Danafantom Danafantom komentáře u knih

Lesní příběhy Lesní příběhy Lucy Kincaid

Moc pěkná knížka, krásně ilustrovaná a příběhy jsou takové laskavé :-) Krtek Vítek má dětské vrtochy a jezevci Olda a Polda jsou jako vlídní rodiče.

26.07.2017 5 z 5

Veselé příhody malého tygříka Veselé příhody malého tygříka Susanne Blesius

Pro první čtení mi knížka připadala ideální. Mému prvňáčkovi se to líbilo.

10.07.2017 5 z 5

Cesty z úzkosti a deprese Cesty z úzkosti a deprese Heinz-Peter Röhr

Kam pan Röhr na ty pohádky chodí? Tahle je spojením Plaváčka a Tří zlatých vlasů, nikoliv však děda Vševěda, ale hned samotného ďábla. Šťastnou kůži si také nevybavuji, snad jen tulení kůži.
Nicméně ve mně tahle knížka podnítila touhu zase "plodit zlatá jablka", za což autorovi patří můj dík. Jak už někdo podotknul, v rámci psychohygieny bude fajn se do ní začíst opakovaně.
Bylo prý vědecky dokázáno, že pesimisté vidí svět realističtěji, ale optimistům se žije snáz. Tak si vyberte :-) A takových náhledů je v knížce víc. A v závěru knihy je stručný "návod na život", ten by se mi hodil zarámovat a mít denně před očima.
Sečteno a podtrženo - inspirativní kniha. Doporučuju.

25.12.2016 5 z 5

Musela jsem zemřít Musela jsem zemřít Anita Moorjani

Životní příběh ženy, která zažila NDE-potud dobrý. Ale to její následné poselství mi připadá nejasné a zmatené.

28.10.2016

Veršované rozcvičky pro kluky a holčičky Veršované rozcvičky pro kluky a holčičky Romana Suchá

Sympatická knížka, při rytmických verších se pěkně procvičí celé tělo :-)

02.07.2016 5 z 5

Bílá růže Bílá růže Cynthia Harrod-Eagles

Tento díl se mi zdál mnohem čtivější než pár předchozích, kdy už jsem četla jen ze setrvačnosti.

02.07.2016 5 z 5

Pravidla mozku dítěte Pravidla mozku dítěte John Medina

Velmi sympatická kniha o výchově. Autor je nejen vědec, ale také otec, a člověk. Je zde poukázáno na řadu výzkumných objevů, které jsou však dány do lidské roviny (a ani k nim nepotřebujete slovník :D). Takže se zde dočtete, že mozek je orgánem pro přežití a ne pro učení, a jestli chcete mít chytré dítě, buďte na svou ženu hodní, a nelakuje rodičovství na růžovo, nýbrž konstatuje, že to bude těžké, že vás nejspíš čeká nedostatek spánku, společenská izolace, nerovnoměrné pracovní zatížení a deprese. No, jsem mamina od čtyř dětí, tak už docela vím, o čem rodičovství je... :-)
Citace: "Všechny děti potřebují pravidla, ale každý mozek je zapojen odlišně, takže musíte dobře znát emocionální říši svého dítěte ze všech stran - a podle toho přizpůsobit své disciplinární strategie."
Jedna z nejlepších knih o rodičovství, kterou jsem kdy četla. Možná proto, že John Medina pochopil, že "celé rodičovství je o rozvíjení lidských srdcí."
Doporučuju

13.06.2016 5 z 5

Člověk v blázinci Člověk v blázinci Johanes Anker Larsen

Poslední dobou mám potíž číst beletrii, protože mě málo co dokáže zaujmout. Ankeru Larsenovi se to ale na 100% podařilo. V kostce se dá říct, že knížka je o "vnitřním" světě, o pro mě důležitých věcech, světonázoru, vnímání. No, užila jsem si jí. Kéž by takových knížek bylo víc, i když asi nejsou zrovna pro většinovou populaci.

