dalimoni komentáře u knih
Neuvěřitelné, hrozivé, strhující, pravdivé, děsivé, smutné..... Nejhorší na této knize je to, že ten příběh je pravdivý a že lidé byli něčeho takového schopni. Tuto knihu by si měli všichni přečíst, hlavně popírači holocaustu, aby si uvědomili, co vlastně podporují.
Kniha je napsaná velmi čtivým způsobem, takže se čte velmi dobře, i když to co v ní je, je hodně silné a hrozivé.
Kniha se četla dobře, ale nechápu, proč to pořád někdo srovnává s Milléniem, společné je akorát to, že autoři jsou ze Švédska a děj se odehrává na severu Evropy, a žánr je kriminální thriller, jinak není společného nic. Námět je zajímavý, kniha je čtivá, děj má spád, určitě to stojí za přečtení, ale srovnávat to s Miléniem od Larssona, to opravdu ne. Dal bych něco přes 90%.
Fascinující čtení, velmi zajímavý příběh a skvělý popis děsivé doby tuhého režimu Sovětského svazu, vřele doporučuji přečíst, děj Vás strhne, popis tuhé totality Vás ohromí, opravdu to stojí za přečtení.
Knihu jsem poprvé četl v nějakých 20 letech a byl jsem z ní nadšen, po cca 15 letech jsem se k ní vrátil a nebyl jsem zklamán ani teď, i když už se to čte trošku jinak než v mladých bezstarostných 20, ale doporučuji, příběh zajímavý, barvitě líčeny události té doby včetně válečných operací a akcí. Ještě jsem si teď vzpomněl na dva citáty z knihy: "Člověk dokáže skrýt před světem všechno až na dvě věci - že je opilý a že je zamilovaný". "Dokud máš své tajemství, jsi jeho pán, jak ho vyzradíš, jsi jeho vězeň"
Kniha pro pobavení, místy jsem měl záchvaty smíchu, opravdu skvělé dialogy i myšlenky hlavních postav, četl jsem i Neschopnost, která se mi taky líbila, ale dle mého názoru jsou Špeky více vtipné.
Mrazivé dílo, pasáže před nástupem nacistů mě až tak nebavily, ale komplexně je to kvalitní čtení, dost mrazivé.
Zajímavý a neuvěřitelný příběh jednoho zmařeného lidského života, smutné je, že to není fikce, ale skutečnost....Tak 90%.
Zajímavé, čtivé, Clavell mě zaujal, asi se pustím do dalších knih.
Opravdu děsivý příběh, pěkný popis reálii Toskánska. Posledních 50 stran je napínavých, konec uspokojí čtenáře, stojí to za přečtení, ale na 100% to nevidím.
Kniha má spád, čte se dobře, doporučuji k přečtení. Zejména pro čtenáře, kteří mají oblíbené téma detektivních thrillerů, trošku se kniha dotýká tématu kriminality a korupce uvnitř policejních složek, každopádně autor má čtivý styl, pěkné popisy děje i postav, takže mu věštím úspěch při dalších dílech.
Velmi dobře napsaný thriller z lékařského prostředí, děj napínavý od začátku až do konce, námět zajímavý, hlavní postavy vyvolávají v čtenáři sympatii, kniha mě mile překvapila.
Zajímavý exkurz do historie financí, velmi zajímavě popsány vzniky burz, spekulativních bublin, nejdůležitějších událostí, které měly v historii vliv na finanční trhy. Trošku bych to přirovnal k Sedláčkově Ekonomii dobra a zla, i když je to trošku o něčem jiném, ale kdo má rád finance, burzy a k tomu historii, tak si při čtení této knihy přijde na své. Dal bych něco kolem 90%, ve svém žánru je to velmi kvalitní čtení.
Povedená detektivka, napínavá, čtivá, zajímavý příběh. Není tomu co vytknout. Pachatel je sice známý už před koncem příběhu, ale to knize neubírá na dramatičnu. Je to má první kniha od této autorky a určitě ne poslední.
Má třetí kniha od Browna a opět podobný čtivý styl, dost se to podobá Šifře, i když je téma mírně odlišné, ale cítím v knize dost silnou podobu příběhu. Každopádně Brown píše takovým stylem, že to čtenáře (mě určitě) nutí číst rychle dál, dokud knihu nedočte a proto knihu hodnotím vysoko. Dal bych 90%.
Kniha se mi líbila, styl Browna mě prostě baví, i když to asi není kdovíjaká umělecká literatura, umí čtenáře vtáhnout do děje a nutit ho rychle číst dál. Proto jí opět hodnotím vysoko, trošku jiné téma než klasický Langdon, ale myslím, že to nebylo na škodu. Jsem osobně zvědav, kam se posune dál a co bude tématem jeho dalších knih.
Četl jsem jí po Šifře, Ztraceném symbolu a Anatomii lží, je jiná, souhlasím, že o něco slabší než výše uvedená díla, ale přečetl jsem jí opět rychle, jako předešlé knihy Browna a v tom je jeho síla. Čtenáři prostě nedovolí vydechnout, dokud knihu nedočte.
Kniha se mi líbila, rozjezd pomalejší, ale jinak napínavé, dramatické. Katastrofické filmy i knihy mám rád, takže jsem nebyl zklamán ani tímto posledním dílem této autorské dvojice, předešlé knihy jsem četl už hodně dávno, ale i po letech musím říct, že se mi styl psaní i náměty děl pořád líbí.
Knihu jsem posluchal načtenou, takže sice trošku jiný zážitek, ale to nic neubírá na kvalitě díla. Orwel skvěle popsal absolutní totalitu (určitě nejde jen o komunismus), ale zobrazují se zde prvky jakékoliv totality, která je dovedena až k "dokonalosti". Velmi skvělý jazyk, Orwel skvěle využívá přirovnání při popisu jednotlivých situací. Místy mě opravdu mrazilo, tak doufám, že se žádná totalita už nebude v nejbližších letech konat :-).
Klasické dílo složeno ze 4 částí, kde se popisují různé příběhy kolem hlavního hrdiny knihy, kterým je elitní příslušník tajné služby Sam McCready. Není to špatná kniha, ale už jsem četl lepší od Fredericka, ale styl jeho psaní mám rád, takže jí určitě hodnotím nadprůměrně
Klasické Forsythovo dílo, tentokrát o novináři, který pátrá po válečném zločinci z koncentračního tábora v Rize a spolupracuje s izraelskou tajnou službou. Působivé, čtivé, napínavé, vše co má mít správný thriller z díla Fredericka Forsytha.
Velmi čtivá kniha, prostředí Blízkého východu v roce 1990, kdy Saddám a jeho vojsko vstoupilo do Kuvajtu. Klasický čtivý styl, kvalitní popisy špionážní práce hlavního hrdiny i vojenských operací, které mají reálný základ ve skutečné válce, která proběhla před 20 lety.