Danafantom Danafantom komentáře u knih

Fleur Fleur Cynthia Harrod-Eagles

Knížka byla tak nějak obměnou prvního dílu Anna, jen s jiným koncem. Pro mě zajímavý je popis historických událostí, na jejichž pozadí se odvíjí příběh hlavní hrdinky.

15.10.2011 4 z 5

Andílek Andílek Colleen McCullough

Nejdřív jsem knížku četla s vyvalenýma očima, a pak jsem se od ní nemohla utrhnout až do samého konce. Docela zvláštní příběh.

02.04.2011 5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Opravdu jsem se ze všech sil snažila přečíst tuto knihu do konce, ale nešlo to. Nebavilo mě to čím dál víc.

20.03.2011

Líbej mě, když spím Líbej mě, když spím Linda S. Howington

Řekla bych, že stručný obsah na záložce knihy neodpovídá tomu, co se v knize děje. Aspoň já jsem to tedy vnímala jinak. Rozuzlení je docela nečekané, jak se na správnou detektivku sluší a patří. Fajn kniha.

19.03.2011 5 z 5

Konečně bez šamana Konečně bez šamana Pavla Benettová

Nahlídnutí na opravdu velkoryse vybudované narcistní superego :)

10.08.2024 5 z 5

Knížka o uklízení Knížka o uklízení Beth Penn

Jestli potřebujete uklidit, neztrácejte čas čtením této knihy, a běžte uklidit. Je to spíše o time managementu a udělání si v pořádku v hlavě, ale s tím vám asi žádná knížka nepomůže.

05.11.2023 2 z 5

Hotel U devíti koček Hotel U devíti koček Radmila Tomšů

ONA to teda napsala moc hezky :D

11.10.2023 5 z 5

Úsměv je nejlepší odpověď Úsměv je nejlepší odpověď Bernhard Moestl

Docela příjemná kniha. S některými úvahami souhlasím, jiné mi připadají dost zcestné, pokud by se jimi člověk měl řídit. Pár zajímavých poznatků o Asiatech.

11.10.2023 3 z 5

Planeta Praha Planeta Praha David Storch

Film jsem zatím neviděla. Knížka se mi líbila. Grafika mi nevadila, sdělovala to, co měla. Zaujalo mě pojetí města coby jakési uměle vytvořené přírody. Pochopila jsem, že dost zvířat se adaptovalo na městské prostředí kvůli tomu, že tu mají dobrý přístup k potravě. Ze stejného důvodu v Praze žiju i já. Připadá mi zvláštní, že ta zvířata neodradil hluk. U rostlin je to takové pochopitelnější, prostě kde je vhodné prostředí, tam si vyrostou.

18.04.2023 5 z 5

Úžasná očista jater a žlučníku Úžasná očista jater a žlučníku Andreas Moritz

Pokud vám doktoři nutí odoperování žlučníku, možná stojí za to nejdřív zkusit tuhle očistnou kůru. Pokud jí provedete správně podle návodu, tvrdí že je bezpečná. I když jsem se trochu bála, zvládla jsem jí v pohodě. Žádný žlučníkový záchvat se nekonal. :)

09.11.2022 5 z 5

Tajemství hvězd Tajemství hvězd Rachel Barenbaum

Bylo to celé takové kostrbaté, příběh i překlad.

21.09.2022 3 z 5

Znám tě ze svých snů Znám tě ze svých snů Clélie Avit

Bylo to, no, divný. Ale hezky se to četlo, takže dobrý :)

03.06.2022 4 z 5

Víkendová kuchařka - 300 receptů Víkendová kuchařka - 300 receptů Vladimír Horecký

Kuchařka přesně podle mého gusta. Maso a zelenina, suroviny dostupné a snadná příprava - na ohni, na grilu, na pánvi, z jednoho hrnce. Recepty zdravé a pestré.

10.03.2022 5 z 5

Pěstujeme bylinky v bytě Pěstujeme bylinky v bytě Stephanie Hauschild

Málo konkrétních informací, které by se týkaly přímo pěstování bylinek v bytě. Navíc rostlinky na fotografiích vypadaly značně neduživě, takhle je umím vypěstovat taky :D

22.01.2022 2 z 5

Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti Jiří Horáček

Na mě moc filosofické :)

21.01.2022

Vaříme s legendou! Vaříme s legendou! Michal Skalský

Vzhledem k tomu, že je to kuchařka psaná přímo pro Remosku tria, očekávala bych recepty přímo jí na míru. A to co se týče technologií, tak množství surovin. Přesně to ale knížka nesplnila. Takže jsem odkázaná na jiné kuchařky pro remosku a na své vlastní experimentování, zvláště co se týče o tlakového víka.

09.11.2021 2 z 5

Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Knihkupectví na Bylinkovém náměstí Eric de Kermel

Knížka nemá děj a tím pádem netáhne, nehoříte nedočkavostí, jak dopadne. Četla jsem ji jen když jsem měla chuť, po malých dávkách.

28.08.2020 3 z 5

Jakou barvu má pondělí? Jakou barvu má pondělí? Carrie Cariello

Autorka v závěru knihy píše: "Většina lidí se chová velmi, opravdu velmi laskavě k malým chlapcům s autismem." Tak tuhle zkušenost bohužel v Čechách neznám :-(
Také nevím zda u nás existuje v knize popisovaná raná intervence. My jsme se v tom strašně plácali sami.

17.07.2019 4 z 5

Vědomé snění Vědomé snění Robert Moss

Čtení téhle knížky mi trvalo hodně dlouho, a to proto, že jsem u ní většinou usnula a snila, abych vyzkoušela to, co se v ní píše :-)

12.01.2019 4 z 5

Kosmická hra Kosmická hra Stanislav Grof

Abstraktní témata popsaná jak jinak než abstraktními slovy, a přesto nějak nevystihující nepopsatelný zážitek. Nemůžu říct, že bych věděla o čem vlastně ta kniha byla. A to i přesto, že jsem měla v životě zážitky, které něco ve mně hluboce změnily, ale popsat slovy nešly. Pan Grof se o to pokusil, ale mě to nebavilo číst.

05.01.2019