02.03.2016 5 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Doporučuju přečíst těsně před generálním úklidem. Jinak z vás nadšení vyprchá, a začnete nad tím moc přemýšlet, že by sice bylo hezké, mít kolem sebe jen věci, které mám ráda, ale... prostě jsem to propásla a do úklidu jsem se nepustila :)))

18.12.2015 4 z 5

Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Moc přítomného okamžiku – Pracovní kniha Eckhart Tolle

Na tuto knížku jsem si vzpomněla, když jsem četla http://www.databazeknih.cz/knihy/jeste-jsem-to-ja-27800 ; je o paní, které díky Alzheimerově chorobě zbývá jen ten přítomný okamžilk. Demence

01.09.2015

Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

Nemůžu si pomoct, ale vybavuje se mi poučka, že by člověk měl žít v přítomném okamžiku (snad pochází z budhismu). Tak takhle to vypadá, když se to děje...

01.09.2015 5 z 5

Probuďte silnou ženu Probuďte silnou ženu Clarissa Pinkola Estés

První knížka Ženy, které běhaly s vlky, mi častokrát pomohla vyznat se ve svém životě, ale tato mě vůbec neoslovila.

01.06.2015

Rodinný skandál Rodinný skandál Cynthia Harrod-Eagles

Tento díl úzce navazuje na předchozí, dále rozvíjí osudy lady Venetie i Benediktových potomků, a to velmi poutavě a čtivě, jak jsme u této autorky už zvyklí. Doporučuju celou ságu.

18.04.2015 5 z 5

Úterní ženy Úterní ženy Monika Peetz

Pět žen, každá jiná, a přesto jsem se ve všech "našla" :-) Knížka čtivá, příjemně rozdělená do krátkých kapitol. Fajn.

18.04.2015 5 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Nějak jsem se nezačetla, svět časopisů pro ženy a pekáče buchet, ať na mužském těle nebo v troubě, mě vůbec neoslovuje.

31.01.2015

Neztrácejte víru Neztrácejte víru Mitch Albom

Autor zde vypráví příběh. Ráda "poslouchám" vyprávění. Je to na dnešní dobu takové pomalé, a tak mě to uklidňuje :-) Byla to pro mě tedy příjemná knížka, a také zajímavá v tom, jak vnímají svou víru ostatní lidé, zde v kontextu svých náboženství, židovství a křesťanství.

12.10.2014 4 z 5

Příběhy z měsíční houpačky Příběhy z měsíční houpačky Else Müller

Tahle knížka mě naprosto nadchla. Takové milé čtení pro uklidnění a uvolnění před spaním. Hezky se nám po ní usínalo, jak mně, tak synkovi.

28.09.2014 5 z 5

Co Vy na to, pane Šmoldasi? 2 Co Vy na to, pane Šmoldasi? 2 Ivo Šmoldas

Pan Šmoldas umí udělat z politiky poetiku. Co víc k tomu říct... :-)

16.08.2014 5 z 5

To pravé místo To pravé místo Hana Pinknerová

Autorka v krátkých fejetonech řeší taková malá morální dilemata, a to je mi sympatické.

01.08.2014 5 z 5

Tajemství štěstí Tajemství štěstí Marci Shimoff

Zatím žádný komentář? To mě udivuje. Ne že by knížka byla nějak převratná, tedy aspoň pro ty, kteří se tímto tématem zabývají, ale svým způsobem obsažná. A hlavně velmi návodná. Snadno zjistíte, kde máte ještě mezery. Působí to trochu jako "učebnice", navzdory tématu, má to strukturu a logiku ;) Probírané učivo je ilustováno na příbězích ze života, ty se mi moc líbily. Ale celkově z ní nesálá taková ta lidskost a radost, jako třeba z knížek Pierra Franckha, možná proto je tak nízko hodnocena (74%).

09.04.2014 5 z 5