně čerpající v skutečné historii. Mělo to své mouchy a příběh ze současnosti mě moc nebavil. Časová osa byla fajn a nápad s padlým andělem se mi líbil. Na konci se vyprávění pěkně uzavřelo do magického kruhu:)

15.11.2017 4 z 5

Všem klukům, které jsem milovala Všem klukům, které jsem milovala Jenny Han

Po pomstě Oko za oko, jsem si přečetla i tento autorčin počin. Autorský rukopis byl hodně cítit, poznala jsem stejné motivy a obrazy jako v předchozí knize. Nápad se mi hodně líbil, i když zápletka byla předvídatelná.

27.09.2017

Bílý plášť Bílý plášť Robert Carter

Velice zajímavá kniha. Dobré nápady: s lorkem, s magií, se dvěma světy, tak odlišnými a zároveň propojenými. Potěšila mě poznámka autora, že použil k inspiraci skutečné názvy míst a měst v Anglii. I postavy mají původ ve skutečné minulosti. Za to tedy velký plus. Jen bych knihu zkrátila o některé popisy, které byly zajímavé,ale příliš dlouhé. Za to tedy ubírám hvězdy. Možná, že by se mi kniha více líbila, kdybych četla také díly předchozí.

13.09.2017 3 z 5

Jsem romantik, ale léčím se Jsem romantik, ale léčím se Leah Konen

Kniha byla trochu sladší, ale moc mě bavila. Personifikovaná láska, která v roli jakéhosi osudu vstupuje do děje, komentuje svá rozhodnutí a zásahy do vztahů, byla skvělá. Rovněž se mi líbily komentáře různých povah zamilovaných lidí. Bohužel jsem romantik, ale zatím se neléčím:D

03.09.2017 4 z 5

Něco si vymysli Něco si vymysli Chuck Palahniuk

Zajímavé, ale zatím asi nic pro mě. Líbily se mi povídky pojaté jako bajky. První povídka Ťuky ťuk se mi líbila, ovšem čím víc povídek, tím těžší pro mě čtení bylo. Zřejmě jsem si o autorovi vytvořila úplně jinou představu:) Časem zkusím Klub rváčů.

01.09.2017

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Už jsem četla knihy s podobným námětem. Některé zabodovaly, některé nikoliv. Tahle se mi moc líbila. Možná i více, než Univerzita. Děj je trochu předvídatelný, ale napínavý a čtivý. Opravdový thriller.

29.08.2017 5 z 5

Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Souhlasím s některými čtenáři. Druhý díl byl tak trochu "mezidìlek" skládačky. Nic moc se nestalo. Nenadchne, ani neurazí. Snad se to příště trochu víc rozjede:)

26.08.2017

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Knihu jsem popadla úplně náhodou, aniž bych tušila, co je zač. Zhltla jsem 90 stran jako nic a poté už nešlo skončit:) Jen nebylo co číst. Rozjezd byl pomalý, ale už jsem v životě Claire až po uši:) Trochu mi vadily časté překlepy a nedostatky téměř na každé straně. Otázka zní, přečíst vše?

16.06.2017 4 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Nejprve jsem viděla film a teprve poté přečetla knížku. To se mi stalo poprvé a čtení už nebylo úplně to pravé. Kniha mě místy dojala a okamžitě mě pohltila romantická nálada....

03.04.2017 3 z 5

Okouzlená nocí Okouzlená nocí Amy Plum

Pro mou osobu odpočinková kniha. Mám celkem ráda fantasy, tedy proč ne revenanti. I když na mě trochu moc velká romantika....

24.03.2017

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Bazar zlých snů mne navnadil na čtení další Kingovky. Běh o život jsem si přečetla, abych ho porovnala s knihou začínajícího autora Tomáše Zářeckého
s názvem 15 minus. Motiv byl podobný, ale oba příběhy rozhodně nepostrádají originalitu. Běh o život byl pro mne oddechovou četbou, ale bavil mě. Hlavnímu hrdinovi jsem fandila a jeho hořký konec mě zklamal. Musím ale knize vytknout místy žalostný překlad, který mi trochu zkazil celkový dojem:)

19.02.2017 3 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Příběh bohužel nemohu příliš hodnotit, jelikož prostřednictvím této knihy zjišťuji, že detektivky nebudou můj šálek čaje. Kniha mne nenadchla ani neurazila......Dávám tři z pěti. Kim je sympatická a autorka i přes mé zoufalství z nudného řešení vražd dokázala svým stylem psaní udržet mou pozornost.

28.01.2017