Dalibor1980 komentáře u knih
kazdy jeden pribeh Cormoran Strike by mohol byt o tretinu kratsi a vobec by to nevadilo. Ta vata a natahovacky su pre mna vyslovene otravne, pri inak vzbornom pribehu.
zaujimava obalka a silny marketing niekolkonasobne prerastli slaby pribeh. Je to skoda.
Jedna zo slabsich knih od Zambocha, ale citala sa fajn, rychlo, len clovek musel miestami vypnut mozog...
Kniha je skvela, ale nie je pre kazdeho. Je to tazky jazyk budujuci narocnu temnu atmosferu.
Najlepsie military science fiction, ake som kedy cital. Bezpochyby.
Conana som vzdy cital ako oddychovky, no tato je urcite najtemnejsia a najbrutalnejsia a mozno aj najlepsia. Pre fanusikov povinnost.
Oproti originálnej sérii naozaj oveľa slabšie. John Ringo akoby chcel silou mocou prekonať svet Larry Correiu väčším lepším dokonalejším borcom a absolútne to u mňa nefungovalo. Ale buďme vďační za všetko z tohto sveta, no :o).
Možno som nebol v ideálnom rozpoložení, lebo svet Lovcom Monstier mám veľmi rád, ale toto ma nebavilo. Autori mimo Correiu a možno nejakú jednu výnimku boli proste slabí, príbehy plytké. Skúsim možno za rok za dva :o)
perfektny napad aj spracovanie, kniha som ani nepostrehol kedy vysla, o to bolo moje prekvapenie vacsie ako ma pohltila. #teamdemoni
Prvý dieľ bol výborný, druhý je lepší, prepracovanejší a pútavejší. Hviezdičku na vyše dávam za fantastické ilustrácie.
Nie je to zlé. Strašne dlho mi trvalo, než som sa do deja dostal, a miestami, aby som sa v ňom udržal. Kniha je totiž na rozsah príbehu a napínavosť zbytočne rozťahaná, písaná veľmi uhľadene (čo nemusí byť na škodu, aj keď u mňa bolo). Ale kniha za to stojí, ak ma človek tento žáner rád.
klobuk dole, velmi dobre zamiesane karty ;o). Este par dni po docitani som nad tym pribehom premyslal.
Drsny spasitel to nie je, no pribeh sa na stvrtinovom rozsahu snazi prikryt rovnako prepracovany pribeh - takze je tam samozrejme plno nahod a nepravdepodobnych rozhodnuti, ktore nas vedu k zaveru ;o).
Keby som nebol velkym fanusikom, tak z hodnotenia by som racionalne ubral este jednu hviezdicku. Ale pri citani som sa bavil, o tom ziadna debata.
Dominik Dan nabral pri tejto knizke novy dych a inspiraciu, aj ked su jeho detektivky zarukou malokedy klesajucej kvality, tato je urcite jedna z najlepsich. top3, stoji za precitanie aj ked necitate Danovky.
Na Slovensku a hlavne v slovenských reáliach učite vzniklo pár naozaj kvalitných hororov, no nie je ich veľa. Toto určite nie je a nebude jeden z nich. Autor sa snaží vytvoriť - ani neviem čo, nejaké svoje detektívne univerzum s nadprirodzenými prvkami, ktoré však škrípe a nedáva logiku. pár kvalitných pasáži s budovaním napätia to nezachráni.
zlate roky devedesiate v Bratislave :o). Kvalitná detektívka.
Kniha plná napätia, krivých obvinení a nikam nevedúcich stop, spracované do nádherného severského kriminálneho balíku. Sú ale aj lepšie prípady s Harry Hole.